Merkür Boğa Burcunda Gerilemeye Başlıyor

Merkür’ün Boğa burcunda gerilemeye başlamasıyla birlikte soyut kavramların somut düzleme geçtiğini söylemek mümkün. Bu dönemde bilgiler, duygular ve düşünceler gibi soyut ne varsa onları hayatımızın gerçekleri olarak görmeye başlayacağız.

Bu dönemde özellikle Boğa burcunun özellikleri hayatımızı etkisi altına alacak. Boğa burcunun manevi değerler, geçim kaynakları ve insanların karakterlerine dair olan endişelerini hepimiz taşımaya başlayacağız diyebiliriz. Bu hafta detaylar yerine temel faktörlere odaklanmakta yarar var. Sizin için en değerli şey nedir? Hayatınıza devam etmeniz için ne kadar paraya ihtiyacınız var? gibi soruları kendinize sormanız gerekecek. Sizi bu hafta detaylar değil sadece gerçekler kurtaracak, unutmayın.

Boğa burcunda gerileyen Merkür diğer yandan da hayatımızda sonuçların büyük önem kazanmasına neden olacak. Nedenleri önemsemeyi bırakıp sadece sonuca odaklanabiliriz. Boğanın karakteristik özelliklerine bağlı olarak hayatınızın bu dönemde biraz daha yavaş aktığını, fikirlerinizin önyargılara dönüştüğünü fark edebilirsiniz. Fedakarlıklar ve alternatifler size saçma görünebilir. Sizin için önemli olan belirgin noktalar olacak ve hayattaki duruşunuz da buna göre değişecek. Bu konularla ilgili biraz daha dikkatli olmanızda yarar var.
Merkür’ün gerileme hareketi ayrıca alacağımız cevapların ve sonuçların da gecikeceği anlamına geliyor. Boğa burcunun etkisiyle sürekli cevaplara ve sonuçlara odaklanırken Merkür sizi istediğiniz yere götürmeyecek ve olduğunuz yerde beklemenize neden olacak. Bu yüzden kendinizi hayal kırıklığına uğramış hissetmeniz olası. Eğer bu konuyla ilgili kendinizi kötü hissedecek olursanız gezegensel enerjilere karşı koymayın. Yerinizde sayarken bir yandan da hayatınız hakkında düşünebilir ve zamanı geldiğinde hiç olmadığı kadar güçlü, büyük bir adım atabilirsiniz.

Bu dönemde genel olarak planlarınızı ve yapacaklarınızı tekrar tekrar düşünmeniz gerekecek. Bu noktada yılmamalı ve aradığınız cevapları almak için gerekirse durumu defalarca yeniden gözden geçirmelisiniz. Acele etmeyin çünkü Merkür sizi yavaşlatmak için elinden geleni yapacak. Ancak eninde sonunda gerçeğe ulaşacağınızı da belirtmekte yarar var. Zihninizin netlik kazanabilmesi için sizi problemli bir dönem bekliyor. Bu süreç zor olsa da sabırlı olursanız sürecin sonunda kazançlı çıkan siz olacaksınız.