Balık Burcu (20 Şubat – 20 Mart) – Balık Burcu Özellikleri

Balık Burcu

Burçları yorumladığımız bu seride sıra Balık Burcu yazısında. Doğduğunuz zaman diliminde güneşin bulunduğu pozisyon, burcunuz olarak ifade edilir. 20 Şubat– 20 Mart tarihleri arasında doğmuş ve doğacak olan kişiler ise Balık Burcudur.

Yazımızın devamında Balık burcuna ait merak ettiklerinize yanıt bulabilirsiniz. Vereceğimiz kısa bilgilerin ardından Balık burcunun genel özelliklerini, ilişkilerde, sağlıkta ve iş hayatındaki durumunu, Balık burcu erkeği ve kadının detaylarını öğrenebilirsiniz.

Balık Burcu Hakkında Kısa Bilgiler

  • Yönetici Gezegeni: Jüpiter ve Neptün
  • Elementi: Su
  • Renk: Beyaz ve lavanta
  • Gün: Perşembe
  • Uğurlu Sayı: 3 ve 9
  • Metali: Platin
  • Taşı: Kuvars, ay taşı
  • Uyumlu Olduğu Burçlar: Yengeç, Başak ve Akrep
  • Uyumsuz Olduğu Burçlar: Kova, Oğlak ve Koç

Balık Burcunun Genel Özellikleri

Zodyak’ın on iki burcundan sonuncusu olan Balık burcunun döngüsü her yıl 20 Şubat ile 20 Mart tarihleri arasında gerçekleşmektedir. Genel olarak su grubuna dahil olan burçlar duygusal olarak bilinirler. Balık burcu da tam olarak öyledir. Duygusal yapısı, şefkatli halleri ve geniş hayal dünyaları ile bilinen Balık burcu, daima kendilerinden çok karşı tarafa önem vermektedir. Yardımsever olmaları ile ön plana çıkarlar. Keza, başkalarına yardım etmek onları manevi olarak güçlendirmektedir. Balıklar yaptıkları iyiliklerin karşılığını her zaman görmese dahi dünyevi değerlere bağlı kalmazlar. Hırsın, şan ve şöhretin, paranın elbet geçici olduğu bilincindedirler.

balık burcu kadınıBalık Burcu Kadını

Balık Burcu kadını, bakımlı olması ve güzelliği ile her yaşta çevresindekileri etkiler. Özellikle âşık olduğunda bambaşka birine dönüşebilir. Balık kadını, kalbini kaptırdığı vakit mutluluğu katlanarak artar. Artık hayata daha pozitif bakan bir insan olur. Aşkı daima hissetmek isteyen Balık kadını, evlendiği kişiyle uyum içerisindedir. Balık burcu kadınının en önemli özelliklerinden biri de aşka âşık olmalarıdır.

balık burcu erkeği

Balık Burcu Erkeği

Balık burcu erkeğinin en dikkat çeken özelliği romantik olmasıdır. Sevdiği kişiyi el üstünde tutmasını çok iyi bilir. Partnerine sürprizler yapmaktan çekinmez. Biraz seçici gibi görünse de Balık erkeği, aşkını hak edecek birini bulmak ister. Oldukça güçlü hislere sahiptir. Çevresinde kibarlığı ile bilinmektedir. Dışarıya kapalı bir yapısı varmış gibi görünse de gerçekten mutlu olduğu, aşkını hak edecek bir partner bulduğunda duvarlarını indirmekten çekinmez.

balık ilişki

İlişkiler ve Balık Burcu

Balık burçlarının partnerleri daima şanslıdır çünkü bu burçtaki kişiler sevgilerini göstermekten asla çekinmezler. Düşünerek konuşurlar ve karşısındaki insana anlayışla yaklaşmasını bilirler. Hayatında daima aşka ve sevgiye açık olan Balık burçları duygularının yönetiminde bir yaşam sürer. Tartışma insanı değildirler. Daha çok uzlaşmacı yaklaşırlar. Dikkatli olmalarında fayda sağlayacak tek durum ise platonik olarak âşık olmaktır. Bundan kaçındıkları sürece çok güzel ilişkiler içerisinde yer alabilirler.

İş Hayatı ve Balık Burcu

Yazımızın başında da belirttiğimiz gibi Balıklar şan, şöhret ve paraya değer vermezler. Hırs ve dünyevi değerlere bağlı değildirler. Bu yüzden de çalışma hayatına pek yatkınlık gösteremeyebilirler. Onlar için daha çok hayatın zevkleri tadılmalı ve güzellikleri doyasıya yaşanmalıdır. İş konusunda da kendilerini geliştirirlerse güzel sanatlara yatkınlıkları mevcuttur. Olağanüstü çalışmalar sergileyebilirler, yeter ki yaratıcılıklarını kullanabilecekleri bir alan oluştursunlar. Sanat ile ilgili konular daima ilgilerini çeker. Edebi yönlerinin güçlü olmasının yanı sıra tıp alanında da başarı sağlayabilirler.

Sağlık ve Balık Burcu

Balık burçlarının hastalıkları genelde duygusal çöküşlere bağlıdır. Pek hastalığa yatkın olmasalar da manevi anlamda bir travma yaşadıkları vakit, her türlü hastalığa açık hale gelirler. Ciddi rahatsızlıklar ancak bir üzüntü veya travma sonrasında görülebilir. Ek olarak Balık burçlarının ayakları hassas olarak bilinir. Burkulmalara ve sakatlıklara dikkat edilmelidir. Söz konusu Balık burcunda gut hastalığına rastlanabilir. 

Balık Burcunun Olumlu Yönleri

Balıklar genel olarak sabırları ve bonkör oluşları ile ön plana çıkarlar. Çevresindekilere karşı büyük bir inandırma yeteneği olan Balık burcu, bunu kullanmaktan çekinmez. Sadık ve uysal bir kişiliğe sahiptir. Yakınları tarafından vicdan sahibi olarak da bilinirler. Genellikle hayal dünyasında bir yaşam sürse de her çevreye rahat bir şekilde uyum sağlayabilirler. Balık burcunun en güçlü yönlerinden biri de empati yeteneğidir. Ayrıca genel olarak evrensel ve anlayışlı bir bakış açısı benimserler.

Balık Burcunun Olumsuz Yönleri

Merhametli olması ile bilinen Balık burcu bu yönden avantajlı olsa da tutarsızlıkları zayıflık olarak nitelendirilebilir. Sürekli bir arayış içerisindedirler. Bu sebeple de kendilerinden bir türlü emin olamazlar. Keza, sırf bu yüzden çoğu kez yanlış anlaşılmalara maruz kalabilirler. Hayal gücü ve kendi hayal dünyasında yaşaması onları dış etkenlerden korumaz. Aksine dış dünyadan en çok etkilenen burçlardan biridir.

Balık Burcunun Ünlü İnsanları

Albert Einstein, Steve Jobs, Antonio Vivaldi, Frederic Chopin, Michelangelo, Botticelli, Georg Friedrich Händel, Recep Tayyip Erdoğan, Aamir Khan, Gülse Birsel, Nebahat Çehre, Beren Saat, George Washington, Sharon Stone, Bruce Willis, Rihanna, Lupita Nyong’o, Elizabeth Taylor, Eva Mendes, Kurt Cobain, Eva Longoria, Justin Bieber, Adam Levine, Nejat İşler, Beyazıt Öztürk, Murat Boz, Seray Sever, Burçin Terzioğlu, Javier Bardem, Drew Barrymore, Daniel Craig, Jessica Biel, Alexander McQueen


Sizler için hazırladığımız Balık Burcu yazımızın yanı sıra Youtube kanalımızdan detaylı burç yorumlarını da izleyebilirsiniz. Ayrıca profesyonel falcılarımız aracılığıyla; Kahve, Tarot, Katina, Su ve Yıldızname gibi falları da baktırabilirsiniz. Falsepeti ailesi olarak tüm burçlar için iyi ve keyifli bir hafta dileriz.