Merkür Kova Burcuna Geçiş Yapıyor

Yılın ilk gezegensel geçişleri hızla devam ediyor. Merkür, Kova burcuna geçerek hayatımızı etkisi altına almaya başladı. Peki önümüzdeki günlere neler yaşayacağız?

Merkür’ün Kova burcuna geçmesi aslında genel anlamda iletişim ve bilgi konularını etkileyecek diyebiliriz. Kendimizi diğer insanlardan ayrı tutmak ve kendi kabuğumuza çekilmek isteyeceğiz. Etrafımızdakilere uzaktan bakmak hepimize iyi gelecek.

Merkür ve Kova burcunun özelliklerine baktığımızda:

Astrolojide Merkür, İkizler ve Başak Burçlarının yönetici gezegenidir. Terazi ile Oğlak burçlarının üçüncü Dekanında, Kova ile Boğa burcunun ikinci Dekanında güçlüdür. Merkür deyince aklımıza iletişim, telefonlar, haberleşme, el becerileri ve sanatlar gelir. Hızlı el yazısı, dil yeteneği, doğuştan gelen yetenekler, okullar, yakın akrabalar, öğretmenler, öğrenciler, yazarlar, şairler, konuşmacılar, tercümanlar, gazeteciler, terziler, araştırmacılar, avukatlar bu Yıldızın etkisi altındadırlar. İletişimin, alışverişin, bilginin olduğu her yer Merkür’ünün yönetimindedir.

Bu durumda Merkür’ün Kova burcuna geçişi onu daha da güçlendirecek ve özellikle de İkizler, Başak, Terazi ve Oğlak burçları bu durumdan etkilenecek diyebiliriz.

Merkür’ün etkilediği kişiler öğrenme ve öğretme yetenekleri ile doludur. Hızlı algılama ve erken öğrenme, Merkür’ün doğasında vardır. Etkilediği insanlarda bu yetenekler belirgin bir halde fark edilir. Merkür Yıldızının etkisinde olanlar, aklılarına geleni hemen yapmak ister. Her şeye meraklıdırlar. Tez öğrenirler, tez bıkarlar. 

Kova burcunun etkisine baktığımızda ise:

Hayal güçleri sınırsız olmakla birlikte, düşünceleri bulundukları anın ötesinde, akılcı ve sezgiseldir. Kova’lar dik kafalıdırlar. Kendilerini dinleyenlerin ne demek istediklerini anlamadıklarını sanırlar. Kovaları tanımlayan sözcük ‘Biliyorum’ dur. Kova burcu insanları sevecen tavırları ile tanınırlar. Bu kişiler bencil değildirler.

Irk, cinsiyet ve sosyal durumuna bakmaksızın, herkesin ayni olanaklara sahip olmasını isterler. Modern görünüşlerine karşın, inatçı ve sabit fikirli olurlar. Onlara yaklaşmak çok zordur, çünkü ne kadar dostça davranırlarsa davransınlar, arada her zaman bir mesafe bırakırlar. Kişisel özgürlükleri onlar için o denli önemlidir ki, bu yüzden en yakın ilişkilerini kesip atabileceği gibi, yine özgürlükleri adına her türlü özveride bulunurlar.

Bu yüzden Kovalara aile yaşamı biraz zor gelir. Çoğu zaman yeni bir şeyler keşfetmek için uğraşıda bulunurlar. Belli ilkeleri sonuna dek savunmaları onları hiç rahatsız etmez.

Merkür’ün Kova burcuna geçmesi ile hepimiz kendimizi diğerlerinden üstün göreceğiz, bunu kendimizi geliştirmek için kullanırsak yararlı olacak ama eğer diğerlerini hor görürsek etrafımızdaki insanları kaybedebiliriz. Aman dikkat!