Merkür ile Mars Karesi

Bu hafta içinde Yay burcundaki Merkür ile Balık burcundaki Mars arasında 6 derecelik bir kare açı oluşacak. Peki, Merkür ile Mars karesi bize neler getirecek?

Öncelikle Merkür ile Mars karesinin İkizler burcundaki Dolunay’ın ortaya çıkarttığı aksiliklerin biraz olsun son bulmasına yardımcı olacağı müjdesini vermekte yarar var. Merkür ile Mars yeni olasılıkları, umudu ve ideallerin gerçekleşmesini simgeliyor.

Bu süreçte yine de Mars’ın Balık burcunda olduğunu unutmamak gerekir. Mars Balık burcunda olduğu için beklenmedik durumlar ortaya çıkabilir. Bu beklenmedik durumları kendi çıkarınız için kullanmak istiyorsanız yeniliklere uyum sağlamalı ve bakış açınızı da buna göre değiştirmelisiniz.

Merkür’ün Yay burcunda olması yeni olasılıkların kafanızı karıştırabileceği anlamına geliyor. Bu durumda mutlaka kalbinizin sesini de dinlemeli ve gelecekte size asıl ne iyi gelecekte o yoldan ilerlemeyi tercih etmelisiniz. Bunun sizin için çok daha önemli olduğunu unutmayın. Yoksa anlık heyecanlar ileride mutsuz olmanıza neden olabilir.

Bu dönemde yaratıcı enerjiniz de artacak. Eğer bitirmeniz gereken işler ya da projeler varsa bu hafta bu tür işler için oldukça uygun olacak. Bu hafta yaratıcı enerjiniz dışında pratik zekanız da oldukça güçleniyor. Kimsenin size laf söylemesine izin vermeyecek ve çözümsüz konulara çözüm getireceksiniz. Mars ile Merkür arasındaki uyum enerjisinin etrafınızdaki kişilerle daha yakın ilişkiler kurmanıza da olanak vereceğini söylemek mümkün.

Bu hafta içinde etrafınızdaki kişilere kendinizi çok daha iyi açıklayacaksınız. Kavga gürültünün olmayacağı huzurlu bir dönem sizi bekliyor. Her ne kadar sosyalleşmek isteseniz de içinize çekilip hayatınızı değerlendirmenizde yarar olabilir. Ya da arkadaş toplantılarına katılma isteğinizi bastırıp partnerinizle küçük bir kaçamak da yapabilirsiniz.

Oldukça uzun süreden sonra ilk kez Merkür ile Mars arasında kare açı oluşuyor. Bu nedenle bu gezegensel karşılaşmanın hiç beklemediğiniz kadar etkili olacağını söylemek mümkün. İkizler Dolunay’ının bazı etkileri silinecek ama bazı etkileri de bu kare açı ile ikiye katlanarak hayatımızın biraz daha yoğun ve telaşeli olmasına neden olacak.

Son olarak bu haftanın iyimser bir dönem olacağını da söyleyebiliriz. Her zaman bardağın dolu tarafını göreceğiz. Yapıcı bir tavrımız olacak. Bu dönemi iyi değerlendirirseniz mutlaka hafta sonuna doğru hayatınızın iyi yönde değiştiğini hissedeceksiniz. Huzur enerjisini sakın kendinizi yıpratarak boşa harcamayın.

Ancak karşınıza çıkan engelleri aşmak istiyorsanız soğukkanlı olmalısınız. Bu sayede her türlü sorunu çözebilirsiniz. Sakin olmazsanız işlerin kontrolden çıkabileceğini ve küçük konuların bile gözünüze devasa sorunlar gibi görüneceğini unutmayın. Her şey sizin kalbinizde ve aklınızda bitiyor.