Venüs – Satürn Çatışması

Bu hafta sonunda İkizler burcundaki Venüs ile Yay burcunda geri hareket eden Venüs arasında 21 derecelik bir karşılaşma yaşanacak ve Venüs ile Satürn gezegenleri çatışmaya başlayacak. Peki bu Venüs Satürn savaşının bizim hayatımıza ne tür etkileri olacak?

Öncelikle Venüs ile Satürn arasında oluşan savaşın en büyük etkilerinden birinin ortaklıklar, arkadaşlıklar, romantik ilişkiler ve diğer ikili ilişkiler üzerine olacağını söylemek mümkün. Güç savaşları, öfke patlamaları, heyecanlı sohbetler, yeni ilişkiler ve var olan bazı ilişkilerin sonu gibi durumlar önemli gündem maddelerinden bazıları olacak.

Bu dönemde Venüs ve Satürn’ün çatışmaya girmesi ile beraber bizim de ikili ilişkilerimiz sınanacak, bir tür teste tabi tutulacağız diyebiliriz. Tabi ki bu gezegensel karşılaşmanın ardından yaşanacak testin sonunda hepimiz farklı sonuçlara ulaşacağız. Ancak yara almadan bu sınavı verebilmek için bu süreçte yapabileceğimiz bazı şeyler de var.

Bu hafta sosyal ilişkilerimizde her zamankinden daha kontrollü ve soğukkanlı olmaya çalışmamız gerekiyor. Partnerimize, eşimize, aile bireylerimize, arkadaşlarımıza ve hatta iş yerinde patronlarımıza kızmış olabiliriz. Ancak bu kızgınlığını ve öfkeyi direkt onlara yönlendirmek yerine mutlaka öncelikle sakinleşmeli, sonrasında direkt iletişime geçmeliyiz.

Bu dönemde ayrıca arkadaşlarımızı ve romantik ilişkilerimizi sorgulamaya başlayacağız. Etrafımızdaki kişilerin bizim için gerçekten doğru insanlar olup olmadığını anlamak ve buna göre hareket etmek isteyeceğiz. Ancak bu tür durumların aceleye getirilemeyeceğini unutmamalı ve biraz daha sabırlı olmalısınız.

Venüs – Satürn savaşının bizi etkileyeceği bu zaman diliminde hemen her şeyin bittiğine karar vermek yerine o sorguladığınız kişiyle arkadaşlığınızın ya da ilişkinizin nasıl başladığını düşünmeye başlayabilirsiniz. Bir sosyal ilişkiyi sıkıcı ya da gereksiz olarak tanımlamak yerine işleri daha eğlenceli ve keyifli hale getirmek için ne tür yaratıcı değişiklikler yapabileceğinizi de düşünebilirsiniz. Eğer gerçekten belli kararlar almak konusunda ısrarcı iseniz öncelikle biraz düşünmenizde yarar olacaktır.

Venüs – Satürn gezegenleri arasında güçlü bir savaşın yaşanacağı bu dönemde siz de sevdiklerinizi üzmek ya da onlardan kalıcı bir biçimde ayrılmak istemiyorsanız ani kararlar almamalısınız. Bu savaşın sonunda yara almadan ve hatta olgunlaşarak süreci tamamlayabilirsiniz, bunu aklınızdan çıkartmayın. Bu sürecin anahtar kelimeleri paylaşım, sabır ve kontrol olacak. Bu üç anahtar kelimeyi hayatınıza sokabilirseniz savaşın galibi siz olacaksınız!