Merkür Oğlak Burcunda Geri Harekete Başlıyor

19 Aralık’ta Merkür Oğlak Burcunda 15 derecelik geri harekete başladı.

Merkür Gerilemesi ile birlikte bu haftanın odak noktası seçimlerimiz olacak. Yaptığımız seçimler her zaman hayatımızı ve kaderimizi belirler ancak unutmayın ki Merkür’ün geri harekete geçtiği dönemler alınan kararlardan geri dönüş olmaz. O kararlar öyle ya da böyle hayatımızı etki altına alırlar.

Merkür gerilemesinin en önemli etkisinin seçimlerimiz olacağını söyledik. Peki ya Oğlak Burcunun etkisi ne olacak? Merkür’ün geri harekete Oğlak Burcunda başlamasının aslında hem dezavantajları hem de avantajları var diyebiliriz. Çünkü Oğlak burcu en enerjik burçlardan biridir ve bu hafta oldukça çalışkan hissetmemizi sağlayacak. Ancak Oğlak burcunun enerjik yapısı nedeniyle alacağımız kararlara aceleci davranmamız ve yanlış kararlar alıp pişman olmamız mümkün.

19 Aralık’ta Merkür’ün Oğlak Burcunda başladığı geri harekete Mars’ın Balık burcuna geçişi de eşlik ediyordu. Bu da Merkür’ün geri hareketinin Mars’ın Balık burcuna geçişinden de etkileneceği ve işleri değiştireceği anlamına geliyor. Mars’ın Balık burcuna geçmiş olmasının Oğlak burcunun acelecilik etkisini desteklediğini ve aynı zamanda bizi hayalciliğe de sürüklediğini söylemek mümkün.

Bu iki gezegensel olaya genel anlamda baktığımızda bu haftanın bizim için ne kadar önemli olduğunu anlayabiliriz. Çünkü Merkür’ün geri hareketini olumsuz anlamda destekleyen bazı gelişmeler var. Bu yüzden bu hafta her kararınızı yeniden gözden geçirmeniz ve belki de konuşmaya başlamadan önce iki kez düşünmenizde yarar olacak. Bir karar almanız gerektiğinde o işi bitirip kurtulmak isteyebilirsiniz ya da bir sorun çıktığında yapacağınız seçimin önemsiz olduğunu düşünebilirsiniz ama hayatta her zaman kaderimizi seçimlerimizi yönlendirdiğini unutmayın. Kaderimizi seçimlerimiz yönlendiriyor ve seçim yapan da biziz bu yüzden bu hafta sakin olmalısınız.

Bu haftayı sorunsuz atlatmak ve sonradan pişman olacağınız türden kararlar almamak için karar alma sürecinde önce içgüdülerinizi dinleyin ve sonra da mantığınızı devreye sokup durumu gözden geçirin. Tüm bunları yaptıktan sonra kendiniz için en doğrusunu yaptığınıza eminseniz karar alın. Ama eğer aklınızda ya da kalbinizde en ufak bir şüphe varsa günlerin torbaya girmediğini hatırlayın ve o kararı daha sonra almak üzere erteleyin.

Aceleci olmaz ve en doğrusunu olduğuna inandığınız kararlar alırsanız bu haftanın olumlu etkilerini 2017 yılında da hissedeceksiniz, unutmayın.