Merkür Uranüs Karşılaşması

Bu hafta içinde Akrep burcundaki Merkür ile Koç burcundaki Uranüs arasında 28 derecelik bir karşılaşma yaşanacak. Peki, Merkür ile Uranüs karşılaşması bizi nasıl etkileyecek?

Akrep Burcundaki Merkür Koç burcundaki Uranüs ile 28 derecelik bir kavuşma yaşadığında işler değişiyor. Uranüs zihnimizin berraklaşmasını ve çok daha verimli düşünmemizi sağlayacak. Bu noktada zihnimizin berraklaşması ile ortaya çıkan durumlara karşı içimizde müthiş bir inkar duygusu hissedebiliriz ama inkar etmek gerçeklerin üzerini örtmeye yaramaz, unutmayın. Merkür / Uranüs kavuşması her anlamda suların durulmasını sağlayacak. Çünkü Akrep Burcundaki Merkür de Uranüs gibi bizi gerçekleri aramaya yöneltiyor.

11 Aralık Salı gününden itibaren çok daha sakin günlere uyanacağımızı söylemek mümkün. Çünkü bu dönemde aslında etrafta olan biten bizim için önemini yitirecek. İçsel bir arayışa gireceğimiz ve kendi ruhumuz ile zihnimizin derinliklerinde yolculuğa çıkacağımız bu dönemde en küçük detaylar bile bizim için önemli olacak. Hayatımızın her noktasını sorgulayacak ve cevapları kendi içimizde bulmayı ümit edeceğiz.

Bu dönem sakinleşip derin bir nefes almak ve hayatınızda yolunda gitmeyen şeyleri düzene sokmak için oldukça uygun bir dönem olacak. Bu dönemde hayatınızda nelerin istediğiniz gibi gidip nelerin kontrolden çıktığını tespit etmeli ve ona göre hareket etmelisiniz çünkü hem Merkür hem de Uranüs’ün bize destek verdiği bu dönem temizlik yapmak için kaçırılmayacak bir fırsat. Hayatınızda sizin için anlamı olmayan şeyleri atabilir ve sorun addettiğiniz konular üzerinde tekrar düşünüp her şeyin yoluna girmesini sağlayabilirsiniz.

Bu temizlik döneminde dikkat etmeniz gereken en önemli konu ise içsel yolculuğunuz sırasında etrafınızda biten şeylere karşı tamamen umursamaz hale gelmemeniz olacaktır. Bu dönemde kendi hayatınızı düzene sokmak isteyeceksiniz ama kendi hayatınızı düzene sokmaya çalışırken sevdiklerini yok saymak ya da onları unutmak doğru bir seçim olmayacaktır. Çünkü temizlik dönemini tamamlayıp rahatladığınızda etrafınızdaki kişilerin size kırgın olduğunu ya da üzüldüklerini görmek istemezsiniz.

Uranüs ve Merkür kavuşmasının hayatınızı yoluna sokmak için size sunduğu bu fırsatı kaçırmayın. Belki de bu sayede önümüzdeki dönemlerde çok rahat edeceksiniz. Ama içsel yolculuğunuz için kendinize ayırdığınız vakit dolduğunda detaylara gömülüp etrafınızdakileri yok saymamaya da özen gösterin. Unutmayın ki bu temizliğin ardından sevdiklerinizle birlikte yaşamaya devam edeceksiniz. Tek fark bir kenara bıraktığınız hayatınızdaki fazlalıklar olacak.