02.07.2015 GÜNÜN MESAJLARI ( DOLUNAY MESAJLARIYLA )

Gün Enerjisi ( Numeroloji ) : 17 / 8

Günün Rehber Kartı : İmparator

Güneş : Yengeç

Ay : Oğlak ( Dolunay / 05:20 )

Gün Yöneticisi : Jüpiter

Bugün ışığımızı ve gücümüzü keşfediyoruz. Gücün ne anlama geldiği bizim için önemli! Güç tüm karanlıkların içindeki ışık olup tüm karanlıklarla bütünleşerek o karanlığı bir ışık olarak yaşama akıtabilmekti.

Karanlık hep korku olarak işlenir; halbuki karanlık ışıktır ve bu karanlığın özünde tüm yaşamın ışığı olan hikayemiz bulunmaktadır. Bu hikaye yaşamın hikayesidir. Bu hikaye insanlığın hikayesidir. Bu hikaye, olanın ve olunanın hiakyesidir ve değerlidir.

Günün rehber kartı olan ‘’ imparator ‘’ bizden hikayemizin kahramanı olmamızı ister ve bu farkındalıkla harekete geçebilmek önemlidir. Bizler bir güç ile yaşama çekiliriz ve iş bu gücün ne anlama geldiğini ve bunun bizde nasıl bir yaşamsal kurgu oluşturabileceğini öğrenmektir.

Her şey bizi, bu hikayede olanın, bizim için ne anlama geliyor olduğunu hatırlamaya götürür.

Bugün dolunay oğlak- yengeç aksında gerçekleşiyor ve dolunay tamamlanma, tam olma ve böylelikle yeni bir dönemin kapılarını açma dönemidir. Dünkü rehber kartımız olan ‘’ dünya ‘’ kartı da bundan bahseder. Şimdi yeni bir dönemin kapılarını açıyoruz ve bunu ışığımızı ve gücümüzü keşfederek gerçekleştiriyoruz ve kahramanı olduğumuz hikayenin farkına varmaya çalışıyoruz. Hatırlamak onu yaratmaktır. Öz ile bütün olan cennetinin anahtarını da eline almıştır ve o uzakta değil, buradadır.

Dolunayın oğlak- yengeç aksında gerçekleşmesi bizim için hassas olan noktaların da keşfi anlamına geliyor. Hassasiyetlerimiz aslında bizi yaşam yolumuzla buluşmaya itiyor ve gerçek sorumluluk ancak içsel bir farkındalığın ışığında gerçekleşebiliyor. Güneş de kendimizi bulma sürecinde yengeçteki temasıyla bizi derinliklerimize doğru götürüyor ve oradaki gerçek gücün ne olduğunu hatırlamak bu noktada önem kazanıyor.

Yaşama dair sorgularımız, kızgınlıklarımız, küskünlüklerimiz ve kavgalarımız, henüz anlayamadıklarımızdır ve yaşam gücümüzün gölgelerini bize deneyimletir. Yaşam gücümüzün gölgeleri, merkezde olmayıp etrafında gezindiklerimizdir. Merkezde olduğumuzda tam, bütün ve eminizdir ve artık bize anlatılmak istenenin ne olduğunun farkındayızdır.

Yaşam sonsuz bir öğrenme yolculuğudur ve her öğrenme bizi hatırlamaya götürür, öğrenme zihinde, bilinçli farkındalığımızda olurken, hatırlama ruhsal yolculuğumuzda olur. Beden ve yürek buluştuğunda insan artık kendi olur ve o zaman önünü görebilecek cesareti kendinde bulur. Bu, yol olmaktır. Yol ışığa vardığında, artık tüm kaygıların ötesine varılır ve orada cennet zamanın kapıları açılır.

Bugün gün yöneticisinin Jüpiter olduğunu görüyoruz. Bu genişlemenin de işaretidir. Bu genişleme hem ufkumuzda hem de yaşam kaynaklarımızda ve bu kaynakları kullanma sorumluluğumuzda geçekleşir. En son neyi gerçekten onun önemine inanarak yaptık? İşte bu önemlidir.

Jüpiter bizim inançlarımızı temsil eder. Bugün dolunay mesajıyle birlikte bize ‘’ İnandığın yerde ol, kendine inan ve güven, yolunu aç! ‘’ diyor. İşte yaşam gücü budur. Her şey ışığıyla olur, ışığı fark eden ışığın kendisi olur.

Günün ritüeli kendi derinliklerimize inerek gücümüzü fark edemediğimiz her anı şifalandırmak olsun. Olan her şey bir hikayenin ışığıdır ve o hikayeyi okuyan yaşamının gücünü sağlayacaktır. Gözlerimizi kapatıyoruz, derin derin nefesler alıyoruz. Kendi derinliklerimize iniyoruz. Bir kapı hayal edelim, bu kapı bizi derinliklerimizdeki güce götürüyor. Kapıyı açıyoruz ve içeriye giriyoruz. Muhteşem bir ışık ile karşı karşıyayız. Küre şeklinde büyük bir ışık! Ellerimizi ona uzatıyor ve tüm bedenimizi bu ışıkla dolduruyoruz. Parmaklarımızdan başlayarak tatlı bir sıcaklığın tüm bedenimizi sardığını hayal ediyoruz ve şimdi kendimizi gücümüzü kullanamıyor hissettiğimiz zamanlara ( şu an aklımıza gelen ) tek tek götürüyoruz. Her bir ana bedenimize doldurduğumuz o ışığı akıtıyoruz. O an ışıkla doluyor ve biz gücümüzün sonsuzluğunun farkına varıyoruz.

Şimdi derinlerde bir hikaye olduğunu fark etmeye çalışıyoruz ve bu farkındalık yeni zamanın yolunu açıyor. Öyle ki artık olan her şeyin bütündeki o kutsal ışıkla beslendiğini fark ediyoruz ve zamanı bükerek yeni zamandaki ışığımızı kendimize getiriyoruz. Sevgi güçtür, şimdi her şeye sevgimizi gönderiyoruz ve bu gücümüzü almak anlamına geliyor, bütünleşiyoruz ve kendimizi hazır hissettiğimizde yavaş yavaş geriye dönüyoruz.

Bu çalışma bizim gücün ardındaki sırrı açmamıza yardımcı olacaktır. Güç her durumda kontrolün bizde olduğunun farkına varmak, henüz farkında olamadıklarımızınsa yoldaki kararlılığımızla bir bir açılabileceğini hatırlamaktır. Yolumuzun olması için iç sesimizin rehberliğinde olmamız ve bunun ne anlama geldiğinin farkında olmamız önemlidir. Duymalıyız ve görmeliyiz, böylelikle gerçeğimizle bütün olan hikayede kalem olan kahraman olabilmeliyiz.

Bugün bize bunları hatırlatıyor. Şimdi her bir burca bir dolunay mesajıyla yazımızı tamamlayalım:

Koç : Bugün harekete geçmek senin yolunu açar, cesaret özünde titreyen ışık ve sen onunla bütün olduğunda gerçeğin kapısını aralayacaksın!

Boğa : Bugün gücün senin kararlılığın, gerçek ışığın yüreğindeki sevgi olduğunun farkına varmalısın ve onu yaşamının sesi olup tüm doğadan aldığın ışıkla kendine duyurmalısın!

İkizler : Bugün arzu ettiğin her şey senin yolunda ışık olup sana doğru yürüyor, yola çık ve her şeyle dost olduğunu hatırla, böylelikle yolundaki ışık olacaksın!

Yengeç : Bugün sen her şeyin senden bir parça olduğunu hatırlamalısın ve onunla bütünleştiğinde bunun bütünleştiğin kendin  olduğunu hatırlamalısın!

Aslan : Bugün sahne senin ışığınla parlıyor, sadece her sahne öncesi sahnede olduğun o anın hayalini kurarak çalışmalısın!

Başak : Hayat senin için sonsuz bir ışık ve sen bu ışığı çözme konusunda kararlılısın, sadece yol almalısın ve bunu yüreğindeki sevgiyle yaptığını hatırlamalısın, o zaman ışığının sonsuzluğuyla buluşacaksın!

Terazi : Dokunduğun herkese senden sevgi akıyor ve şimdi sen seninle bu sevgiyi paylaşmalısın, kendine sarıl ve şefkat yüreğine aksın, dilediğin gibi ol,  bunun için ne arzu ettiğinin sadece farkına varmalısın!

Akrep : Derinliklerindeki güç, tüm güçsüzlüğünü de sevebildiğinde uyanır, o zaman her şeyi bütün gör ve her düşüşün daha güçlü bir kalkışın, korkunun  ötesine güvenini koy ve yaşam bir oyun olsun eğlenerek yürüdüğün, çimlerde yuvarlanmak seni büyütür!

Yay : Öğrenmek mi istiyorsun? O zaman her öğrendiğin hatırladıkların olacak, öğrendiklerini unut ki hatırlayabildiklerin yaşamının ışığı olsun!

Oğlak : Bugün yaşamda ne için olduğunu hatırla ve bir adım at yalnızca, hiçbir yük senin kaldırabileceğinden daha ağır değildir, nasılsa ve o yükün gücünün ışığı olduğunun farkına vardığında yolun açılıyor!

Kova : Bugün barış zamanı, yaşamı yeni bir ışığa taşıyacak olan yüreğinin ışığını yakabilecek olandı ve bunu başardığında, artık sen, dilediğin özgürlüğün ışığı olup sana vardı!

Balık : Aradığın ne varsa hepsi yüreğinin kapılarındaydı ve sen bu kapıları açtığında, işte orada tüm yaşam senden sana vardı, şimdi sadece hatırlama ve akma zamanı, aktığın su, yüreğinin kapılarına tohumları çiçek olup vardırdı!

Sevgiyle

Ol Hüseyin Akdağ