Yengeç Döneminin Başlangıcı

21 Haziran Yaz Gündönümü ile birlikte Güneş Yengeç burcuna geçti. Peki, Yengeç dönemi bize neler getirecek?

Öncelikle Yengeç döneminin genel anlamda ailevi ilişkiler, anne – çocuk, bebek sahibi olma kararı, sevgi, güven ve mutluluk arayışı gibi konuları simgelediğini ifade etmekte yarar var. Bu süreçte hepimiz sık sık çocukluk dönemlerimizi, ailemizi ve mutlu anılarımızı hatırlayacağız.

Zaman zaman nostaljik ve melankolik hissetsek de bu süreç bizi saçma sapan dertlerden, anlamsız sorunlardan ve günlük rutinin monotonluğundan kurtaracak. Özümüze dönmemizi kişisel bir yolculuğa çıkmamızı ve farkındalık kazanmamızı sağlayacak diyebiliriz.

Yengeç dönemini daha iyi anlamak için Yengeç burcunun özelliklerine de bakmakta yarar var çünkü hepimiz bu özellikleri hissetmeye başlayacağız diyebiliriz:

Yaşamlarındaki her konuda aşırı bir şekilde hassas, alıngan ve kuruntulu olan Yengeç’leri tanımlayan sözcük ‘Hissederim’ dir. Sorumluluk duyguları çok gelişmiştir. Her işte olağanüstü olan ayrıntıcı davranır, işlerinde mükemmeliyetçi şekilde çalışırlar. Aynı sorumlulukları karşılarındakilerden de beklerler.

Yengeç’ler duygusallıkları ve duyarlılıkları ile tanınırlar. Çevresindeki her insandan da aynı hassasiyeti bekledikleri için, kolay geçinilir tipler değildir. İyi günlerinde neşeli, iyi kalpli, yardımsever, düşünceli ve anlayışlıdırlar. Fakat herhangi belirgin bir neden olmadan somurtkan ve alıngan olabilirler.

Yakınlarını ve arkadaşlarını çok sevmelerine karşın, bunu pek belli etmezler. Kendilerini herhangi bir şekilde inciten kişileri zor bağışlarlar ve yapılan hareketi asla unutmazlar. Yengeç’ler müziğe ve dinsel konulara karşı ilgilidirler. Sabırlı olan Yengeç’ler tartışmalardan kesinlikle hoşlanmazlar. Duygularını sessiz bir şekilde saklarlar.

Tüm bu özellikleri hepimiz Yengeç Döneminde hissedeceğiz. Aynı zamanda Yengeç burcu duygularını oldukça yoğun yaşayan bir burç olduğu için Güneş’in Yengeç burcuna geçmesi ile birlikte tüm burçlar için bir dönüm noktasının geldiğini de ifade etmek mümkün. Hepimizin hayatı değişecek.

Güneş’in Yengeç dönemine geçmesi ile Yengeç, Balık, Akrep, Koç ve Kova burçları bu durumdan çok daha yoğun şekilde etkilenecekler. Bu burçların bu süreci bu kadar yoğun yaşaması aslında tüm burçları da yakından ilgilendiriyor çünkü bu burçların atacağı her adım diğerlerini de etkileyecek.

Genel anlamda sabırlı, sakin ve mutlu olmaya çalışmamızda yarar var. Mutlu olup iyi hissetmek için aslında bir seçim yapmamız gerektiğini unutmamalı ve olumsuz durumları seçerek kendimizi de yakınlarımızı da üzmemeliyiz. Her zaman için kendinize inanın. Yengeç dönemi size hayallerinize ulaşmayı vaat ediyor.