Oğlak Burcunda Dolunay

Bu hafta Oğlak burcunda 17 derecelik bir Dolunay gerçekleşecek ve hayatımızı etkisi altına alacak. Peki Plüton ve Jüpiter gezegenlerinin enerjisinin de etkisi altında olacak bu Dolunay hayatımızı nasıl etkileyecek?

Önümüzdeki günlerde gerçekleşecek olan Oğlak burcunda Dolunay’ın yılın en etkili gezegensel enerjilerden biri olacağını söylemekte yarar var. Geri hareket eden Plüton ve Terazi burcundaki Jüpiter gezegenlerinin de etkisi altında olacak olan bu Dolunay genel anlamıyla genişleme, ilerleme, büyüme ve yola devam etmeyi simgeliyor diyebiliriz.

Oğlak burcunda gerçekleşecek olan Dolunay’ın hayatımızı uzunca bir süre etkisi altına alacağı bu dönemde Plüton’un da etkisi ile güç çatışmaları, baskı, yolsuzluklar ve sırların ortaya çıkması gibi konular gündemde olacak. Plüton bu Dolunay sırasında geri harekette olduğu için bu tür olumsuz durumları simgeliyor olsa da Oğlak burcu baskın olacağı için bu durumu geleneklerin hayatımızı daha fazla etkilemesi, patronlarımızın üzerimize biraz daha fazla gelmesi ve herkesin sırrının açığa çıkması olarak yorumlayabiliriz.

Bu dönemde Jüpiter’in etkisi ise daha çok saplantı haline getirdiğimiz, bir türlü aklımızdan çıkartamadığımız ve yolumuza devam etmemize engel olan şeylerin ortadan kalkması olacak. Aslında bu noktada Plüton ve Jüpiter’in çatışma içine gireceğini ve hangisi seçersek onun kazacağını söyleyebiliriz. Plüton gelenekler, güç ve baskı gibi kavramları temsil ederken Jüpiter ise ilerleme, yola devam etme, sorunları aşmayı temsil ediyor olacak. Hangi tarafı seçerseniz hayatınızın o yöne doğru ilerleyeceğini söylemek mümkün.

Bu Dolunay’ın bu kadar önemli olmasının nedenlerinden biri de bu. Dolunay Oğlak burcunda gerçekleştiği için diğer gezegenlerin enerjisinin açığa çıkmasına izin verecek. Bu da seçim yapmamız gerekeceği anlamına geliyor. Plüton’u seçerseniz kurallar çerçevesinde sakin ve sağlam adımlarla ilerleyeceksiniz ancak Jüpiter’i tercih ederseniz zincirlerinizi kırıp belki de hiç beklemediğiniz bir atılım yapacaksınız. Hayatınızın dümeninin tamamen sizde olacağını unutmayın.

Bu dönemde öfke, hırs, tutku gibi duygularımız da açığa çıkacağı için gelecek planlarının daha önemli olacağını söylemek mümkün. Oğlak burcunda gerçekleşecek olan Dolunay aslında hepimizi bireysel özelliklerimize ve seçimlerimize göre farklı şekilde etkileyecek. Bu süreçte tercihleriniz geleceğinizin yönünü çizecek. Seçim yapmaktan ve kararlar alıp hayatınıza yön vermekten kaçınamayacağınızı unutmamalısınız. Seçim yapmamak bile bir seçimdir.

Oğlak burcunda gerçekleşecek olan Dolunay hepimizi hayatımızın dümenine geçmeye çağırmak için geliyor. Gücü kullanmayı ya da güç ile birlikte ilerlemeyi tercih edebiliriz. Bu dönemde harekete geçmek için asla geç olmayacak. Eğer gücü kullanmayı tercih ederseniz seçimlerinizi doğru şekilde yapmaya özen gösterin. Gücü kullanmadan gücün yanında yürümeyi tercih edecek olursanız da yolun sizi nereye götürdüğünü düşünmeyi unutmayın. Kararlar ve seçimlerle dolu heyecanlı bir süreç sizi bekliyor. Bunu iyi değerlendirmelisiniz.