Merkür Yay Burcuna Geçiş Yapıyor

Bu hafta içinde Merkür Yay burcuna geçiyor ve hayatımızı etkisi altına alıyor. Peki, Merkür’ün Yay burcuna geçmesi bizi nasıl etkileyecek?

Aralık ayının sonuna doğru, yıl başına iki hafta kaldığı bu dönemde Merkür Yay burcuna geçerek hayatımızı çok yoğun bir şekilde etkisi altına alıyor. Bu geçişin hayatımıza önemli etkileri olması kaçınılmaz. Bu geçişin en büyük etkilerinden birinin aklımıza gelen ya da ortaklık yaptığımız kişilerin aklına gelen büyük fikirler olacak. Bu büyük fikirler ya da atılımlar bizi yanlış yöne sürükleyebilir.

Bu geçiş Yay burcu ve Merkür gezegeninin etkisi ile bizim için hayallere açılan bir kapı niteliğinde olacak diyebiliriz. Bu durumun yaratıcılığımızın artması gibi güzel sonuçlar doğurmasının yanı sıra bir de negatif sonuçları olacak. Çünkü gerçekliğe en çok ihtiyaç duyduğumuz anlarda hayallerimizi baskın gelerek bizi hayalci adımlar atmaya sürükleyecek.

Önümüzdeki iki haftalık süreçte bizi etkileyen önemli geçişlerden biri de bu olacak diyebiliriz. Yani Merkür’ün Yay burcuna geçmesi 2019 öncesi süreci tüm burçlar için değiştirecek. Yay Burcundaki Merkür’ün etkisi ile özgürlüğümüzün tadına varacak ve bu özgürlüğü hayallerimiz doğrultusunda kullanmak isteyeceğiz.

Bu dönemde yeni adımlar atarken ya da yeni bir işe başlarken dikkatli olmamız gerekli. Bir adım atacağımız zaman belki de iki kere düşünmemizde fayda var. Bizim için neyin gerekli neyin gereksiz olduğunu düşünmeli, hayatımızı gözden geçirdikten sonra yenilikler için kollarımızı sıvamalıyız.

Bu dönemde her ne kadar yeni bir şeylere başlamak tehlikeli olsa da eğer atacağımız adımları yeterince iyi düşünür doğru adımlar atarsak bu dönemde attığımız adımların kalıcı olacağını da söylemek mümkün.

Bu hafta zincirlerimizi kıracağımız bir hafta olacak. Bu yüzden aslında bir anlamda da küllerimizden yeniden doğmak için hazırlıkların başladığı bir döneme girdiğimizi söylemek de mümkün. Kalbimizin sesini dinlersek ve bu dönemde atacağımız adımlarda dikkatli olursak hayatımızda yepyeni bir sayfa açmak için en uygun dönemi yaşayacağız.

Bu hafta adımlarınızı dikkatli atın, insanın dünyaya bir kere geldiğini hatırlayın ve hiçbir zaman istemediğiniz şeyleri yapmaya mecbur olmadığınızı unutmayın. Her zaman hatalardan geri dönülebilir. Hiçbir şey için geç değil.

Doğru bir zihin yapısı ile gireceğiniz bu dönemde hayatınızdaki eksikleri giderecek kalıcı yenilikler yapabilir, problemli durumların tamamen çözülmesini sağlayacak bazı çözümler üretebilirsiniz. Yaratıcı zekanızın tavan yapacağı bu dönem sanatsal faaliyetler için de bir o kadar uygun bir dönem olacak. Sağduyulu olmaya özen göstermeli ve iyimser olmaya çalışmalısınız.