Tarot Falında Kartların Ters Anlamları Nedir?

Tarot falına yeni başlayanların en çok takıldıkları konulardan biri kartların ters çıktığında hangi anlama geldiğidir. Genellikle kartların tam zıttı anlamına geldiği düşünülür. Ancak Tarot falı son derece kapsamlı bir fal çeşididir. Bu sebeple kartların ters çıkması her zaman için zıt anlamı ifade etmez. Tarot falında kartların ters çekilmesi durumunda nasıl yorumlandığını bilmek gereklidir. Siz Tarot severler için bugünkü yazımızda ters çıkan kartların anlamlarının nasıl yorumlandığına değindik.

Tarot Kartlarındaki Numerolojik Değerlere Dikkat Edin!

Tarot falı toplamda 78 karttan oluşmaktadır. Kartların ters anlamlarının yorumlanması için birçok kişi tüm kartları bilmesi gerektiğine inanmaktadır. Ancak numerolojik bilgiler ve birkaç farklı yöntemle hepsini ezberlemeye gerek kalmadan kart yorumlaması yapabilirsiniz. Esasında temel olarak kartların ters çıkması, yorumların da negatife yönelmesine sebep olmaktadır. Örneğin 2 numaralı kart ters çıktığında -2 olarak değerlendirilmelidir. Bu yönteme göre 78 kart aslında 156 kart anlamı taşımaktadır.

Ters Tarot Kartları Aşırılığı İfade Edebilir

Tarot falında da olduğu gibi aşırılık, her konu için genellikle sağlıksızdır. Aşırılık; yemek yemekten duygusal hislere kadar kişinin dengesini bozar. Tarot falında kartlarının ters açılması da aynı günlük hayatımızda olduğu gibi aşırılığı simgeleyebilmektedir. Örneğin; tılsım kartları genellikle maddi güç ve para durumlarını ifade eder. Ancak tılsım kartlarının ters çıkması savurganlığı temsil edebilmektedir. Aşırı uç noktaları ifade eden ters kartlar kişinin konuya olan tutumunu değiştirmesi gerektiğine bir işarettir.

Tarotta Ters Kartlar Anlamda Hafifleme Olarak Görülebilir

Tarot falında ters kartlar, yukarıda bahsettiklerimizin aksine anlamda hafiflemelere sebep olabilirler. Burada asıl bahsedilmek istenilen, kartların enerjisini azaltmaktır. Örneğin ters olarak açılan kart yoğun bir acıdan bahsediyorsa bu acının artık hafifleyeceği yorumu yapılabilmektedir. Ters açılan kart zafer ve güç gibi kavramları içeriyorsa, kişideki söz konusu gücün yoğunluğunun azalacağı şeklinde yorumlanabilir.

Ters Tarot Kartları Zıt Anlamı İfade Edebilir

Ters açılan Tarot kartlarında herkesin aklına ilk olarak anlamının zıttı gelmektedir. Bazen bu yorum doğrudur. Örneğin galibiyet kartlarının ters olarak açılması, mağlubiyeti temsil edebilmektedir. Zirve kartlarının ters olarak açılması çakılma ya da iflas anlamı taşıyabilmektedir. Bu sebeple Tarot falında ters açılan kartların tam zıttı anlamı da bakılan kişiye göre yorumlanabilmektedir.

Ters Açılan Tarot Kartları Enerjinizin Bloke Edildiğini Anlatabilir

Tarot falında da diğer kartlarda olduğu gibi enerji son derece önemlidir. Kişinin enerjisinin kartlara ve yorumcuya geçmesi, en doğru yorumlamaları doğuracaktır. Tarotcuların en çok kullandığı yöntem kartın sunduğu olayın, enerji sebebiyle engellenmesi yorumudur. Örneğin; kral kartları başarı ve zirveyi temsil eder. Bu yöntemde ters çıkan kral kartlarında başarının engellendiğine dair işaret vardır.

Fala göre bu olayın gerçekleşmesi gerekir. Ancak ters çıkan kart, gerçekleşmesi beklenen olayın engellendiğini ifade etmektedir. Başka bir örnek verecek olursak; yetenek kartlarının ters çıkması sahip olunan yeteneğin yanlış yerde kullanıldığı anlamını taşımaktadır. Kişi yeteneklerini yanlış işlerde kullanıyor ya da ihtiyacı olan donanıma sahip olmayabilir şeklinde yorumlanmaktadır.

Tarot Kartı Tersse Resmi Ters Çevirin!

Tarot kartlarında herkesin bildiği gibi farklı resimler ve betimlemeler bulunmaktadır. Kartın üzerinde bulunan simgelerin ters çıkması durumunda kullanılacak bir diğer teknik ise resmi ters çevirmektir! Örneğin asılmış adam kartı zaten baş aşağı bir resme sahiptir. Anormal bir pozisyonda duran bu kartın resmini ters çevirdiğinizde, adam için doğru pozisyon yakalanmış olacaktır. Çünkü resmi ters çevirmek bu kart için normalleşme ve olağan hale gelme anlamı taşımaktadır. Ya da kral kartını ters çevirdiğinizde, kral tahtından düşüyor olarak gözükecektir. Bu da Tarot falında statünün kaybedilmesi olarak yorumlanabilmektedir.

Tarot Kartları Ters Düz Ne Demek

Tarot, hayatımızda karşımıza çıkacak olan olaylar ve dikkat etmemiz gereken durumlarla ilgili kehanet ve/veya rehberlik almak amacıyla kullanılan en güçlü fal yöntemlerinden biridir. Tarot kartları, düz ve ters olmak üzere iki şekilde çekilebilir. Her iki çıkış biçimi de kendi içinde farklı anlamlara işaret eder ve fal sahibine bakmakta olduğundan farklı perspektiflerden bakma fırsatı sunar. Bu yazıda, tarot kartlarının düz ve ters çıkmasının ne anlamlara geldiğini ve hepsi birbirinden farklı durumlar içerisinde nasıl yorumlandıklarını inceleyeceğiz.

Düz Çıkan Tarot Kartları: Temel Anlamlar

Tarot kartları düz çıktığında, tarot kartlarının temel anlamı ortaya çıkar. Düz kartlar, genellikle pozitif etkileri ve mevcut durumun doğal yönünü temsil eder. Açık ve sade bir şekilde mevcut durumu ortaya koyar. Tarot kartı okumasında düz kartlar, alacak olduğumuz haberler ve gelecekte yaşanabilecek gelişmeleri işaret eder. Düz gelmiş olmasına rağmen yorumunun olumsuzluğu değişmeyen kartlar da vardır. Düz kartların anlamları genellikle daha basit ve anlaşılır olur, bu sayede dolambaçsız bir şekilde , verilmek istenen mesaja ulaşmamız mümkün olacaktır ancak bazı durumlarda açılımı daha derinlemesine analiz etmek gerekebilir. 

Ters Çıkan Tarot Kartları: Zıt Anlamlar ve Farkındalık Kazanmanın Önemi 

Tarot kartları ters çıktığında, kartın temel anlamı olduğundan zıt , veya daha farklı bir perspektiften bakarak yorumlanır. Ters kartlar, fal sahibine bir durumu daha derinlemesine anlama ve içgörü elde etme olanağı tanır. Ters kartlar, potansiyel zorluklar; engeller veya dikkat edilmesi gereken konular hakkında uyarıda bulunabilir. Ters çıkan tarot kartlarının anlamları, daha fazla dikkat ve analiz gerektirebilir, ancak farkındalık sağlayarak daha bilinçli kararlar almanıza ve durumu gerçekçi yönleriyle kabul etmenize yardımcı olacaktır.

Düz ve Ters Kartların Birlikte Yorumlanması

Tarot okumalarında, düz ve ters kartların birlikte yorumlanması önemlidir. Keza tüm kartlar açılıp yorumlandığında sonucu belirlemek için açılımın genel enerjisiyle bağlantı kurmak gerekmektedir. Kartların birbiriyle etkileşimi ve okumanın geneli,  var olan durumu daha kapsamlı olarak ele almamızı sağlar. Nihayetinde açılıma kombinasyonu göz önüne alarak bakılmalı, bu şekilde bir sonuca bağlanmalıdır. Düz kartlar çoğu zaman olumlu gelişmeleri temsil ederken, kimi zaman olumsuz durumlara da işaret edebilirler. Ters kartlar zorlukları, içinde bulunduğumuz durumda önümüze çıkması muhtemel engelleri ve dikkat edilmesi gereken önemli noktaları yansıtır. Bu anlamda kartlar çıkış yollarını nasıl bulabileceğimize dair ipuçlarını vererek hikayemize rehberlik ederler. Her iki kart çıkış biçiminin vermeye çalıştığı anlamları birbirleri ile kombine ederek, daha dengeli ve geniş kapsamlı bir tarot okuması elde edebilirsiniz. Böylelikle önümüze ayrıntılı ve farkındalık kazandıran bir yorum ortaya çıkmış olur.

Tarot’un Büyülü Rehberliği

Tarot, size manevi anlamda kendi içsel gücünüzü keşfetme ve hayatınızdaki farkındalığı arttırma konusunda yardımcı olabilecek , kelimenin tam anlamıyla büyülü bir rehberdir. Kartların düz ve ters çıkmasının altındaki nedenleri kavramak, tarot okumasının ustalık gerektiren bir yönüdür. Zamanla geliştirdiğiniz bu beceri, size daha derin içgörüler sağlayacak ve hayatınızdaki olası krizleri usta bir şekilde yönlendirmenize yardımcı olacaktır. Tüm bunlar kendi hayatınıza bilge bir bakışla yaklaşmanızı sağlamak konusunda yardımcı olabilir. Tarot, sizi hayatınızın yolculuğunda destekleyen ve rehberlik eden gizemli bir arkadaştır.