Kova Döneminin Başlangıcı

18 Ocak Perşembe sabahı Güneş Kova burcuna geçiş yapıyor ve Kova dönemi başlıyor. Peki, Kova dönemi hayatımızda neler değiştirecek?

Kova döneminin başlangıcı ile birlikte tüm burçların yoğun şekilde Kova burcu enerjisine maruz kalacağını söylemek mümkün. Güneş’in Kova dönemine başlaması ile bizi etkileyecek olan Kova dönemi en çok bireyselliği, kişisel gelişimi ve herkesin kendine odaklanmasını simgeliyor.

Kova döneminde şaşırtıcı bir biçimde ne olursa olsun karşınıza çıkacak sorunlara karşı mücadeleye hazır hissedeceksiniz. Kova burcunun enerjisi hepimizin bireysel olarak daha güçlü hale gelmesine neden olurken ikili ilişkilerde, grup aktivitelerinde takım çalışması gerektiren konularda sıkıntılar ortaya çıkabilir.

Kova enerjisi herkesin kendine daha fazla önem vermesine ve kendini ön planda tutmasına neden olacağından fiziksel değişik ihtiyacı, spora ve beslenmeye daha çok özen gösterme gibi konular hayatımızın gündem maddeleri haline gelebilir. Ancak ilişkisi olanların empati yapmaya çalışması çok önemli. İlişkisi olmayan ve aşkı arayanların ise biraz daha temkinli olmalarında yarar var.

Bu dönemde hayatınızda yenilikler olacağını unutmayın. Kova enerjisi sayesinde hiç olmadığınız kadar önyargısız, esnek ve açık görüşlü olacaksınız. Bu da yeniliklere daha kolay adapte olacağınız anlamına geliyor. Bu enerjiyi iyi değerlendirmeli ve yeni başlangıçlar yapmak istiyorsanız harekete geçmelisiniz.

Güneş’in Kova burcuna geçmesi ile başlayan Kova döneminde tüm temel gezegenler sırasıyla Kova burcuna geçerek hayatımızı giderek daha fazla etkisi altına almaya başlayacak. Bu dönemde ilişkiler, güzellik ve manevi değerler gibi konularda çok farklı kararlar almanız, diğer insanlardan farklı düşünmeye başlamanız olası.

Kova döneminde öne çıkan bireysellik herkesin birazcık da içine kapanmasında ve sosyalleşmeden kaçınmasına neden olabilir. Toplu ortamlarda hissedilecek gerginliklere karşı dikkatli olmakta yarar var çünkü Kova dönemi tuhaflıkların daha çekici olmasına neden olacak. İçinizde her şeye baş kaldırma arzusu duymanız da mümkün.

Bu süreci iyi değerlendirmek istiyorsanız olabildiğince kendinize yatırım yapın. Gelecek planlarınız için kendinizi ne yönde geliştirmek istiyorsanız o yönde çalışmalar yapabilirsiniz. Kova enerjisi her türlü konuda motive ve cesur hissetmenizi sağlayacak. Projelerin bitirilmesi, eğitim hayatında yenilikler, üretim ve öne çıkma gibi konularda kullanılabilecek olan Kova enerjisi kalabalıklardan bunalanlar için çok iyi gelecek.

Kova dönemi yeni bir zaman diliminin başladığı, tüm güçlerin ve otoritelerin sarsılarak her konuda bir yeniden yapım sürecinin başladığı bir döngü olarak da tanımlanabilir. Her burcun kişisel olarak olgunlaşacağı bu dönemde herkes kendi içsel yolculuğuna çıkacak da denilebilir.