Merkür Gerilemesi Devam Ediyor Ne Önlem Almalıyız?

3 Aralık İkizler Burcu Dolunay’ına kadar devam edecek olan Merkür gerilemesinin etkileri hayatımızda aksaklıklara neden olmaya devam ediyor. Peki, bu aksaklıklardan kurtulmak için alınabilecek önlemler var mı?

Yay burcunda gerileme devam eden Merkür bu hafta da hayatımızda problemlere, gerilimlere, tartışmalara ve motivasyon düşüklüğüne neden olmaya devam ediyor. 3 Aralık’a kadar hayatımızı donduramayacağımız için Merkür gerilemesi devam ederken küçük önlemler alarak biraz daha rahat zaman geçirebiliriz.

Öncelikle Merkür gerilemesinin etkileri artarak devam ettiği için konuşurken seçtiğimi kelimelere iki katı özen göstermeye başlamamız gerekir. Bu çok önemli çünkü gerileme dönemlerinde ne yazık ki aklımızdan geçmeyen, aslında hissetmediğimiz şeyleri söylemeye yani kısacası kalp kırmaya çok yatkın oluruz. Kırılan her kalp onu kıran kişiyi de etkiler, unutmayın.

Gerileme dönemi için alınacak önlemlerden bir diğeri de yolculuklarda, seyahatlerde veya küçük gezilerde ulaşım aksaklıkları çıkabileceğini bilerek önceden önlemini almak ve demoralize olmamaktır. Uçuşunuz rötar yapabilir, iptal edilebilir, otobüs, taksi ya da aracınız trafiğe takılabilir ve bir yerlere gecikebilirsiniz bu durumda moralinizi bozmayın, sadece elinizden gelenin en iyisini yapın. Küçük tedbirler hayat kurtarabilir.

Merkür gerilemesinin etkilerinin giderek azaldığı düşünülür ve gerilemeyi ilk duyduktan bir süre sonra artık hiç etkilenmediğimiz yanılgısına düşülür. Ancak bu düşünce biçimi yanlıştır çünkü gerilemenin etkileri giderek artar. Bu süreçte küçük ev eşyaları ile ilgili bozukluklar, iletişim kopuklukları ve gidilecek her türlü yerle ilgili iptaller başta olmak üzere sinir bozucu bir dizi deneyim yaşayabiliriz.

Sabrınızın sonuna ulaşıp kendinizi kaosun içine bırakmak ne olursa olsun demek istemiyorsanız öncelikle önlemlerinizi alın. Evden çıkarken mutlaka açık unuttuğunuz ütü, ocak gibi bir ev eşyası olmaması için iki kere kontrol edin. Üşütüp hasta olmamak için yanınızda şal taşıyın. Çünkü hava dengesizlikleri de her zaman gerileme dönemlerine denk gelir.

Merkür gerilemesi gergin hissetmenize ve sorumluluklarınıza odaklanamamanıza da neden olabilir. Yarım kalan işlerini bitirmesi gerekenlerin odaklanmak için iki katı çaba harcaması gerekebilir. Bunun için yapılabilecek en iyi şey işlerin sonunu düşünmektir, kendinizi her zaman nasıl motive ediyorsanız o yöntemleri de deneyebilir, rahatlatmak için nefes tekniklerini kullanabilirsiniz.

Gerileme döneminin etkilerinin 3 Aralık’ta gerçekleşecek olan İkizler Burcu Dolunay’ın kadar devam edeceğini unutmayın ve önlemlerinizi alarak hareket etmeye devam edin. Aksilikler, kırgınlıklar ya da sinir bozuklukları olması halinde ise kendini akışa bırakmak yerine kontrolü ele alın ve problemleri kendiniz çözün. Gerileme zamanlarını yönetme işi size düşüyor, unutmayın.