Oğlak Burcundaki Venüs’ün Etkileri

Venüs Aralık başında Oğlak Burcuna geçiyor.

Gezegenler arasında en güçlü gezegenlerden biri olarak bilinen Venüs, çalışkanlığı ile nam salmış Oğlak Burcuna geçiyor ve aralarında 15 derecelik açı oluşuyor. Venüs’ün Oğlak burcuna geçtiği bu dönemde finansal konular odak noktası olacak. Bu dönemde harcamalarınızın artması olasıdır.

Ana akım medya organlarının da etkisiyle hepimizi etkisi altına alan yılbaşı hazırlıkları yavaş yavaş başladı. Bu dönemde hepimizin aklı seçeceğimiz hediyeler, yılbaşı akşamı programları, yılbaşı yemekleri ve yeni yıl alışverişi gibi konularla dolu. Bu dönemde Venüs’ün Oğlak Burcuna geçmesi ile birlikte bu konular zihnimizde daha da baskın hale gelecek ve bizi para harcamaya teşvik edecek diyebiliriz.

Venüs’ün Oğlak burcuna geçmesi ayrıca uzun süredir aklımızda olan bir şeye ya da hedeflerimize daha tutkuyla bağlanacağımız anlamına da geliyor. Bu dönemde içimizde ukde kalan istekler canlanıyor ve duygularımız bastırılamayacak kadar coşkun hale geliyor da diyebiliriz. Hedeflerimizin artık takıntı haline gelmesi ile birlikte bu zihin yapısı bizi duygusal krizlere de sürükleyebilir.

İçimizdeki hırsı ateşleyecek olan Venüs, çalışkan ve tutkulu Oğlak Burcunun da etkisiyle hayatımızda küçük çaplı duygusal krizler oluşmasına ve bu durumun işlerimizi aksatmasına neden olacak. Bu dönemde her ne kadar hırslarımızın kurbanı olacağımız bir zaman dilimine girsek de biraz daha sakin olmaya çalışmalı ve gereksiz riskler almamalıyız. Bu dönemde yapılması gereken en önemli şey sınırlarımızı bilmek olacak.

Unutmayın ki gerçekleştirilemeyecek hedefler ve gözümüzü kör eden hırslarımızın etkisinde hareket edersek hiç düşünmeden para harcayabilir, fazladan risk alabilir ve kendimizi oldukça tehlikeli durumların içinde bulabiliriz. Bir şey istediğinizde öncelikle bu istediğiniz şeyin sizin için önemli olup olmadığına karar vermelisiniz. Eğer önemli olduğuna inanıyorsanız daha sonra bunun neden önemli olduğunu düşünün. Ve bu istediğiniz şeyin gerçekten çok önemli olduğuna inanırsanız o konuda tutkulu olun.

Para hırsı ya da ihtişam tutkusu insanların daha sonra çok pişman olacakları yollara girmelerine neden olabilir bunu unutmayın. Yılbaşı alışverişlerinde de sınırlarınızı bilmeye özen gösterin.

Unutmayın ki her yeni yıl hayatımızda açılacak yepyeni bir sayfa anlamına geliyor. Bu sayfanın şimdiden kara lekelerle dolmasına izin vermeyin. Sakin olur ve doğru adımlar atarsanız Oğlak Burcundaki Venüs’ün de etkisiyle hayatta elde edemeyeceğiniz hiçbir şey olmadığını anlayacaksınız. Yeter ki buna inanın.