Venüs – Güneş Karşılaşması

Bu hafta Koç burcunda geri hareket eden Venüs ile Güneş arasında 4 derecelik bir karşılaşma yaşanacak. Peki bu karşılaşma hayatımızı nasıl etkileyecek?

 

Venüs ile Güneş arasındaki karşılaşma öncelikle içimizdeki sevgiyi açığa çıkartacak. Etrafımızdaki kişilere, evcil hayvanlara, doğadaki her şeye hatta cansız varlıklara bile olan sevgimiz kabaracak diyebiliriz çünkü Venüs Güneş’in parlak enerjisiyle birlikte kalplerimizi sevgi ile dolduracak.

 

Bu dönemde Venüs geri hareket ettiği için içimizde oluşan sevgi duygusunun kendimiz dışındaki herkesi olumlu etkileyeceğini söylemek mümkün. Ancak Venüs’ün geri hareketi ne yazık ki kendimize karşı çok daha acımasız ve eleştirel olacağımız anlamına geliyor. İstediğimiz şeyleri almak için daha gözü kara ve tutkulu olacak, başarılı olamadığımız her konuda suçu kendimizde bulacağız. Bu noktada kendimize fazla yüklenecek olursak bu dönemin bizim için hiç de kolay geçemeyeceğini söylemek mümkün.

 

Venüs ile Güneş arasında oluşacak 4 derecelik açının etkileyeceği diğer konulardan biri de sınırların  ortadan kalkması olacak. İçimizdeki tutku ve arzuyu tatmin etmek, istediğimizi almak için bu dönemde ne gerekirse yapacağımız belirtmiştik. Bu noktada bize engel olan sınırların, üretilen bahanelerin ve toplumsal kuralların da önemini yitireceğini söylemekte yarar var. Çünkü düşünülmeden atılan adımların ardından ileriki dönemlerde mutsuz ve pişman olmanız olası.

 

 

Bu hafta ayrıca “ya hep ya hiç” felsefesi hepimizin hayat felsefesi haline gelecek. Bu dönembüyük başarılar elde etmek için oldukça uygun bir zaman dilimi olduğu gibi aynı zamanda da ne yazık ki büyük hayal kırıklıklarına neden olabilecek bir hafta olacak. Büyük hayal kırıklıkları yaşamamak için beklentilerinizin daha gerçekçi olmasına özen göstermeli ve başarısız olsanız bile umudunuzu yitirmemelisiniz.

 

Venüs ile Güneş arasındaki karşılaşmanın olduğu dönem yeni başlangıçlar yapmak için de çok uygun. Eğer hayatınızda değiştirmek ve kırmak istediğiniz döngüler varsa kesinlikle Venüs Güneş karşılaşmasının yaratacağı enerjiyi kullanmalısınız. Hayalleriniz ve istekleriniz konusunda kendinize karşı dürüst olursanız istediğinizi elde etmeniz daha kolay hale gelir. Dış etkenlerin etkisine kapılıp istemediğiniz yönlere sürüklenmeyin. Hayatınızın dümeninin sizin elinizde olduğunu unutmayın ve hayal kırıklıkları yaşasanız bile denemekten asla vazgeçmeyin.