Tarot Üç Kart Falı Nedir ve Nasıl Bakılır?

uc-kart-tarot-fali
uc-kart-tarot-fali

Tarot falında Üç Kart açılımı, Orta Çağ’ın sonlarına doğru Tarot ile birlikte yükselen fallardan biridir. El falı ile birlikte insanlık tarihinin en eski kehanet seçeneklerinden biridir. Genellikle birçok farklı düşünce ve durumlar için açılan Tarot Üç Kart Falı; geçmiş, şimdiki ve gelecek zamanı konu alır. Peki Üç Kart Falı nasıl bakılır, gelen kartlar nasıl yorumlanmalıdır?

Üç Kart Falına Nasıl Hazırlanılmalı?

3 Kart Tarot Falı bakılırken en önemli nokta odaklanmaktır. Odaklanarak kartlara enerji aktarmak, çıkacak olayların gerçeği yansıtabilmesi açısından önemlidir. Enerji ile birleşen 3 Kart Tarot Falı da yine odaklanılarak bakılması gereken bir faldır.

Kendinizi meditasyon gibi egzersizlerle arındırarak fal öncesi bir seansla odaklanabilirsiniz. Fala başlarken kartları karıştırmalısınız. Kartları karıştırarak şu sıra sizi en çok düşündüren, en çok kafanızı meşgul eden durumlara odaklanmalısınız.

Üç Kart Falında Kartlar Nasıl Dizilir?

3 Kart Tarot Falı dizilimi için odaklanarak kartlar karıştırıldıktan sonra toplamda 3 kart seçimi yapılmalıdır. Bu kartlar sırasıyla; geçmiş zaman, şimdiki zaman ve geleceği temsil eder. Her zaman dilimi için seçilen kartlar yaşadığınız durumları ve problemleri içerirler. Üç Kart Falı size aşk hayatınız, iş hayatınız, ilişkileriniz, kariyeriniz ya da merak ettikleriniz ile ilgili bazı ipuçları gösterir.

Tarot Üç Kart Falı Kartları Bize Neyi Anlatır?

Sizlere geçmiş, şimdiki zaman ve gelecek ile ilgili bilgi veren Üç Kart Falı’nda kartlar sırasıyla açılmalıdır. Açılan kartlar ise sırasında ve gelen yönlerine göre yorumlanmalıdır. Fal bakarken kartlarınızın ters çıkması durumunda anlamdaki değişmeleri unutmamak gereklidir.

Tarot Üç Kart Falı bakarken ters çıkan kartların anlamlarını nasıl yorumlayacağınızı Tarot Falında Kartların Ters Anlamları Nedir? içeriğimizden öğrenebilirsiniz.

İlk Kart: Geçmiş Zaman

Açılan ilk kart ile ilgili öncelikle geçmiş yorumlanır. Geçmiş için seçilen kart neden şu anda bu durumda olduğunuzun cevabını verir. Yani, şu anda yaşadığınız problem ya da soruların cevabı niteliğinde bir ipucu verebilir. Oluşan sorunun kaynağını bu kart ile görebilirsiniz.

İkinci Kart: Şimdiki Zaman

Şimdiki zamanı anlatan kart ikinci seçilen karttır. Bu kart en önemli karttır. Çünkü sizlere şu an yaşanılan durumda gözden kaçırdıklarınız hakkında ipucu vermektedir. Sizlere sorununuzu çözmek adına rehberlik edebilir. Bu kartta daha önce ele almadığınız konulara da rastlayabilirsiniz. Sizlere mevcut problemin kaynağını gösterebilir.

Üçüncü Kart: Gelecek Zaman

Son kart olan gelecek kartı sizlere sorununuzun tam olarak nasıl çözeceğini göstermektedir. Sorununuzun üstesinden gelmenize yardımcı olacak bir rehberdir. Daha önce ele almadığınız konularla ilgili sizlere ipuçları gösterebilir. Bu ipuçları, probleminizi çözmeniz için gerekli bilgileri verir.

Tarot Aşk Falı 3 Kart Nasıl Bakılır

Tarot Falı için en sık kullanılan yöntemlerden biri, biraz önce de bahsettiğimiz gibi, üç kartlık bir çekimdir. Üç kart bakımı ise şu şekilde yapılır:

1- Birinci Adım kartları hazırlamak ve sorunuzu netleştirmektir. Tarot destenizi karıştırın ve enerjilerini uyumlamak için birkaç kez karıştırma yapın. Ardından, aşk hayatınızla ilgili bir soru veya merak ettiğiniz bir konu belirleyin.

Örneğin, “Gelecekteki ilişkim hakkında neyi bilmeliyim?” veya “Mevcut ilişkimdeki sorunun kaynağı nedir?” gibi bir soru seçebilirsiniz.

2- Sonra, üç kartı çekin ve yüzleri aşağıya gelecek şekilde masaya yerleştirin. İlk kart geçmişi, ikinci kart şimdiyi tve üçüncü kartın geleceği göstereceğini söylemiştik. Kartları tek tek çevirin ve sembollerini, renklerini ve anlamlarını gözlemleyerek yorumlayın.

3- Son olarak, kartlar arasındaki ilişkilere dikkat ederek çıkarımlarınızı yapın ve size rehberlik edecek anlamları çıkarın.


Tarot Üç Kart Falı Nedir ve Nasıl Bakılır? yazımızın yanı sıra Youtube kanalımızdan sizler için hazırladığımız Tarot videolarını da izleyebilirsiniz. Ayrıca profesyonel falcılarımız aracılığıyla; Kahve, Tarot, Katina, Su ve Yıldızname gibi falları da baktırabilirsiniz.