Merkür ile Jüpiter Zıtlaşması

Bu hafta içinde İkizler burcundaki Merkür ile Yay burcunda geri hareket eden Jüpiter arasında 20 derecelik bir zıtlaşma yaşanacak. Peki, Merkür ve Jüpiter zıtlaşması burçlara neler getirecek?

Öncelikle Merkür ile Jüpiter arasında çıkacak olan zıtlaşmanın küçük bir kavga olarak kalmayacağını ve büyük savaşa dönüşeceğini ifade etmekte yarar var. Bu savaş aynı zamanda sinsi bir şekilde ilerleyecek ve sanki işler tamamen yolundaymış gibi hissedeceğiz. Ancak bunun ardından aslında gerçeklerin istediğimizin tam aksi yönde ilerlediğini anlayacağız.

Merkür ile Jüpiter arasındaki zıtlaşma sırasında Merkür’ün kaotik etkisi ortaya çıkacak. Jüpiter normalde iyimser ve pozitif bir gezegen olduğu için bu kaotik etkiyi azaltmak için savaşacaktı ancak ifade ettiğimiz üzere Jüpiter geri hareket ettiği için tam tersi o da bu zıtlaşmada başka bir taraf olarak yerini alıyor.

İkizler ve Yay burçlarının bu zıtlaşmada baskın iki enerji olması da bizi farklı bir yönde etkileyecek. Çünkü İkizler bu sorunlar karşısında ikilemde kalacak, kararsızlıklarını gidermeye çalışacak. Diğer yandan ise iyimser Jüpiter olayların aslında düşündüğü gibi olmadığını görünce ne yazık ki bu konuda kötümser tepkiler verecek.

Merkür ile Jüpiter karşılaşması aslında genel anlamda ruhsal durumumuzu etkileyecek. Her ne kadar işlerin kötü gideceğini ifade etmiş olsak da bu durumun somut karşılıkları neredeyse hiç olmayacak diyebiliriz. Bunun tam tersine işlerin kötü gitmesi ya da bizim kötü gittiğini, şansız olduğumuzu düşünmemiz ruhsal olarak sinirimizi bozacak.

Bu ruhsal güçsüzlüğü aşmak için keyfimize yerine getirecek şeyler yapmalıyız. Havalar artık ısındı, sık sık yürüyüşe çıkabilir, gezebilir, parklarda nefes alabiliriz. Yoga ve meditasyon çalışmalarının da çok etkili olduğunu unutmamak gerekir. Aynı zamanda yediklerimize de dikkat edelim ve kendimizi stres atmak için eğlenceye fazla kaptırmayalım.

Bu dönemde ne olursa olsun kendimizin değerli olduğunu hatırlamamız gerecek de diyebiliriz. Özgüvenimizi ve kendimize olan saygımızı arttırmamız gerekiyor. Önümüzdeki günlerde güçlü durmayı başaranlar bu süreçten ruhsal olarak güçlü olarak büyük bir zaferle ayrılacaklar. Tam tersi güçsüz olanlar ise moral bozukluğu ile çıkacaklar.

Moralinizi düzeltme yolunu dışarıda, alışverişte ya da saçma etkinliklerde aramayın. Her ne kadar klişe gelse de kesinlikle mutluluk içimizde. O mutluluğu ortaya çıkartmak için ne gerekiyorsa yapmalıyız.