01.07.2015 BUGÜN NEYİN FARKINDA OLMALISIN

Gün Enerjisi ( Numeroloji ) : 16 / 7

Günün Rehber Kartı : Dünya

Güneş : Yengeç

Ay : Oğlak ( 12:11 itibariyle )

Gün Yöneticisi : Merkür

Bugün gün titreşimi tekrar 16 / 7 vurgusu yapıyor. Anlaşılan bugün de harekete geçmemiz gerekiyor. Peki, ne konuda ve ne şekilde, işte bu çok büyük bir önem taşıyor. Her zaman bir hareket vardır; bununla birlikte hikayenin ışığı, bizim o harekette, bütünsel bir bağlantıyı ne kadar yere indirdiğimizle alakalıdır. Bu ne demektir?

Hareket, bütünsel hareket ile uyum içinde olduğunda kendini ışığıyla var edebilir, değilse akıntıya ters kürek çekmekten öte değildir ve çok kez kişiyi direniyor olarak gösterir ki bu da sınavların doğması demektir. Sınavlar öğretir; bununla birlikte kişi nasıl öğreneceğini kendi sorumluluk bilinciyle belirleyecektir.

Bugünkü titreşim, öğle saatleri itibariyle oğlağa geçen ay ve bugünün rehber kartı olan ‘’ dünya ‘’ ile tam olarak bunu söylüyor. Oğlak teması sorumluluk bilinciyle yaşam projelerini üstlenmek ve böylelikle dış dünyada, toplumsal bilinci ve bu bilincin değerlerini de göz önünde bulundurarak kendini, yaşam hikayeni var etmektir ve her şey aslında biraz da bununla ilgilidir. Ne kadar varsak, her şey onun parelelindedir ve ne kadar yoksak yine her şey buradaki varlık ışığı kadarıyla beslenip büyüyecektir.

‘’ dünya ‘’ kartı da hikayesinde bize hikayemiz olan evrenin sonsuz döngüsünden bahsedecektir. Bu sonsuz döngü bizi hep yaşamda bir kriz ile burun buruna getirir. Bu kriz artık her şeyin değişme vaktinin gelmiş olduğu yerdir ve burada değişim kişiyi kendi derinliklerindeki o gömü niteliğindeki saklı hazineye götürecektir. Burada cesaret gerekir.

Sorunun cevabına ulaşabilmek için önce o soruyu sorabilecek gücü kendimizde bulabilmemiz gerekir ki bu da sorgulamaktan geçecektir. Kader var olup da bilinen değil, var olduğumuzda var edilendir ve ‘’çabaları ‘’ mıza bağlanmıştır. ‘’ çaba ‘’ hak edip hak olabilmek ve o ışıkla yaşam yolundaki ışığımız olup akabilmek demektir. Bu ne demektir?

Herkes ve her şeyde saklı bütünsel hikayeyi görebilmek ve kendimizden kendimize akan bir yolculuk olduğunu fark edebilmek ki buna zaman da denebilir, oradaki sonsuzlukla nefes almakta olduğumuzu fark edebilmek! Zaman her şeyin içinde olduğu geniş bir kütüphanedir.

Dünyayı sırtlanmış olan Atlası düşünün, Atlas için ağır yük olarak düşünülebilir; halbuki değildir. Nihayet, o da bir Tanrıdır ve özel güçleri vardır.  O zaman her insan da içindeki Tanrılık ışığını uyandırmalıdır ki bu hikayesini ağır yük olmaktan çıkaracak olan gücün kaynağının farkına varmaktır. ‘’ kendi ruhundan üflenmiş ‘’ bir hikayede iş, kendini bulmak ve kendindeki onun farkına varmaktır.

Yarın bizi bir dolunay bekliyor ve bu dolunay oğlak burcunda gerçekleşiyor. Satürnün akrepte olduğu bir dönemde, marsın da yengeçte olduğu bir dönemde ve ay da oğlakta, o zaman kötücül gezegen olarak bilinen satürn ve mars, ay ile bir hikaye oluşturuyor olarak düşünebiliriz. Şimdi korkuların ötesindeki gücü keşfetme, birlik ve beraberlik içinde olabilme ve bunları yaparken yaşam sorumluluklarımızı hatırlayabilme zamanı!

Günün ritüeli yaratım olsun; çünkü bugün özel bir gün ve önce iç dünyamızda hareket başlamalı! Bugün yaratımda bulunmalıyız ve bunun gerçekleşebilmesi için önce bu yaratımın önündeki engelleri kaldırmalıyız. Nasıl mı? Kapayın gözlerinizi, derin derin nefesler alıyoruz ve yavaş yavaş veriyoruz. Şimdi eski dünyayı gözümüzün önüne getiriyoruz, eski dünyada ego var, sürekli kırılıyor ve alınıyor, bunları yaptığımız zamanları hatırlıyoruz, sürekli bir kavga halinde olduğumuz zamanlar, her şey üzerimize üzerimize geliyormuş gibi hissettiğimiz, derken hepsiyle bir barış imzalanıyor, aslında bu barış içimizde imzalanıyor, doğa ile buluşuyoruz, ateş, su, hava ve toprak ile buluşuyoruz, bitki ve hayvanla buluşuyoruz ve şimdi yeni dünyanın ışığını yakıyoruz ve orada tüm yaşamla uyum içinde olarak, bizimle olan neler olduğunu hayal ediyoruz ve neler hissediyoruz, nasıl sesler geliyor kulağımıza ve neler görüyoruz? Bu güzel anın tadını çıkarıyoruz ve yavaş yavaş şu ana geri dönüyoruz, huzur, barış ve sevgiyle, işte bu, yol şimdi açılıyordu, aha şimdi!

Yarınki yazımız dolunay üzerine olacak ve bu önemli, dolunay 02.07.2015, saat 5:20’de gerçekleşecek, yukarıdaki çalışmayı uyumadan önce bu zamandaki dolunaya niyet ederek de gerçekleştirebilirsiniz, nihayet dolunay eskiyi bırakıp yeniye yer açabilme ve süreci tamamlayarak yeninin yolunu açabilme anlamına gelir. Dolunay etkileri bir iki gün kadar sürecektir.

Bugünün yönetici gezegeni Merkür, neyse ki Merkür ileri harekette, iletişimin önem kazanacağı bir gün, duygularınızı ifade edin, uzun zamandır kime bir şeyler söylemek istiyorsanız söyleyin, dolunaya kalmasın, sabah saatleri ay boşlukta olduğundan sallanır, dengenizi bulamayabilirsiniz, ihtiyaç duyduğunuz sağduyu, öğle saatleri itibariyle daha da sizinle olacaktır. İletişimin yaşam projelerinizi ne kadar desteklemekte olduğunu göz önünde bulundurun, malum bugün tema sorumluluk bilinci, bu sorumluluk en çok kendimize ve varlığımıza karşı! Şimdilik bu!

Sevgiyle

Ol Hüseyin Akdağ