Güneş ile Neptün Karşılaşması

Yeni yılın en önemli ikinci gezegensel karşılaşması gerçekleşiyor. Bu hafta Oğlak burcundaki Güneş ile Balık burcundaki Neptün karşılaşacak. Peki bu bize neler getirecek?

Güneş ile Neptün karşılaşması yılın ikinci haftasına maneviyat ve yaratıcılık konularını getirecek diyebiliriz. Hepimiz kendi amaçlarımıza yönelecek ve biraz da bencil davranmaya meyilli olacağız.

Doğum haritanızdaki Güneş sizin irade gücünüzü, gururunuzu, hırsınızı ve kararlılığınızı yansıtır. Bu nitelikler hayatınız boyunca iniş çıkışlar gösterebilir. Güneş sizin için gerçekten neyin önemli olduğunun ipuçlarını verecektir. Kariyeriniz ya da toplum adına yaptığınız işler karşılığında nasıl tanınacağınızı ve ününüz hakkında işaretler verir.

Güneş, yaratıcı kapasitenizi ve yaratıcılığınızı en iyi nasıl ifade edeceğinizi gösterebilir. Astrolojide hiçbir şey önceden belirlenmiş veya kader değildir ama Güneş’in pozisyonu ve düştüğü burç geliştirmeye karar verdiğiniz yetenekleriniz hakkında ipuçları verir.

Güneş egonuzu ve özgüven seviyenizi sembolize eder. Güneş’in pozisyonu kendinizi nasıl gördüğünüzü ve aynı zamanda başkalarının sizi nasıl görmesini istediğinizi ortaya çıkarabilir. Daha da ileri giderek, Güneş ayrıca siz öyle isteseniz de istemeseniz de, başkalarının gerçekten sizi nasıl gördüğünü yansıtır! Dünyadan bakıldığı zaman, Güneş evrendeki en parlak yıldızdır. Güneş’in yıldız haritanızdaki pozisyonu hayatın en çok neresinde “parlayacağınızı” gösterir.

Bu durumda Güneş’in Oğlak burcunda olması 2020 yılının ikinci haftasına kariyer ve eğitim konuları ile başlayacağımızı ifade ediyor. Artık kendimizi bu konularda geliştirmek için adımlar atacak ve etrafımızdaki insanların söylediklerini önemsememeye başlayacağız. Bu da bizi hızla ilerletecek.

Neptün esin gezegenidir. Venüs’ün ileri seviyedeki hali olan Neptün güzellik kavramını daha yüksek ve spritüal seviyeye getirir. Rüyalar, hayaller, bilinçaltı, yanılsama, sihirli ve büyüleyici her şeyin yöneticisidir. Neptün, sezgileri güçlendirir ve derin merhameti öğretir. Çoğu zaman sırf iyilik olsun diye ya da başka birini sevdiğimizden kendi ihtiyaçlarımızdan fedakarlık yapmamızı ister.

Neptün dokunduğu herhangi bir gezegeni arındırır, temizler ve saflaştırır. Bu gezegenin kabalığa hiç tahammülü yoktur. Son derece duyarlı olan Neptün, inceliklerin farkına varmamız için bizi safa hale getirir ve içimizdeki sanatçı yönü ortaya çıkarır. Fotoğraf, film, bale, dans, müzik, resim ve şiir gibi tüm görsel iletişim sanatlarını yönetir. Neptün aynı zamanda denizi ve suyun her formdaki halini temsil eder.

Neptün’ün yönetici gezegeni olduğu Balık burcunda olması da yine gezegenin kendi etkisini güçlendirecek ve yaratıcı enerjimizi arttıracak. Oğlak burcundaki Güneş ile Balık burcundaki Neptün karşılaşması aslında 2020 yılının ilk günlerinde tüm burçları hem maddi hem de manevi açıdan besleyecek diyebiliriz.

Önümüzdeki günlerde oldukça dengeli ve güzel günler yaşayacağız. Tek dikkat etmemiz gereken konu aile üyelerimizi ve sevdiklerimizi kırmamak olacak…