Venüs – Lilith Karesi

Bu hafta Kova burcundaki Venüs ile Akrep burcundaki Lilith asteroidi arasında 24 derecelik kare açı oluşuyor. Kova burcundaki Venüs ile Kara Ay olarak da tabir edilen Akrep burcundaki Lilith asteroidi arasında oluşan kare açı hayatımıza girdiği andan itibaren hepimizi etkisi altına alacak. Bu kare açının ilk ve en önemli etkisi sosyal iletişim evinde olacak. Bu karşılaşmanın etkisi ile sosyal iletişimlerimiz artacak ve romantik tetiklenmeler yaşayacağız. Bu da hem kıskançlık hem de öfke enerjisinin ön plana çıkacağı anlamına geliyor. Bu hafta kıskançlıkla ilgili problemler ortaya çıkabilir.

Bu hafta sosyal ilişkilerimizde yaşanan artış ile birlikte kavgalar, tartışmalar, yeni birliktelikler ve aşk gündemde olacak. Bu konularda dikkatli olmakta fayda var çünkü sosyal ilişkilerin artması her zaman iyi yönde olmaz ve diğer insanların vereceği tepkileri kestirmek o kadar da kolay değildir. İçinizi kıpır kıpır yapacak Venüs – Lilith karesine yenilip sonrasında pişman olacağınız ilişkiler yaşamamanızda fayda var. Ayrıca bu dönemde alkol alma isteğiniz de artabilir ama alkolün fazlasının istenmeyen sonuçlar doğurduğunu unutmayın.

Bu dönemde bizi etkisi altına alan Venüs ve Kara Ay Lilith aynı zamanda sürekli eğlenceye ve işlerimizi savsaklamaya hazır olmamıza neden olacak. Eğlenmek güzeldir ama eğlencenin dozu kaçtığında işler kontrolden çıkar ve sorumluluklar göz ardı edilir. Bunu göz önünde bulundurmanızda fayda var çünkü bu dönemde sizi yoldan çıkartmaya çalışan Venüs’ün etkisi yadsınamaz ölçüde büyük olacak.

Kendinizi kontrol etmez ve içgüdülerinizin kurbanı olursanız bu dönemin ardından sevdiğiniz kişileri kaybetmeniz olasıdır çünkü Lilith asteroidinin Kara Ay olarak tabir edilmesi boşuna değildir ve ortaya çıktığı dönemlerde verilen sınavlarda başarısız olunduğunda elinizdekileri kaybetmenize neden olan etkiler oluşturur.

Bu dönemin yoğun, çekici ve karşı konulması güç enerjileri altında iken Venüs’ün içinde bulunduğu Kova burcu durumun biraz hafiflemesini sağlayacak ve bize yardımcı olacak diyebiliriz. Kova sayesinde durumu kısa sürede fark edip içimize kapanmamız olasıdır. Ayrıca Lilith asteroidinin içinde bulunduğu Akrep burcu da biraz daha mantıklı düşünmemizi sağlayacak ve bizi kör eden duyguların önüne geçip aklımızın ön plana çıkmasını sağlayacak. Bu dönemin sonunda öfke, kıskançlık gibi duygulara maruz kalmak ya da sevdiklerinizi kırmak, kaybetmek istemiyorsanız akılcı davranmanızda ve kendinizi kontrol etmenizde yarar var.