Venüs Yay Burcuna Geçiş Yapıyor

Bu hafta sonunda Venüs Yay Burcuna geçiş yapacak ve hayatımızı etkisi altına alacak. Peki, Venüs’ün Yay Burcuna geçmesi bizim için ne anlama geliyor?

Öncelikle Venüs’ün Yay burcuna geçmesi bizi ilişkiler, ekonomik durumumuz ve açık görüşlü düşüncelerimizin artışı gibi konularda etkileyecek diyebiliriz. Bu geçiş hepimiz için fırsatların artması ve çok daha enerjik hissetmemiz anlamına geliyor.

Venüs’ün Yay burcuna geçmesi tabi ki tüm burçların Yay enerjisinin etkisi altına gireceğini ifade ettiği için Yay burcunun özelliklerini çok daha iyi anlamamız önemli:

Yay burcu, ateş elementiyle yönetilen üç burçtan biridir. Yay burcu üçüncü ve sonuncu ateş burcu olduğu için diğerlerinin yarattığı liderlik ateşini dizginleyerek evrensel bir bilgi ve eylem süpernovasına dönüştürür. Zodyak’ın en ilham verici ve iyimser burcu olan Yay burcu bizi meselelerin üstesinden gelmeye ve sınırsız olasılıkların peşinden gitmeye zorlar. Yay burcu gezegen geçişi sırasında seyahat etmeye, öğrenmeye, kültürler arası bağlantı kurup ufkumuzu genişletmeye istekli olabiliriz.

Diğer ateş burçları gibi Yay burcunun da sürekli olarak dünyayla temas halinde olması gereklidir. Bir şey hakkında düşünmeden üzerine atlamak Yay burcunun âdetlerinden biridir. Neyse ki Jüpiter şans getirir ve ayaklarımızı yere sağlam basmamızı sağlar. Yay insanları her şeyin en büyüğünü ve en iyisini isterler; zaman zaman aşırıya kaçabilirler. Sınırsız hedonizm ve rahatına düşkünlük, Yay enerjisini kötü bir enerjiye dönüştürebilir.

Yay enerjisi kendisini aydınlanma, yolculuk ve doğruluk aracılığıyla gösterir. Meraklı Yay burcu bizi büyüme ve öğrenmeye aç hale getirir, hayatın anlamını bulmamıza yardımcı olacak maceralara sürükler. Felsefi yanı güçlü olan Yay burcu harikulade tartışmalara ilham verir, hayatı derinleştirir.

Durmak nedir bilmeyen Yay burcu insanları dış mekân aktivitelerini sever; bu nedenle Yay burcu etkisi altındayken kendinizi yıldızların altında kamp yaparken ya da yeni bir şehri keşfederken bulabilirsiniz. Yay burcunun coşkulu yanı risk almamıza yardımcı olurken altından kalkamayacağımız işlere bulaşmamıza da sebep olabilir; bu nedenle bu burcun etkisi altındayken sınırlarımızı bilmemiz gerekir. Yoksa büyük bir heyecanla yeni projelere başlayıp yarım bırakabiliriz.

Önümüzdeki günlerde hepimiz Yay burcunun özelliklerini hissedeceğiz bu yüzden yapmamız gereken tüm işleri başarılı bir şekilde bitireceğiz ama aşırıya kaçmamalı, fazla risk almamalı ve hayatımızın her yönüyle ilgilenmeliyiz.