O2.08.2015 GÜN MESAJLARI

Gün Enerjisi ( Numeroloji ) : 18 / 9

Günün Rehber Kartı : Adalet

Güneş : Aslan

Ay :  Balık ( 01:36 itibariyle )

Gün Yöneticisi : Güneş

Bugün derinliklerimizdeki bilgi açığa çıkıyor ve gökyüzü bunun için uygun bir zaman ışığını belirtiyor. Bugün gün titreşimi, bize kendimizi ve bu kendilikte varlığına ihtiyaç duyduğumuz sınırlarımızı bulmamızı kolaylaştıracak imkanlar veriyor. Bugün aklın ışığı bizim rehberimiz olursa gün doğar gibi gözüküyor.

Dün Satürnyen bir döngü varlığından bahsetmiştik ve bugün bu döngü Güneşi ön plana çakaran bir geçiş sergiliyor. Satürn ve Güneş birbirini tamamlar niteliktedir. Güneş aydınlığı, görüneni, Satürn karanlığı, içeride kalanı simgeler. Bu döngüler arasında kurduğumuz denge, bizim yaşam yolculuğumuzdaki kontrolümüzdür.

Zaman hep karanlık ve aydınlık, peş peşe gider. Tıpkı gece ve gündüz gibi! Burada ne karanlık kişinin hüsranı ne aydınlık kurtuluşu olarak okumalıdır. Her an bir sorumluluktur ve bu sorumluluğun farkındalığı da ihtiyaç duyduğumuz her ne ise onun yaratımını mümkün kılacaktır. Yaşamı ne idüğü belirsiz bir gerçeklik olarak görenlere sesleniyorum: ‘’ Yaşam arayanın bulduğu bir ışıktır. ‘’ Aramayan ölüdür, arayan diridir ve her arayan bulur, bu kesin !

Ay balıkta ilerlerken, bizi Jüpitere götürüyor. O bizi Güneşe götürüyor. Aslan teması yine ön plana çıkıyor; bununla birlikte bu kez daha ruhsal bir ışıkla bu tema bizimle buluşuyor. Işığın senin özünden gelir. Onu bul ve açığa çıkar. O senin senden dinleyip senin, seninle dilleyebildiğindir. Kendi sesini duy, ondan bir tane daha bulabilmek mümkün değildir. O senin eşsizliğindir ve Tanrılık ışığın da orada gizlidir. Onu bul ve açığa çıkar. Bu senin öz görevindir, yaşam gerçekliğindir.

Bugünün rehber kartı ‘’adalet’’ olarak gözüküyor. Bu kart bize yaşamda aldığımız sorumlulukları ve hak kavramını anlatır. Burada tartı, aklın ışığıdır ve yürek de bu sürece destek olmaktadır. Yüreği olmayanın aklı salt kuru bir ışık olacaktır, yüreğin akla vardırdığı bir yaşamsa gerçek kutsal ışığı yakacaktır. İşte yol budur.

Dilerim her şey ışığıyla OL’sun, bugün balık teması hakim olduğu için, kendi derinliklerimize inmek, ruhsal yaralarımızı iyileştirmek ve yaşam gerçekliğimizi hissedip onunla bağlantıya geçebilmek için güzel bir gün! Bilin, ruhun yolu tektir; bununla birlikte herkes kendinden kendine yürüyecektir. Yunus hatırlatmamı istiyor yazıma başladığımdan beri, onu dinliyoruz:

‘’ İlim, ilim bilmektir. ‘’ derim ya,

İlim, yürüdüğün yolda kendin olup yürümektir.

Bu yol, ışık olup büyümektir.

Herkes kendini arar,

Bulan, artık tüm yaşamın da içindedir.

İşte bu! ‘’

Sizi seviyorum,

Hüseyin Akdağ