Uranüs Boğa Burcunda İleri Harekete Başlıyor

Bu hafta içinde Uranüs Boğa burcunda ileri harekete geçiyor. Peki, bu gezegensel enerji bize neler getirecek?

Uranüs’ün Boğa burcuna geçmesi genel anlamda hepimizi sarsacak ve her türlü konuda bizi kendimize getirecek. Tabi ki bu geçişi daha iyi anlamak için Uranüs’ün gezegensel enerjisine ve Boğa burcunun özelliklerine bakmamız gerekiyor çünkü önümüzdeki birkaç gün boyunca bu enerjiyi yoğun şekilde hissedeceğiz.

Uranüs sürprizler ve beklenmedik olaylar gezegenidir. Geleceği, yeni teknolojiyi, internet ve sanal ortamı temsil eder. Yenilikçi, önceden bilinmeyen, sürpriz dolu, deneyci ve geleceğe dönük şeylerin gezegenidir. Uranüs toplumların, uygarlıkların, kurumların düzenlerini sarsıp yeni düzenlere başlamalarına neden olur.

Ani değişiklikler, isyan, bağımsızlık ve şok getirir. Evrensel gerçeğin peşinde çabuk ve özgürleştirici sonuçlar getirir. Uranüs duygusal değildir, objektiftir. Yıldız haritalarında güçlü bir Uranüs etkisi ile doğanlar çağlarının ilerisinde düşünce yapısına sahip olurlar. Bu kişiler eşitlik, özgürlük, demokrasi ve çevre konularında çok duyarlıdırlar.

Uranüs’ün yıldız haritasındaki yeri kişinin değişiklik, yenilik yapma gücü konusunda fikir verir. Buna ihtilalci değişiklikler, düşünmeden harekete geçme, akla gelmeyen şeyleri yapma ve kişisel özgürlüğü arama gibi konular da dahildir.


Uranüs bilimi, elektriği ve astrolojiyi yönetir. İyi astrologların yıldız haritalarında Uranüs önemli bir konumdadır. Vücutta ise kan dolaşımını, kanı, beyni yönetir. Astrolojide Kova burcunun yöneticisidir. Bu gezegen her burçta yedi sene kalır ve 84 yılda turunu tamamlar.

Boğa burcu ise sessiz, sakin ve mağrur duruşuyla dikkat çeker. Gerçekçi ve otoriter bir tavrı vardır. Girdiği ortamlarda hal ve tavırlarıyla dikkati çeker. Hırslıdır ve düşlediği bir şeye ulaşmak için elinden geleni yapar. Alışkanlıklarına bağlıdır ve sadakatsizlikten hoşlanmaz.


Boğa burcu duygusal açıdan oldukça hassas ve kırılgandır. Birine değer verdiği zaman onun için daima elinden geleni yapar. Sadakatsizlikten hoşlanmaz. Dışarıdan soğuk görünmekle beraber, yumuşak kalplidir. Çalışkandır ve bir işe başladığı zaman sonuna kadar o işi götürür.


Boğa burcu maddi rahatlığa fazlasıyla önem verir. Fakat giriştiği işlerde kendini çok fazla riske atmayı sevmez. Merhametlidir ve yardımseverdir. Gönül ilişkilerinde onun için sevgi ve saygı çok önemlidir. Tekeşlidir ve sadık bir eş olur. Boş zamanlarında yemek yapmayı, müzik dinlemeyi ve el sanatlarıyla uğraşmayı sever.


Uranüs’ün Boğa burcuna geçmesi ile birlikte hepimiz kendi hayatımızı ön plana alacak ve bizi rahatsız eden her türlü şeyden kurtulacağız. Maddi ve manevi temizlik dönemi başlıyor da diyebiliriz…