Merkür Kova Burcuna Geçiş Yapıyor

Bu hafta içinde Merkür Kova burcuna geçiş yapıyor ve hayatımızdaki Kova enerjisi artıyor. Peki, Merkür’ün Kova burcuna geçmesi bizi nasıl etkileyecek?

Merkür’ün Kova burcuna geçişi bir anlamda da kendimiz ile sorunlar arasına mesafe koyacağımız anlamını taşıyor. Bu mesafe sorunlardan kaçacağımız anlamına gelmiyor. Daha çok duygularımız baskın geldiğinde duygularımızı ve iç sesimizi görmezden geleceğimizi ifade ediyor. Kova hepimizi mantığımızın sesini dinlemeye davet ediyor.

Kova burcunun hayatımızı etkisi altına alması ile birlikte duygularımızı bile mantığımızın sesi ve aklımızla değerlendirmek istediğimiz bir zaman dilimine giriyoruz. Sorunların bizden kaynaklanmadığını düşünmeye başlayarak biraz daha iyimser olabileceğimizi de söylemek mümkün. Bu iyimserlik aslında hepimize iyi gelecek.

Bu süreçte Rasyonel düşünceler bir adım öne çıkıyor ve rasyonel düşüncelerin kabul görmesi ile yönümüz de değişiyor. Eski duygusal patlamalarımızın ve korkularımızın komik olduğunu düşünmeye bile başlayabiliriz. Bu dönemde sınırlarımızı daha iyi tanıyacak ve alternatif fikirleri gerçekleştirmeye başlayacağız.

Merkür’ün Kova burcuna geçmesi ile başlayan günler bizi olgunlaştıracak bir dönemi de beraberinde getiriyor diyebiliriz. Artık çocukça davranışlarımızın farkına varıp onları bir kenara bırakıyor ve asıl istediğimiz şeylere odaklanmaya başlıyoruz. Tüm bunların yanı sıra bağımsızlığımız ve bireyselliğimiz de bizim için çok daha önemli hale geliyor diyebiliriz.

Bu dönemde duygularınızın karıştığını hissediyorsanız Kova burcunun etkileri size çok iyi gelecek. Artık sakinleşme zamanı geldi. Duygularınızla kazanamayacağınız bir savaşın içine girmiş ve yorgun düşmüş de olabilirsiniz ama artık ateşkes zamanı. Durumunuza dışarıdan bir göz olarak bakmaya başlayabilir ve objektif yorumlar yapabilirsiniz. Böylece sınırlarınızı anlayıp ona göre alternatif yollar arayabilirsiniz.

Özellikle eğer doğum gününüz 19 ile 23 Ocak arasında ise bu dönemin sizin için bir dönüm noktası niteliğinde olabileceğini de söylemekte yarar var. Önümüzdeki birkaç gün içinde büyük olaylar yaşayabilirsiniz. Aynı şekilde doğum günü 23 ile 27 Ocak arasında olanların ise çok kısa süre içinde hayatlarında büyük değişiklikler olabileceğini söyleyebiliriz. Buna hazır olmalısınız.

Yine de doğum gününüz bu dönemde olsun olmasın Merkür’ün Kova burcuna geçmesi ile rasyonellik ön plana çıkıyor ve duygusal yorgunluklar yerini berrak zihinlere bırakıyor. Kendinize bir yol haritası çizmek istiyorsanız şimdi tam zamanı!