Venüs ile Neptün Karesi

Bu hafta içinde Yay burcundaki Venüs ile Balık burcundaki Neptün arasında 15 derecelik bir kare açı oluşacak. Peki, Venüs ile Neptün karesi bizi nasıl etkileyecek?

Öncelikle Venüs ile Neptün karesini daha iyi anlamak için hem gezegenlerin hem de burçların enerjisine bakmamız gerektiğini ifade edebiliriz.

Venüs çekicilik, tutku, istek ve sonsuz aşk tanrıçasıdır. İnsanlığın ilk çağlarında Venüs, gençliği, dişiliği ve güzelliği simgelerdi. Venüs duyguları, aşk hayatını, şehveti yönetir. Efsanevi dişi gezegen Venüs aynı zamanda güzelliği, modayı, güzel sanatları temsil eder ve hayatımızı güzel şeylerle doldurur.

Müzik dinlemek, lezzetli yemekler yemek, baş döndüren bir parfüm koklamak, muhteşem bir sergi gezmek ya da sevgilinizi baştan çıkartmak için fırsatlar yaratır. Venüs’ün etkisi ile zevklerinizde aşırıya kaçabilirsiniz. Fazla yemek yemek, içki içmek, fazla para harcamak ya da sık sevgili değiştirmek gibi sonradan pişman olacağınız hareketlerde bulunabilirsiniz. 

Venüs’ün etkisi konusunda çok dikkatli olmalıyız. Bu gezegenin Yay burcunda olduğunu da unutmayalım. Yay burcu öncelikle gerçekten kültürlü bir kişiliğe sahiptir. Bu özellikleri ile her ortamda, her insanın dikkatini çekmeyi başarabilirler. Espri yetenekleri oldukça iyidir ve kendisi neşeli olduğu gibi insanlara da neşe verirler. Bu nedenle sevilen ve aranılan bir insandır. Bu da Venüs’ün etkisini güçlendirmesine neden olacak.

Venüs’ün bir seviye yukarısındaki Neptün soyut anlamda güzellikler getirir. En güzel müziği, şiiri, edebiyatı, biçim ve seçkin beğenileri yaratan sanatçıların ilham perisidir. Rüyaların, bilinçaltının, hayallerin, yanılgıların, fantezilerin, sihirli ve büyüleyici her şeyin yöneticisidir. Genelde Ay’ın yönettiği sezgileri güçlendirir.

Çok şefkatli ve merhametli olan Neptün başkaları için kendini feda eder. Başkalarının acılarına ortak olma, fedakarlık, vericilik gibi özellikler getirir. Bu da yine aynı şekilde Venüs ile Neptün’ün enerjisi ile yanlış yollara sapabileceğimiz, kendimizi yıpratabileceğimiz anlamına geliyor.

Su grubuna dahil olan Balık burçları duygusal yapıları, şefkatli tavırları ve geniş hayal güçleriyle kendilerini gösterirler. İnsani değerlere önem veren bu burcun bireylerinin empati yetenekleri çok gelişmiştir. Her zaman kendilerinden çok başkalarına önem verirler. Yardımseverlerdir. Kendileri ne kadar zor durumda olurlarsa olsunlar başkasına yardım etmek onları manevi olarak güçlendirir. Yaptıkları iyiliklerle bu dünyada yer edeceklerini düşünürler. 

Kısacası Yay burcundaki Venüs ile Balık burcundaki Neptün hepimizin yaratıcılık enerjisini arttıracak ama kendimiz yerine başkalarını düşünmeye başlayacağız. Bu konularda dikkatli olmalı ve kendimizi boş yere üzmemeliyiz.