Tarot Fal mıdır?

tarot-fal-midir
tarot-fal-midir

Tarot fal mıdır sorusu bu alanda en merak edilen konulardan birisi. Fal olgusunun tarihi aslında çok eskilere dayanıyor. Tarot da bunlardan birisi olarak fallar arasında yer alıyor. Genel anlamda birçok fal türü olsa da hem verdiği bilgiler hem de geçmişten günümüze kadar gelişi açısından tarot falı en çok tercih edilenlerden biri. Yazımızın devamında tarot falı ile ilgili merak edilenlere ulaşabilirsiniz.

Tarot Fal mıdır?

Tarot falı, ülkemizde bir fal olarak adlandırılsa da yurt dışında psikolojik alt temel okuması olarak isimlendirilmektedir. Ayrıca bu durum bilimsel olarak da kanıtlanmıştır. Kartlar aracılığı ile bakılan tarot falı ayrıntıları önemseyerek size detaylı bir yorumlama sunar. Bu da onu diğer fal türlerinden ayıran en önemli etkenlerden biridir.

Kısaca bahsetmemiz gerekirse; tarot falında toplamda 78 adet kart bulunmaktadır. Bu kartlardan 22 tanesi büyük Arkana, 56 tanesi ise Küçük Arkana olarak adlandırılır. Söz konusu olan kartlar insan deneyiminden gelmekte olan eylemleri, evrensel duyguları ve durumları temsil etmektedir.

Fallarda genel olarak aklımızdaki sorulara yanıt bulmak veya gelecekte yaşanacaklardan haberdar olmak isteriz. Tarot falında da eğer doğru bir şekilde sorarsanız tüm sorularınıza yanıt bulabilirsiniz. Öncelikle sorularınıza “ne, nerede, nasıl ve neden?” ile başlayarak olabildiğince açık olmaya dikkat edin. Eğer cümleye böyle başlarsanız ne istediğinizi daha açık bir şekilde ifade edersiniz.

Tarot Falı Gerçek midir?

Tarot falı denince akla gelen sorulardan biri de gerçek olup olmadığı. Tarot falı gerçek midir, evet gerçektir. Kartlar aracılığı ile bize mesajlar veren, bazı durumlar ve konular hakkında bizi uyaran bu fal türü yoğun konsantrasyon ve bilgi gerektirerek bakılır.

Birçok kişi tek seferde birden fazla sorunun yanıtını alıp alamayacağını merak ediyor. Tek bir destede birçok soru sorulup açılım yapılabilir mi diye düşünüyorsanız yanıtımız; hayır, yapılamaz. Tarot falında her soru için yeni bir açılım yapılır. Bu sebeple de her soru için söz konusu deste bir kez kullanılır.

 Eğer ikinci kez bir soru sormak istenirse, yeni bir açılım yapılması gerekmektedir. Bu da doğal olarak destenin karıştırılıp tekrar kullanılması gerektiği anlamına gelir. Aynı soru için tekrar bir açılım yaptırmak isterseniz üzerinden bir ay kadar bir zaman geçmesini beklemeniz tavsiye edilir.


Tarot Fal mıdır? denince merak edilenlere cevap vermeye çalıştık. Aklınızda farklı bir soru varsa yorum yapmayı unutmayın!

Ayrıca, Fal Sepeti deneyimini yaşayabilmeniz için sizi profesyonel falcılarımız aracılığıyla; Kahve, Tarot, Katina, Su ve Yıldızname gibi falları online baktırmaya davet ediyoruz. Sadece size özel yorumlarla aklınızdaki soruların cevaplarını öğrenin!