Merkür – Satürn Karesi

Hafta başında Başak burcundaki Merkür ile Yay burcundaki Satürn arasında 21 derecelik bir kare açı oluşacak ve hayatımızı etkisi altına alacak. Peki, Merkür – Satürn karesi hayatımızı nasıl etkileyecek?

Öncelikle Merkür ile Satürn arasında oluşacak kare açının Son Bahar ekinoksunun ardından hayatımızı etkileyecek en yoğun gezegensel olaylardan biri olacağını söylemek mümkün. Bu karşılaşmanın etkisi ile birlikte içimizdeki endişeler, olumsuz duygular ve kaygılar yerini büyük bir rahatlamaya bırakacak. Yine de rahatlayıp kendimizi salmak yerine tedbirli olmamız gerekiyor.

Bu hafta içinde depresif duygularınızdan ve düşüncelerinizden arınacaksınız. Bunda Satürn’ün Yay burcunda olmasının çok büyük bir etkisi olacak çünkü Yay enerjisi hepimizi rahatlatacak ama yine de daha önce de belirttiğimiz gibi tedbirli olmalı ve yine de gerekli konularda gerekli önlemleri almayı unutmamalısınız.

Merkür – Satürn karesinin etkilerinden bir diğeri de Başak burcunun etkisi ile depresif duygulardan kurtulup küçük detaylarda boğulmak olacak. Sürekli kendinizi, hayatınızı, etrafınızdaki kişileri, yakınlarınızı ve sevdiklerinizi analiz edecek, kendinizi bu süreçte dışarıya kapatmak isteyeceksiniz. Bir bataktan çıkıp diğerine saplanmamak adına atacağınız adımlar konusunda dikkatli olmalı ve kendinizi rahatlatmaya çalışmalısınız.

Önümüzdeki günlerde güvendiğiniz ve deneyimli insanlardan alacağınız tavsiyeler sizi çok rahatlatacak. Aldığınız tavsiyelere uymalısınız. Ayrıca karşınıza çıkan sorunlara kısa süreli çözümler bulmak yerine kalıcı çözümler üretmenizde de yarar olacaktır. Bu sayede bir çırpıda bir sorundan kurtulmuş olursunuz ve gelecekte de canınız sıkılmaz.

Bu dönemde aklınıza gelen fikirler size zor ya da yararsız gibi gelebilir. Bunun nedeninin gezegensel enerjiler olduğunu unutmayın ve kendinizi boş yere yıpratmayın. Kısa süre sonra bazı olumsuz düşüncelerinizin tamamen boş yere sizi üzdüğünü anlayacaksınız. Satürn enerjisi odaklanmak istediğiniz konulara hem daha kolay odaklanmanızı hem de daha başarılı olmanızı sağlayacak. Satürn enerjisinin ayrıca her zaman kalıcı ve uzun vadeli hedeflerde büyük atılımlar yapılmasına yardımcı olduğunu aklınızdan çıkartmayın.

Uzun süredir beklediğiniz haberler, almak istediğiniz sonuçlar ya da elde etmek istedikleriniz varsa önümüzdeki dönem Merkür – Satürn karesinin gezegensel enerjisi sayesinde bu noktalar için biçilmiş kaftan olacak. Kendinizi bu günlerde daha özgür ruhlu, bazen asi ve bazen de kontrollü hissedeceğinizi de söylemekte yarar var.

Bu süreci hedeflerinize odaklanmak, rahatlamak ve ileriyle ilgili hayal kurmak için kullanabilirsiniz. Kendi kendinize sorunlarınıza çözüm bulup bu çözümleri uygulamaya koymayı öğreneceğiniz Merkür – Satürn karesi dönemi olgunlaşmayı da beraberinde getirecek.