Mars – Satürn Karesi

Bu hafta sonunda Başak burcundaki Mars ile Yay burcundaki Satürn arasında 22 derecelik bir kare açı oluşacak. Peki, Mars – Satürn karesi hayatımızı nasıl etkileyecek?

Mars ile Satürn arasında oluşacak kare açının en temel anlamıyla zaferi ve rahatlamayı temsil ettiğini söylemek mümkün. Bu gezegensel karşılaşma sayesinde önümüzdeki hafta bizi etkisi altına alacak Terazi burcunda Yeni Ay’dan önce rahatlayacak ve canımızı sıkan her türlü konunun aslında farklı bir olumlu etkisi olduğunun farkına varacağız.

Sorunlarımızın geçmesi ile birlikte içimizde oluşacak güçlü enerji zihnimizdeki kötü, olumsuz ve rahatsız edici düşüncelerin geriye çekilmesini kalbimizdeki iyi ve olumlu duyguların öne çıkmasını sağlayacak. Sevgi ve şefkat duygularının da bu hafta sonunda önemli gündem maddelerinden biri olacağını söylemek mümkün.

19 Ekim’e kadar etkisini sürdürecek olan bu dönemde Başak burcunun mükemmeliyetçi ve saf doğası ile Yay burcunun vahşiliğini içinizde hissedeceksiniz. Ancak bunun sanıldığının aksine bir ikilem yaratacağından endişelenmenize gerek yok çünkü Başak ile Yay çifti en uyumlu burç ikililerinden biridir. İç güdüleriniz bu günlerde sizi daha iyiye ve mükemmele yönlendirirken saflığınızı kullanarak vahşi bir biçimde istediğinizi elde edeceksiniz.

Mars – Satürn karesinin etkilerinden bir diğeri de zihninizdeki panik duygusunun ortadan kaybolması olacak. Mars ile Satürn kare açısında baskın burçların Yay ile Başak olduğunu söylemiştik. Bu iki burcun en önemli ortak özelliklerinden biri de panik ve kaygı duygusu ile öyle ya da böyle güçlü bir şekilde baş etme gücüdür, bunu unutmayın. Panik, kaygı ve yersiz şüpheler zihninizden uçup gittiğinde çok daha berrak, ne bir görüş açısına sahip olacaksınız.

Önümüzdeki günlerde içinizde yaşayacağınız tek ikilem belki de etrafınızdaki kişilere karşı daha dürüst mü olmalısınız yoksa onları üzmeden beyaz yalanlar mı söylemelisiniz sorusu olacak. Bu konuda da iç güdülerinize ve iç sesinize güvenebilirsiniz. Kişiliğinizdeki erdemli yönlerin öne çıkması ile birlikte hem mesleki hem eğitim hem de özel hayat konularında başarılı olacaksınız. Bu günlerde sadece ailevi gerginliklerden kaçınmalısınız.

Başak ile Yay burçlarının etkin olacağı Mars – Satürn karesi dönemini en iyi şekilde değerlendirmek için sevdiğiniz aktiviteleri yapabilir, daha fazla yürüyüşe çıkabilir ve gerçeklerden kaçmadan kendinizi istediğiniz şekilde karşınızdaki kişiye ifade edebilirsiniz. Ayrıca öfkenizi bastırmak yerine düşüncelerinizi söylemenizde ve sorumluluklarınızı ertelememenizde yarar olacaktır.

Bu hafta sonunda genel anlamıyla kendinize vakit ayırın, fazla eleştirel olmayın ve iç sesinizi bastırmayın. Bunun dışında Başak ile Yay burçlarının etkisinde olacak Mars ve Satürn yolunuzu bulmanızda size yardımcı olacak.