Mars ile Uranüs Karesi

Bu hafta sonunda Aslan burcundaki Mars ile Boğa burcundaki Uranüs arasında 6 derecelik bir kare açı oluşacak. Peki, Mars ile Uranüs karesi bizi nasıl etkileyecek?

Öncelikle bu kare açının ailevi konuların ortaya çıkmasına neden olduğunu ifade etmekte yarar var. Önümüzdeki birkaç gün boyunca aile konularında ve duygularımız ile mantığımız arasında sık sık ikilemler yaşayacağız.

Daha önce de ifade ettiğimiz üzere Mars dış dünyada harekete geçmemizi sağlayan, kendimizi ifade ettiğimiz enerjidir. Savaşma yöntemimizi temsil eder. Yani kısacası zorluklarla nasıl mücadele ettiğimizi ve ne şekilde motive olduğumuzu anlatır. Cesaretimizi, sabrımızı ve kendimize olan güvenimizi etkiler.

Mars liderliği, başta olmayı  sever. Bu yüzden de her zaman öne geçmek için çabalar. Adrenalini yani heyecanlanmayı sever ve kendisini korumak söz konusu olduğunda atılgan davranmayı tercih eder. Aynı zamanda vücudumuzda kaslarımızı ve hormonlarımızı kontrol eder diyebiliriz.

Mars’ın Aslan burcunda olması bu sürecin çok daha öfkeli geçmesine neden olacak. Lider olmak isteyen Mars agresif şekilde oyuna dahil olacak ve hepimizin daha sinirli olmasını sağlayacak. Hedeflerimiz için savaşacağız.

Kısacası bu süreçte Aslan burcundaki Mars’ın etkisi ile istediklerimizi elde etmek için etrafımızdaki kırmamız olası. Bu konuda dikkatli olmalıyız!

Uranüs ise sürprizler ve beklenmedik olaylar gezegenidir. Geleceği, yeni teknolojiyi, internet ve sanal ortamı temsil eder. Yenilikçi, önceden bilinmeyen, sürpriz dolu, deneyci ve geleceğe dönük şeylerin gezegenidir. Uranüs toplumların, uygarlıkların, kurumların düzenlerini sarsıp yeni düzenlere başlamalarına neden olur. Ani değişiklikler, isyan, bağımsızlık ve şok getirir. Evrensel gerçeğin peşinde çabuk ve özgürleştirici sonuçlar getirir.

Uranüs duygusal değildir, objektiftir. Eşitlik, özgürlük, demokrasi ve çevre konularında çok duyarlıdırlar. Bu özelliklere ihtilalci değişiklikler, düşünmeden harekete geçme, akla gelmeyen şeyleri yapma ve kişisel özgürlüğü arama gibi konular da dahildir. Uranüs bilimi, elektriği ve astrolojiyi yönetir. Vücutta ise kan dolaşımını, kanı, beyni yönetir.

Uranüs’ün Boğa burcunda olması yapacağımız değişiklikler konusunda gözü kara olmamıza neden olacak. Kendi rahatlığımız için hayatımızdaki pek çok temel konuda değişiklik yapabilir ve etrafımızdaki kimsenin sözünü dinlemeyebiliriz.

Kısacası bu süreçte Boğa burcunda Uranüs etkisi ile maddi ve manevi olarak ilerlemeyi hedefleyecek, bunun için hayatımızı tamamen değiştirmekten de çekinmeyeceğiz.

Mars ile Uranüs karesi oldukça yoğun bir dönüşüm sürecini başlatıyor, buna hazır olmamızda yarar var!