12 Nisan – Jüpiter ve Neptün’ün Balık Burcunda Buluşması

12 Nisan - Jüpiter ve Neptün'ün Balık Burcunda Buluşması
12 Nisan - Jüpiter ve Neptün'ün Balık Burcunda Buluşması

2022 yılı içerisinde birçok astrolojik olay meydana gelecek. Bununla birlikte astroloji ile ilgilenen ve astrologlar tarafından yakın zamanda etkilerinin beklendiği durumlardan biri de 12 Nisan Jüpiter ve Neptün’ün balık burcunda buluşması. Bu gezegenlerin buluşması birçok açıdan önem taşımakta.

Öncelikle bu gezegenler on iki yılda bir kavuşuyor. Fakat şu anda olduğu gibi aynı burçta kavuşması tam yüz altmış dokuz yılda bir gerçekleşiyor. Durum böyle olunca da gezegenlerin buluşması ve bunun sonucundaki etkileri epey merak ediliyor.

Belirtmeliyiz ki her iki gezegen de astrolojik olarak çok rahat konumdalar. Bunun sebebi; ikisinin de yönettikleri burçta olmaları. Neptün ve Jüpiter’i balık burcu yönettiği için gezegenler konumlarından çok memnunlar. Bu yüzden de etkilerini çok güçlü bir şekilde ortaya koyacaklar. Şöyle ki aslında bu buluşmaya bir de Venüs gezegeni eşlik ediyor. Venüs de balık burcunda ve bu gezegenin yücelim yöneticisi de balık burcudur.

Jüpiter ve Neptün’ün Buluşması Büyük Olayların Habercisi

Tarihte geçmişe doğru baktığımızda Jüpiter ve Neptün’ün buluşmalarında hep büyük olaylar yaşandığını görürüz. Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş dönemi bile bu gezegenlerin buluşmasına denk gelmektedir. Tarihteki bu tarz büyük olaylara şahitlik eden bir buluşma gerçekleşiyor.

Balık burcunun yücelim yöneticisi Venüs gezegeni demiştik. Bu da şu demek oluyor; astrolojide bir burç bir evin yücelim yöneticisi ise orada hep ani ve büyük olaylar gerçekleşir. Bu da işaret ediyor ki Venüs’ün eşlik ettiği Jüpiter ve Neptün’ün balık burcunda buluşması; ani ve büyük olaylar ile gündemde söz konusu olacak. Bu hem kendi hayatlarımız hem de Türkiye ve dünya için geçerli olabilecek bir durum.

Bilinmesi gereken durumlardan biri de, eğer bir gezegen kendi burcunda veya yücelim yöneticisi olan bir burçtaysa, çok rahat ettiği bir konumdadır. Orada da bu durumdan kaynaklı hızlı bir enerji akımı gerçekleşmektedir. Oldukça rahat ve konforlu bir alanda olan gezegenler etkilerini son derece güçlü göstermektedirler.

Jüpiter, Neptün ve Balık Burcu Hangi Anlamlara Gelir?

Neptün, astrolojide belirsiz ve sisli olayları vermesiyle bilinir. Yer altı, depremler, sualtı, zehirlenmeler, kimyasal atıklar gibi konuları yönetir. Öyle ki mitolojide de Neptün denizler tanrısı olarak bilinir. Neptün, sisli ve puslu bir havaya sahip olsa da aynı zamanda hayallerimiz, hayata geçirmek istediklerimiz ve soyut olan tarafımız olarak bilinir.

Bununla birlikte Neptün ilahi bağlantıyı da çok desteklemektedir. Zaman ve mekân dışı konular, hayal gücü, mistik enerjiler Neptün ile ilgilidir. Görünmeyenin arkasındaki gerçekliği ortaya çıkarmak ister. Neptün’ün görevi ve fonksiyonu budur.

Jüpiter ise inançlarımız ve inandıklarımızdır. Uzak mesafe yerler onunla ilgilidir. Akademik bilgileri ve kişinin felsefik tarafını temsil eder. Sınırları aşmak, yayılmak ve büyümek temsil ettiği şeyler arasında yer alır. Din adamları, inançlar ve daha felsefik konular Jüpiter ile bağlantılıdır. Fakat Jüpiter ile ilgili en önemli olay dokunduğu her yeri büyütüp genişletmesi ve onu yaygınlaştırmasıdır. Bunlara ek olarak Jüpiter şans, bolluk ve bereket olarak bilinir. Jüpiter sınırları aşmak olarak bilinir, daha çok işgalleri anlatır.

Bu iki gezegen de balık burcunda buluşuyor. Peki balık burcu nedir? Balık burcu da soyut olan tarafımızdır. Spritüel konulardır. Balık burcu algıların kapanmasına yardımcı olur. O da sisli ve puslu olarak bilinir. Uyku hali ve odaklanamamak gibi durumlara vesile olmaktadır. Balık burcu, rüyalarımızı ve bilinç altımızı yönetir.

12 Nisan – Jüpiter ve Neptün’ün Balık Burcunda Buluşmasının Sonuçları Neler Olacak?

Bunlara baktığımız zaman görüyoruz ki gezegenler ve balık burcunun birçok ortak noktası mevcut. Zaten yönetici gezegenleri konumunda yer almaktalar. Ek olarak hepsinin ilahi bir tarafı da mevcut. Bu sebeple de 12 Nisan, Jüpiter ve Neptün’ün balık burcunda buluşmasıyla birlikte rüyalarımız çok mesajlı olabilir. Gökyüzünden büyük bir şifa enerjisi gelebilir. Birçok şans elde edebilir ve hayalini kurduğumuz şeylerle ilgili büyük gelişmeler olabilir. Fakat bunlar yaşanırken da arka planda bu olayların gerçekliğinden emin olmak ve kontrolünü sağlamak lazım. Çünkü eğer doğruluğundan emin olunmazsa aldatılmalar, kandırılmalar ve hayal kırıklıkları söz konusu olabilir.

Elbette ki bu yaşanan süreç manevi bir akışla da ilgilidir. Bu sebeple 12 Nisan Jüpiter ve Neptün’ün balık burcunda buluşması ile birlikte maneviyatımız çok güçlenecektir. Yaşantımızda ilahi adalet konuları gündemde olabilir. Biraz daha soyut olana, ilahi olana yönelmek isteyebiliriz.

Neptün, ilaçlar ile ilgili de bağlantılı olarak bilindiğinden, belki de pandemiye bir çözüm bulunabileceği bir dönem olabilir. Fakat tam tersi olarak hızla yayıldığı – çünkü Jüpiter yayılmak olarak bilinirdi- belki farklı bir şekilde sulardan gelen bir virüsün ortaya çıktığı bir dönem de olabilir.

Venüs’ün sanatı temsil etmesinden dolayı, sanatla ilgili konularda da gelişmeler yaşanabilir. Para ile ilgili konularda hızlı değişmeler gündemde olabilir. Yeraltıyla ilgili, depremlerle ilgili ses getirecek konular yaşanabilir. Su taşkınları ve seller gerçekleşebilir. Jüpiter’in işgaller ile ilgili olduğundan bahsetmiştik. Stratejik olaylar, arka planda yapılan anlaşmalar, stratejik savaşlar söz konusu olabilir. Günümüzde gerçekleşen savaş hızlanabilir veya durgunlaşabilir.

Bu Dönemde Bizi Neler Bekliyor?

Asıl önemli olan bu süreçte bizim neye inandığımıza dikkat etmemiz gerektiği. Eğer olanın arkasındaki göremezsek ciddi anlamda kayıplar yaşayabiliriz. Balık burcunda bulunan ve Neptün’ün havası olarak bilinen o sisli puslu hava, bu süreçte yaşantımızda yer alacak. Öyle ki bu zamanlarda bulanık bir zihne sahip olabiliriz. Detayları analiz etmekte zorlanıp gerçeği görmekte ve karşımıza çıkan fırsatları yakalamakta da zorluklar yaşayabiliriz. Ek olarak karşımıza çıkan fırsatlar her ne kadar büyük ve ayaklarımızı yerden kesecek şeyler olsa da çok dikkat etmemiz gereken bir süreç yaşanacak. Çünkü bunlara rağmen çok hayalci de olabiliriz.

Tüm bunlar birleştiğinde hem çok önemli hem de çok dikkat edilmesi gereken bir süreç olduğunu belirtmemiz gerekiyor. Bir yandan gökyüzünde şifa olurken, bir taraftan savaşlar meydana gelebilir. Büyük şanslar elde ederken diğer bir yanda gerçeği göremeyerek hayal kırıklığı yaşayabiliriz. Kendi içerisinde paradoksa düşüren bir dönem gerçekleşebilir.


Sizler için hazırladığımız 12 Nisan – Jüpiter ve Neptün’ün Balık Burcunda Buluşması yazımızın yanı sıra Youtube kanalımızdan detaylı burç yorumlarını da izleyebilirsiniz. Ayrıca profesyonel falcılarımız aracılığıyla; Kahve, Tarot, Katina, Su ve Yıldızname gibi falları da baktırabilirsiniz. FalSepeti ailesi olarak tüm burçlar için iyi ve keyifli bir hafta dileriz.