12.07.2015 GÜN MESAJLARI

Gün Enerjisi ( Numeroloji ) : 18 / 9

Günün Rehber Kartı : Araba

Güneş : Yengeç

Ay : İkizler ( 06:16 itibariyle )

Gün Yöneticisi : Güneş

Aralanır karanlıklar ve Güneş doğar, gün ışığıyla bizi renkli kanatlarımızı açıp daldan dala konmak istediğimiz bir ana salar. Bugün Ay İkizlerde, iletişim konularında, arkadaşlarla buluşup birlikte keyifli vakit geçirmek için güzel bir gün; bununla birlikte gün titreşimi Satürnyen bir etki gösteriyor. Bugün hem aydınlığın içimizde doğduğu hem de karanlığın onun üzerinde kontrol kurma arzusunda olduğu bir gün, bugün şeytanımızla barışma günü! Rehber kartımız olan ‘’ araba ‘’ yı dikkate alacak olursak, gerçek zaferi de bu sağlayacak.

Bugünün teması, iletişim ve haberleşme, öz benlik, öz disiplin gibi gözüküyor. Bir yandan biraz daha hafiflediğimiz bir iki güne girmiş bulunuyoruz sabah saatleri itiberiyle, kendimizi daha rahat ifade edebiliyoruz. Daha hızlı ve aktif düşünebiliyoruz. Boğa sessizliği sever; ikizlerse hiç susmamak ister; bununla birlikte ikizlerin de derinlerde ihtiyaç duyduğu yüreğinin sesini duyabildiği bir sessizliktir. Değilse sadece konuşur ve bir yerden sonra bu konuşmalar zihninin yankılanıp durduğu bir laf salatasına dönüşebilir.

Bugün Güneş günü, Güneş bizim öz benliğimizi anlatır, kim olduğumuzla alakalıdır; Güneşin de yengeçte olduğunu düşünürsek, kendimize giden yol yine iç sesimizi duyabilmek ve ondan aldığımız ışıkla hareket edebilmekten geçiyor.

‘’ araba ‘’ kartı Marsiyen bir etki taşır, harekete geçmemizi, cesur olmamızı ister; bununla birlikte ‘’ araba ‘’ dan önce gelen kart olan ‘’ aşıklar ‘’ ı hatırlayalım, tanıdık geldi mi? Dünün rehber kartıydı. ‘’ aşıklar ‘’ kartı kimi bilgilerde ‘’ ikizler ‘’ temasıyla bütün yorumlanır ve ‘’ karar ‘’ anlamına gelir. ‘’ aşık ‘’ olan kararı verir ve tutkusuna doğru demirlenir ve bu bizi harekete geçirebilecek olanın ta kendisidir.

Çok güzel bir incelik var: ‘’ karar ‘’ ve ‘’ aşk ‘’, aklın ve yüreğin gücü birleşiyor fark ettiniz mi? Verdiğimiz ‘’ karar ‘’ olmalıdır yüreğin ışığıyla ve bu kararda sorumluluk alınmalıdır. Her şeye rağmen yola çıkıyorum; çünkü her şeye rağmen çıktığım bu yolun beni kendimle buluşturacağını biliyorum. Bugün bize yaşama dair çok derin bir sırrı açıklıyor: ‘’ aşk ‘’ yüreğin ışığıdır ve aklın tahtında olduğunda gerçekliği yaratır.

Bugün hem sesleşelim hem de sessizliği dinleyebilmek için kendimize izin verelim. Bugün hem yüreğimizin hem aklımızın ışığıyla bütünleşebilelim. Bugün hem bir salarken bir yandan da toparlayabilelim. Tıpkı ‘’ araba ‘’ kartının bize aslında hatırlatmaya çalıştığı gibi, zıtlıklar ardındaki bütünlüğün bilinciyle harekete geçebilelim.

Bugünün ritüeli ne olsun? Bugün şeytanla, içimizdeki kötü ile barışalım. Kötü dediğimiz kim varsa yaşamamızda her biri bizim bir parçamızdır ve uyanık kalmamızı sağlayacaktır. Onlar sadece biz kendi yolumuzdan uzaklaştığımızda görev taşıyacaktır. Biliyorsam ve eminsem, kararsızlığa düşmem ve her şey yolundadır. Emin değil ve şüphedeysem, kafam karışır. Bu karışıklık da beni karıştıracak olanları başıma toplayacaktır.

Dün iyileştiğinde, bugün barışır ve bu, ‘’ barış ‘’ bizi bizimle buluşturacaktır, yaşamdaki yol haritamızla; nereden başladık ve nereye doğru yol almaktaydık ve her buluşmada neyin hatırlatılmasını arzulamıştık? Biliyoruz ki herkes bir görev taşır. Bunun farkına vardığımızda, ilk zaman zor gibi görünen her şey aslında süreç içinde çok daha kolaylaşır.

Gözlerimizi kapatıyoruz, derin derin nefesler alıyoruz ve yavaşça veriyoruz. Bir süre bunu devam ettiriyoruz. Bir yol açılıyor önümüzde, yaşam yolumuz ve en gerilere gidiyoruz. Çocukluk ile başlıyoruz, karşımıza çıkanları hatırlıyoruz ve bu hatırladıklarımızda adını ‘’ kötü ‘’ koyduklarımızı bir bir gözümüzün önünden geçiriyoruz, bize neyi hatırlatmakla görevli olmuş olabilirler? Onları bize getiren ışığın ardındaki hikaye ne olabilirdi?

Güç her zaman bizdeydi; öyleyse bu hikayede bizi daha güçlü kılmak adına ne gerçekleşmiş olabilirdi? Buzlar çözülebilirdi ve bu gerçek gücü toprak altından çıkarabilmekti. Şimdi çözülmenin gerçekleşmesine izin verelim ve bize gelen mesajı alalım: Ne hissediyor, neler duyuyor, neler görüyoruz? Bize anlatılmak istenen nedir, neyi hatırladığımızda yol açılır ve yüreğimizin gücü uyanır?

Ergenlik dönemlerimize gidiyoruz, gençliğimiz, orta yaşlarımız ve  bugüne geliyoruz. Kimleri gördük ve gelen mesajlar neydi? Her biriyle barışıyoruz, bu kendimizle barış ve kendi sesimizi duyabilmek, hatırlıyoruz ve teşekkür ediyoruz, teşekkür etmek bir süreci tamamlamak ve yeni bir sürecin ışığını yakmaktır, işte bu! Yolu açıyoruz ve kendimizi hazır hissettiğimizde yavaş yavaş geri dönüyoruz. Aldığımız mesajları not alabiliriz. Hatırladıklarımız, yüreğimizdeki ışığı duyup onun sesini yaşamın sesi olarak duymaya başladıklarımızdır. Bugünlük bu!

Sevgiyle,

Ol Hüseyin Akdağ