Neptün – Merkür Karşılaşması

Bu hafta sonunda Balık burcunda geri hareket eden Neptün ile Aslan burcundaki Merkür arasında 14 derecelik bir karşılaşma gerçekleşecek. Peki kısa süre içinde zıtlaşmaya dönüşen bu karşılaşma hayatımızda neleri değiştirecek?

Hafta sonunda Neptün ile Merkür’ün arasında oluşacak karşılaşmayı aslında bir zıtlaşma ya da çekişme olarak tanımlamak da mümkün. Neptün’ün Balık burcunda geri hareket ediyor olması ve Merkür’ün de ona zıt olan Aslan burcunda ileri hareket ediyor olması bunun başlıca nedenlerinden biri diyebiliriz.

Neptün ile Merkür arasındaki zıtlaşma hayatımıza cesaret, ani çıkışlar ve biraz da çılgınlıkları ya da kaosu sokacak diyebiliriz. Önümüzdeki günlerde Neptün’ün geri hareket ettiği Balık burcu nedeniyle duygularınızın oldukça yoğun olması mümkün ancak aynı zamanda Merkür Aslan burcunda olduğundan içinize kapanmayacak tam tersi duygularınızı ifade etme konusunda daha istekli olacaksınız.

Bu dönemde zıtlaşan Neptün ve Merkür’ün etkisi ile ani tepkiler vermemeye, cesaretimizi bir adım daha ileri götürüp umursamaz olmamaya dikkat etmeliyiz, ayrıca tüm burçlar bu karşılaşmadan etkilendiği için kaotik bir ortam oluşma ihtimalini de göz önünde bulundurarak hassas davranmak yerine soğukkanlı olmamızda da yarar olacaktır.

Neptün – Merkür karşılaşmasının önemli etkilerinden bir diğeri de yanlış anlaşımalar ve umut kavramları olacak. Öncelikle olumlu bir etki olarak umudumuzun artacağını ve kendimizi her şeye rağmen daha iyi hissedeceğimizi söyleyebiliriz. Ancak bu dönemde ortaya çıkacak yanlış anlaşılmalara çok dikkat etmek gerekiyor çünkü hepimizin hassas olacağı bu günlerde yanlış anlaşılmalar büyük sorunlara neden olabilir.

Bu hafta sonunda ve hafta sonundan sonraki süreçte de her şeyi olması gerektiği gibi anladığımızdan emin olmalıyız. Gerekirse iki kere sorarak düşüncelerimizi doğrulamamızda yarar olacak. Artan enerjimizi olumlu şekilde yönlendirmemiz ve ani tepkiler vererek etrafımızdakileri incitmememiz gerektiğini de unutmayın. Olabildiğince soğukkanlı olmalı ve cesaretimizi olması gerektiğinden fazla kullanmamalıyız.

Neptün – Merkür zıtlaşmasının etkili olacağı süreçte hedeflerimize odaklanma konusunda zorluk yaşamamız da olası. Bu tür durumlarda biraz kafamızı dağıtmamız gerekebilir. Kısa süreli seyahatlere çıkabilir, küçük tatiller yapabilir ya da sizi mutlu eden herhangi bir etkinlik ile ilgilenebilirsiniz. Ayrıca etrafınızdaki kişilere yardımcı olmaya çalışarak ani duygu değişimlerinizi bastırmanız ve daha sakin hissetmeniz de mümkün.

Bu dönemde yaratıcı işlerle ilgilenmeyi, rahatlamayı, sakinleşmeyi, daha derin nefes almayı ve gerçeklerin inkar edilemeyeceğini unutmamalısınız. Gerçekleri saptırıp kendinizi kandırmak yerine gerçekleri kabullenip hayatınızı yönlendirmeyi tercih etmelisiniz. Rahatlamayı ve kendinize inanmayı başarırsanız bu süreci sorunlar yaşamadan atlatmanız da mümkün, bunu aklınızdan çıkartmayın.