14.07.2015 GÜN MESAJLARI

Gün Enerjisi ( Numeroloji ) : 20 / 2

Günün Rehber Kartı : Yıldız

Güneş : Yengeç

Ay : Yengeç ( 09:13 itibariyle )

Gün Yöneticisi : Mars

Gün titreşimi bizim bugün derinliklerimize çekilme arzusu duyabileceğimizden bahsediyor ki burada Ay etkisinden söz etmek mümkündür. Bakıyoruz ki sabah saatleri itibariyle de Ay Yengece geçmiş bulunuyor. Şöyle bakıldığında duygusal iyileşmeler ve bu anlamda iyi bir gün olduğundan bahsedebiliriz; bununla birlikte bugün Venüs- Satürnün sert etkileşimini göz önünde bulundurursak, Venüs parlamak ve kendini göstermek istiyor; Satürn de ‘’ Yok öyle bedava sahneye çıkıp tozunu attırmak, önce bunu hak et! ‘’ diyor. İlişkilerde tam da bu sebeble bir hak ediş sürecinden geçiyoruz. OL’duğumuz yerin ne kadar farkındayız ve buradaki sorumluluğun ne kadar farkındayız?

Gün yöneticisi Mars ve Marsın da haziran sonundan beri yengeçte olduğunu düşünürsek, duyguların ön planda olduğu bir dönemden geçiyoruz. Çabuk incinebiliyoruz ve iyileşmek için kendi içimizde bir şeyleri yerli yerine koyabilme ihtiyacı duyuyoruz. Güneş kim olduğumuzla ilgilidir, yengeçte bulunuyor; Ay duygularımız ve bilinçaltımız, saklı kişiliğimizle ilgilidir, yengeçte bulunuyor; Mars savaş gücümüz, harekete geçme yeteneğimizdir, yengeçte bulunuyor; yengeçse su etkisi, her şeyin oluşunun ardındaki sezgisel gücümüzü uyandırabilmeli ve bütünsel düşünebilmeli; işte tam da bu dönemde, bu çok önemliydi ve dikkat ederseniz bu dönemki yazılarımız daha çok bu temalar üzerineydi ve çevreye şöyle bir bakın, ne demek istediğimi, havayı koklamak için kendinize fırsat verdiğinizde daha iyi anlayabilirsiniz!

Günün rehber kartı neyse ki umut veriyor, ışığın gücünü keşfet, ‘’ Önüne bak, yolunu görebileceksin! ‘’ diyor. Yengeç temasının da ihtiyaç duyduğu budur aslında, incinmek yerine, kendisine akan ışığın doğasını görebilmek ve bunu uyandırabilmek!

‘’yıldız’’ kartı ‘’yıkılan kule’’ kartından sonra gelir. Duvarları yıkan kişi artık önünü görebilmektedir. Duvarlar nedir? Korkularımız, endişelerimiz, sınırlamalarımız; bunların ötesine geçebilecek cesareti gösterebildiğimizde, gerçek güç uyanır. Duvarları yıkmak herkesle savaş halinde olmak değil, savaşının farkında olmaktır ve gerçek savaş; zaferin, bütündeki zafer olduğunun farkında olmaktır; çünkü hiçbirimiz hiçbirimizden ayrı değiliz.

‘’yıldız’’ kartından sonraysa ‘’ay’’ kartı gelir. ‘’ ay ‘’ son sınav dediğimiz geride bıraktığımız korkularla son bir kez daha karşı karşıya geldiğimiz yerdir. Siz bir niyet edersiniz ve bir adım atarsınız, içinizde bir korku belirir, göze alır ve harekete geçersiniz ve dileğiniz o an için gerçekleşir. Artık yeni bir döngü hakimdir; bununla birlikte bir bakarsınız birgün geçmişe dair bir şeyler önünüze dikilmiştir; işte o sınavda geçmişteki güçsüzlüğünüzle barışabilmek ve onu olduğu haliyle sevip onunla gerçek bağlantıyı kurabilmek, işte o gerçek güç ve artık daim olan doğumu size getirebilecektir. Gölgesini seven ve onunla iletişim kurabilen, kendiyle buluşup onunla bütün olmayı başarabilendir.

Bugünkü ritüelimiz ne OL’sun? Korkuyla barışalım bugün olur mu? Gözlerimizi kapatıyoruz, derin derin nefesler alıyor ve yavaş yavaş veriyoruz. Kendimizi en huzurlu hissettiğimiz yerde hayal ediyoruz. Çevrede neler var, kulağımıza gelen sesler neler, fark ediyoruz.

Önümüzde bir ekran açılıyor ve en korktuğumuz o an, o ekran üzerinde beliriyor, o korktuğumuz şeyi görüyoruz ve ardındaki gücü fark ediyoruz. Onu aşabilmiş olmak bize neler kazandırabilirdi? Bu korku olmasaydı neler çok daha farklı olabilirdi? Bu yolculukta gerçekten ihtiyaç duyduğumuz neydi?

Şimdi o korkunun içine giriyoruz ve çevremizde bir ışık huzmesi bizi koruyor, bunu fark ediyoruz. Korkumuzu bir nesne haline getiriyoruz ve bu nesnenin ne anlama geldiğini anlamaya çalışıyoruz. Şimdi bu nesne ile kendimize sadece şunları hatırlatıyoruz:

‘’ Sevgili korkum, beni koruduğuna inandım; çünkü gerçek gücümün ne olduğunun farkında değildim. Şu an gerçek gücümün her şeyin ötesindeki o ışık olduğunu hatırlıyorum ve onunla bağlantı kuruyorum. Şimdi her korktuğumda hatırlıyorum, sadece yürüyorum ve bu yolun ışığa doğru olduğunu biliyorum. Yüreğim benim en güçlü rehberim, işte bu ki ben o yürekte hepimizle ve her şeyle birlikteyim, aha şimdi! ‘’

Bu gücü yüreğimizin derinliklerinde hissediyoruz ve kendimizi hazır hissettiğimizde yavaş yavaş geriye dönüyoruz. El ve ayak parmaklarımızı oynatarak huzur içinde gözlerimizi açabiliriz. Sizinleyim, bizdeyim, işte bu!

Yüreğim dolusu sevgiler,

Hüseyin Akdağ