Venüs Etkisi

Bu hafta Venüs farklı gezegenlerle yakınlaşacak ve hayatımızı yoğun şekilde etkisi altına alacak. Peki, Venüs’ün hayatımıza daha fazla girmesi bizi nasıl etkileyecek?

Venüs öncelikle Uranüs ile karşılaşacak ve ikili ilişkilerimizi, ahlaki değerlerimizi, güvenlik ve özsaygı konularını etkileyecek diyebiliriz. Oğlak burcunda olan Venüs Boğa burcunda geri hareket eden Uranüs ile yaklaştığında hayatımızda önemli değişikliklere neden olacak.

Daha sonra Venüs diğer pek çok gezegensel açıya da yaklaşarak onların enerjisini değiştirecek. Kısacası önümüzdeki günlerde Oğlak burcundaki Venüs’ün etkisi altında olacağız ve hayatımızı onun yönetmesine izin vereceğiz.

Bu yüzden durumu daha iyi anlamak için bu enerjiye yakından bakmamızda yarar var:

Venüs ya da diğer adıyla Afrodit, çekicilik, tutku, istek ve sonsuz aşk tanrıçasıdır. İnsanlığın ilk çağlarında Venüs, gençliği, dişiliği ve güzelliği simgelerdi. Venüs duyguları, aşk hayatını, şehveti yönetir. Efsanevi dişi gezegen Venüs aynı zamanda güzelliği, modayı, güzel sanatları temsil eder ve hayatımızı güzel şeylerle doldurur. Müzik dinlemek, lezzetli yemekler yemek, baş döndüren bir parfüm koklamak, muhteşem bir sergi gezmek ya da sevgilinizi baştan çıkartmak için fırsatlar yaratır.

Venüs Güneş gibi hayat veren bir gezegen değildir ama onsuz bir dünya kapkara ve renksiz olurdu. Venüs zevklerine düşkündür  fakat ahlaki değerlere önem vermez. Venüs’ün etkisi ile zevklerinizde aşırıya kaçabilirsiniz. Fazla yemek yemek, içki içmek, fazla para harcamak ya da sık sevgili değiştirmek gibi sonradan pişman olacağınız hareketlerde bulunabilirsiniz.

Venüs’ün Oğlak burcunda olduğunu ifade etmiştik. Oğlak burcunun da enerjisine yakından bakmamız gerekli:

Geleceği ayrıntılı biçimde planlamaya çalışan Oğlak’lar bu özellikleri nedeniyle sık sık kuruntulara kapılarak, depresyona girerler. İşleri ile aşırı meşgul olduklarından, insanlarla zor ilişki kurarlar. Oğlaklar ciddilikleri, tutuculukları ve güçlü iradeleri ile tanımlanırlar. Çalışkanlıkları ile kolaylıkla başkalarının saygısını kazanırlar. Gerçek bir Oğlak’ın iki temel özelliği vardır. Güvenilirlik ve dürüstlük.

Çok gelişmiş bir görev duyguları vardır. Bazen başkalarının başarısızlıklarını abartırlar. Oğlaklar arkadaşları ile ilgili çok iyi sırdaş olurlar, para konusunda dikkatli olmalarına rağmen, eli açık insanlardır. Geleneklere bağlı kişiler olduklarından, duygusal özgürlüğü anlamakta güçlük çekerler.

Bu nedenle kendilerinden yaşça küçük kişilerle bazen sürtüşmeleri olur. Sürekli somut konularla uğraşmayı severler, doğada bulunan olaylardan örneklemelerle işlerini başarılı bir şekilde yürütürler. Bu yüzden ruhsal olarak da doyumlu kişilerdir. Olayları organize ederlerken rahatlıklarını gözetirler ve kendilerinin zevklerine uygun olmasına önem verirler. Bu özellikleri evlerine de yansır.

Venüs’ün Oğlak burcunda hayatımızı etkisi altına alacağı bu dönemde kontrollü olmaya özen göstermemiz gerekli. Bunun dışında ise Venüs hayatımıza ciddi anlamda renk katacak, bunu değiştirmek pek mümkün olmayacak. Tadını çıkartmaya bakın…