Yengeç Burcunda Ay Tutulması

Dün gece saat 22:00’da Yengeç burcunda Halkalı Ay Tutulması gerçekleşti. Peki, Ay Tutulması bizi nasıl etkileyecek?

Ay tutulmaları Güneş ve Ay’ın birbirlerine karşıt konumda oldukları dolunay zamanlarında olur. Dolunaylar “farkındalık” enerjisi taşırlar. Tutulmalar Dolunay ve Yeniaylara göre çok daha yoğun bir enerjiye sahip olurlar ve etkilerini daha uzun bir zaman dilimine yayılarak gösterirler. Dolayısıyla bu tutulmanın etkisiyle, Güneş ve Ay arasındaki çekişmeli enerjiyi bireysel yaşamlarımızda daha yoğun deneyimlememiz mümkün.

Yılın en önemli ve ilk Ay tutulması dün gece Yengeç burcunda gerçekleşti. Bu yıl bizi her zamankinden daha fazla etkileyecek olan Yengeç burcunda Ay tutulması 6 aylık önemli bir süreci başlıyor. Bu 6 ay içinde hayatımıza yeni insanlar girecek ve sürekli sorun yaşadığımız ilişkilerden de tamamen kurtulacağız diyebiliriz.

Aynı zamanda önümüzdeki dönemde ev, yuva, aile, güvenlikle ilgili konular, geçmişle ilgili bazı konular, yardımseverlik, fedakarlık gerektiren konular, beslenme, üreme, barınma gibi konular ön plana çıkabilir. Bu konularda yaşayacağımız deneyimlerin bizi derinden etkilemesi de mümkün olacak.

Yengeç burcunda Ay tutulması daha çok Yengeç, Oğlak, Terazi ve Koç burçlarını etkileyecek. Bu tutulma sonrasında tüm burçların hayatı düzene girecek ve etrafımızda olup bitenle daha fazla ilgilenmeye başlayacağız. Her anlamda farkındalığımız artıyor.

Bu tutulmaya katılan Merkür’ün de etkisiyle zihnimiz fazlasıyla odaklı, belki biraz yorgun olabilir. Duygularımızla düşüncelerimiz arasında gelgitler yaşayabiliriz. Peki bu süreçte biz ne yapmalıyız? Değişim olmadan gelişme olamayacağını zihnimizin bir köşesinde tutarak duygusal bütünlüğümüzü nerede ve nasıl sağlayabileceğimize odaklanmalıyız. Nefes aldığımızı hissetmek için duygusal olarak neye ihtiyacımız var ise onlara yönelmeliyiz.

Bu dönemde psikolojisini güçlü tutanlar kazanacak! Ay’ın etkisi ile bir oraya bir buraya sürüklenmeye de meyilli olabiliriz. Güvensizlik, umutsuzluk, kıskançlık, obsesif hareketler bize hata yaptırabilir. Bizi kontrol etmeye çalışanlara karşı büyük tepkiler verebiliriz. Yine ağır yükler, suçluluk, sorumluluklar ruhsal olarak bizi çabuk tüketebilir. Melankoli, soğukluk, negatiflikten uzak durmalı, doğru iletişimle yola koyulmalıyız!

Yengeç burcunda gerçekleşen Halkalı Ay Tutulmasının hayatımızda 6 aylık yepyeni bir dönemi de başlattığını unutmayalım. Sadece önümüzdeki günlerde değil 6 ay boyunca daha güçlü olmamız ve hayatımızı istediğimiz gibi devam ettirmek için çabalamamız gerekecek.