Tarot Falında Nasıl Sorular Sorulmalı?

Tarot Falında Nasıl Sorular Sorulmalı?
Tarot Falında Nasıl Sorular Sorulmalı?

Tarot falı sıklıkla tercih edilen fal türlerinden biridir. Diğer fal türlerinden ayrılmasındaki en önemli etken, tarot falının derinlemesine ve ayrıntılarla birlikte bir analiz yapmasıdır. Doğru  şekilde sorarsanız tüm sorularınıza yanıt bulabilirsiniz.

Mümkün oldukça spesifik sorular sorulmalı ve tarot kartlarından tavsiye istenilmelidir. Sorularınıza, “ne, nerede, nasıl, neden?” gibi unsurlarla başlayabilirsiniz. Yazımızın devamında önce tarot falı nedir, daha sonra ise tarot falı baktırırken nasıl doğru soru sorabiliriz gibi soruların yanıtını bulacağız.

Tarot Falı Nedir?

Fal baktırmak geçmişten günümüze gelen bir kültürdür ve birden fazla fal türü vardır. Bunlardan en çok tercih edilenlerden biri de tarot falıdır. Kartlar aracılığı ile bakılan tarot falı, ülkemizde bir fal olarak adlandırılsa da yurt dışında psikolojik alt temel okuması olarak isimlendirilir. Bunun bir sebebi tarot falının ayrıntıları önemseyerek size detaylı bir yorumlama sunmasıdır. Hatta bu durum bilimsel olarak da kanıtlanmıştır. 

Tarot falında toplamda 78 adet kart bulunmaktadır. Bu kartlardan 22 tanesi büyük Arkana, 56 tanesi ise Küçük Arkana olarak adlandırılır. Söz konusu olan kartlar insan deneyiminden gelmekte olan eylemleri, evrensel duyguları ve durumları temsil etmektedir.

Tarot falı bakılırken doğru sorular ile birlikte açılımı yapılabilecek birçok teknik de bulunmaktadır. Bunlara ilk örnek olarak pentagram, 3 kart ve kelt açılım verilebilir.

Tarot Kartlarına Nasıl Sorular Sormalıyız?

Daha önce de belirttiğimiz gibi tarot kartları size detaylı bir yorum sunmaktadır. Bu sebeple eğer doğru bir şekilde sorarsanız tüm sorularınıza yanıt bulabilirsiniz. Buradaki en önemli unsur, sorularınızı doğru bir şekilde sormak. Bununla ilgili birkaç ipucunu ve merak edilenleri şimdi sizlerle paylaşalım.

Öncelikle sorularınıza “ne, nerede, nasıl ve neden?” ile başlayarak olabildiğince açık olmaya dikkat edin. Eğer cümleye böyle başlarsanız ne istediğinizi daha açık bir şekilde ifade edersiniz.

Tarot kartlarına soru sorarken geniş tabanlı soruları ele almaya dikkat etmelisiniz. Sorularınızı belirlerken pozitif olmanız da önem arz etmektedir. Belli bir sorununuz varsa onun hakkında basit çözümler almak için tarot falına danıştığınızı unutmamalısınız. Mümkün oldukça spesifik soruları dile getirerek tarot kartlarından tavsiye isteyebilirsiniz.

Deste Bitene Dek Açılım Yapılabilir mi?

Birçok kişi tek seferde birden fazla sorunun yanıtını alıp alamayacağını merak ediyor. Tek bir destede birçok soru sorulup açılım yapılabilir mi diye düşünüyorsanız yanıtımız; hayır, yapılamaz. 

Tarot falında her soru için yeni bir açılım yapılır. Bu sebeple de her soru için söz konusu deste bir kez kullanılır. Eğer ikinci kez bir soru sormak istenirse, yeni bir açılım yapılması gerekmektedir. Bu da doğal olarak destenin karıştırılıp tekrar kullanılması gerektiği anlamına gelir.  

Ayrıntılar Yerine Genel Sorular Sorulabilir mi?

Elbette sorulabilir. Eğer o dönem sizin için ekstra önemli bir konu, aklınızı meşgul eden bir sorun yoksa genel olarak bir soru sorabilirsiniz. Örneğin, önünüzdeki aylarda neler yaşayacağınıza dair bir soru yöneltebilirsiniz. 

Böyle durumlarda 8 kartlık özel bir açılım kullanılarak tek bir açılım yapılır. Yapılan bu açılım ile birlikte duygusal, finansal, kariyer ve zihinsel konularda geçmiş ve gelecek temel anlamda açıklanmaktadır. Eğer açıklanan bu konularla ilgili gelecek yaşamınızda dikkat çekici bir gelişme gözlemlenirse, o konu için tercihe dayalı olarak ekstra bir açılım yapılarak bilgi verilebilmektedir.

Tek Seferde Kaç Soru Sorulur?

Bunun yanıtını detaylı olarak az önce vermiştik. Tarot kartlarına tek seferde yalnızca bir soru sorabilirsiniz. Birden fazla soru için her seferinde desteyi tekrar karıştırmalı ve yeni açılımlar yapmalısınız. 

Aynı soruyu da arka arkaya sormanız yanlış bir durumdur. Farklı bir yanıt alabileceğinizi düşünerek aynı soruyu peş peşe soramazsınız. Söylediğimiz gibi tarot kartlarına sorduğunuz sorunun doğru bir şekilde sorulması çok önemli.

Genel Sorular Sormanın Dezavantajları Nedir?

Açık ve net olmayan, genel sorular, tercihe dayalı olarak sorulabilir fakat bu çok da tavsiye edilen bir şey değildir. Özellikle istediğiniz, merak ettiğiniz ve o dönem bir probleminiz haline gelen durumlarla ilgili net bir şekilde soru sormanız önerilir. Çünkü yaşam oldukça geniş bir alandır. 

Eğer genel bir şekilde, bundan sonraki hayatta sizi nelerin beklediğini sorarsanız gelecek olan yanıtlar sizi tatmin etmeyecektir. Tek bir açılımda iş, aşk, sosyal yaşam, maddi ve manevi durumlarınızın ele alınması, bunların hem iyi hem kötü yanlarının irdelenmesi, size verilecek tavsiyeler yetersiz kalacaktır. 

Elinizde belli sayıda kart olduğu için bunun yerine aşk yaşamında sizi nelerin beklediğini tarot kartlarınıza sorabilirsiniz. Böylelikle sorularınız daha spesifik hale gelecektir, tavsiye edilen de budur.


Tarot falınızı sitemizde yer alan uzman yorumculara online baktırabilir ve size özel yorumlarla gelecekte siz nelerin beklediğini öğrenebilirsiniz.

Bu yazımızın yanı sıra Youtube kanalımızdan sizler için hazırladığımız videolarını da izleyebilirsiniz. Ayrıca profesyonel falcılarımız aracılığıyla; Kahve, Katina, Su ve Yıldızname gibi falları da baktırabilirsiniz.