Uranüs Merkür Üçgeni

Aralık Ayının Başında Uranüs Merkür ile 21 Derecelik açı yapıyor.

Bu haftanın önemli gezegensel olaylarından biri de Yay Burcundaki Merkür ile Koç Burcundaki Uranüs arasında 21 derecelik bir üçgen açı oluşması. Uranüs Merkür üçgeni tüm burçları etkisi altına alacak ve “dürüstlük” kavramını ön plana çıkartacak.

Bu hafta hepimiz karşımızdaki kişilerin dürüstlüklerini sorgulamaya açık olacağız. Dürüstlüğün hem arkadaşlık ilişkilerinde hem de aşk ilişkilerinde önem kazandığı bu dönemde karşımızdakilere karşı şüpheci yaklaşamaya eğilimli olmamız mümkün.

Uranüs Merkür üçgeninin etkilediği önemli konulardan bir diğeri ise yaratıcılık olacak. Bu üçgen yaratıcılık algımızın ön plana çıkmasını da sağlayacak. Aslında şüphe her alanda bizi etkilediği için şüphelerimiz doğrultusunda yenilikçi ve yaratıcı da olacağız.

Uranüs Merkür üçgeninin bu anlamda sosyal ilişkiler bizi yıpratacağını ama işimizde de oldukça yardımcı olacağını söylemek mümkün. Yaratıcılığımızın artması ile patronlarımızın bizi daha fazla takdir ettiğini hatta terfiden bile bahsetmeye başladıklarını göreceğiz. Bu dönemde yaratıcı zekamızın ön plana çıktığımızı hissettiğimizde bunun tadını çıkartmalı, hatta bundan yararlanmalıyız. Şüphenin zihinlerimizi etkisi altına izin vermemeli ve karşımızdaki kişilerin dürüstlüğünü sorgulayarak ilişkilerimizi yıpratmamaya özen göstermeliyiz.

Uranüs ve Merkür ile üçgen açı yaptığı sırada Koç Burcunda olduğundan bu dönemde daha iyimser bir tavır takınacağımızı da söylemek mümkün. Her anlamda problem yerine çözüm odaklı olacağız ve problemlerin çözümü için iyimser bir tavır takınacağız.

Bu dönemde “dürüstlük” kavramının hayatlarımızda ne kadar önemli bir yer tuttuğunu fark ettiğimizde arkadaşlıklarımızı da gözden geçirmemiz mümkün. Dürüst davranmayan kişileri hayatımızdan çıkartma konusunda daha istekli olacağımız bu dönem aslında şüphelerin bizi ele geçirip pasif ya da depresif moda sokmasına izin vermediğimiz takdirde bizim için oldukça yararlı olacak.

Her zaman dürüst arkadaşlar hayat kurtarır, bunu unutmayın. Bu yüzden siz de karşınızdaki kişiyi yargılamadan önce ona karşı gerçekten dürüst olup olmadığınızı düşünmelisiniz. Ayrıca önce kendinize dürüst olmanız gerekir, bunu da unutmamalısınız. Kendinize karşı dürüst olursanız Uranüs Merkür üçgeninin getirdiği iyimser ve yaratıcı enerjilerle bu dönemde hayatınızdaki tüm problemleri, problemli ilişkileri tatlıya bağlayabilir. Yeni yıla bembeyaz bir sayfa ile başlayabilirsiniz.