Merkür Kova Burcuna Geçiyor

Merkür Kova burcuna geçiyor ve bize alternatif seçimler sunuyor.

Merkür’ün Kova burcuna geçmesi ile birlikte hayata taptaze bir başlangıç yapıyoruz da diyebiliriz çünkü Merkür’ün Kova burcuna geçmesi ile birlikte artık geçmişe değil sadece önümüze bakmaya başlayacağız. Ayrıca eskisi gibi karamsar olmamıza da gerek yok çünkü bu dönemde Kova burcundaki Merkür’ün etkisi ile alternatifleri de görebileceğiz. Artık “geleceğe odaklanma zamanı” geldi.

Merkür’ün Kova burcuna geçmesi ile birlikte planı olanlar planlarını gerçekleştirmeye bir adım daha yaklaşacaklar, planı olmayanlar için ise plan yapma zamanının geldiğini söylemek mümkün. Bu dönemde katı kurallarla işimiz yok. Farklı seçenek arayışlarının tavan yapacağı bu dönemde hiçbir şey imkansız değil. Eğer planınız varsa ona sıkıca tutunabilir ya da plan yapmadan yaşıyorsanız kendinize Kova’nın da teşviki ile güzel bir yol haritası çizebilirsiniz. Bu dönemde aklımızda “Neden olmasın?” cümlesi yer edecek. Merkür’ün Kova burcuna geçişi depresif hissedenler için tam bir çıkış yolu anlamına geliyor.

Kova’nın etkisi ile bu dönemde hayatımıza netlik ve tarafsızlık kavramları giriyor. Eğer bir probleminiz varsa ve o konuda gerçeği görmekte zorluk yaşıyorsanız Merkür’ün Kova’ya geçmesi ile birlikte perspektif kazanacak ve önünüzü hiç olmadığı kadar net görmeye başlayacaksınız da diyebiliriz. Merkür hayatta işleri kolaylaştıran yegane gezegendir, bunu da unutmayın. Merkür asla düşmanınız değil tam tersine sizin en büyük yardımcınız olmaya geliyor.

Merkür’ün burç değiştirmesi belli noktalarda değişiklik oluşmasını sağlasa da aslında bu gezegenin hayatımızda daha etkin rol oynamaya başlayacağı anlamında geliyor. Hayatımıza pozitiflik, iyimserlik, ilerleme kavramları giriyor.
İnsan ilişkilerinde empati yapmaya açık olacaksınız. Ayrıca insanların özelliklerini, hayatınızdaki yerlerini daha net görmeye de başlayacaksınız. Bu dönemde mantığınız Kova burcunun etkisi ile devreye girecek ve duygusal patlamalar yaşamak yerine hemen alternatif çözüm yolları keşfedecek, ne gerekiyorsa onu uygulayacaksınız. Bu dönemde ikilemleri, duygusal ani tepkileri, nedeni bilinmez kavgaları unutacaksınız.

Merkür her bu dönemde her türlü zorluğun da üstesinden gelmeniz için size yardımcı olacak. Problemlerin nedenlerine değil sonuçlarına odaklanacaksınız. Bu dönemde günlük rutin sorumluluklarınızdan kaçınmamanızda, problemleri görmezden gelmemenizde ve kendiniz için güzel bir yol haritası çizmenizde fayda var.