16.07.2015 GÜN MESAJLARI ( ÖZEL YENİ AY RİTÜELİ )

Gün Enerjisi ( Numeroloji ) : 22 / 4

Günün Rehber Kartı : Denge

Güneş : Yengeç

Ay : Aslan ( 17:14 itibariyle ) – Yeni Ay ( Yengeç / 04:24 )

Gün Yöneticisi : Jüpiter

Bugün gün temasını inceleyecek olduğumuzda, 22/4 titreşimi ile yeni kapıların açılmakta olduğunu görüyoruz. Bugün ipleri ele almak için güzel bir gün ve gün tarihindeki ‘’16.07’’ dikkat çekici, yıkım gibi gözüken süreçlerin ardındaki olumlu başlangıçlardan bahsediyor bize ve bu noktada rehber kartımız olan ‘’denge’’, iç ve dış uyumunu ön plana çıkarıyor.

‘’denge’’ yüreğin sesini duyma gücümüzü ve ona güvenebilme şansını açığa çıkarabilmektir. Bir kişi ‘’denge’’ titreşimine ulaştığında, artık onun neyi ne kadar bildiği değil, neyi ne kadar hissedebildiği ve onun sesini yüreğinde ne kadar duyabildiği önemlidir.

‘’denge’’ bu anlamda yay temasıyla ilişkilendirilir kimi bilgilerde ki bugünün Jüpiter günü olması da bu durumu doğrudan destekler. Bugün bereketli ya da berekete kapıların açıldığı bir gün olarak da düşünülebilir; çünkü Jüpiter, bolluk ve bereketi de temsil eder ve Venüsle konumlarını göz önünde bulunduracak olursak, bu ilişkilerde bir büyüme ve genişleme, derinleşme süreci olarak yorumlanabilir. Gerçek arayan aradığının farkındalığıyla bulmaya çalışmaktan öte arayabiliyor olmakta kalandır aslında, arayan hep bulur; bununla birlikte her bulunan bir yoldur.

Bugün sabaha karşı muhteşem bir yeni ay gerçekleşiyor. Yengeç burcunda gerçekleşen bu yeni ay da yeni başlangıçları ve dolayısıyla büyüme ve genişlemeyi temsil ediyor. Bugün özellikle bolluk ve bereketimiz için niyetlerimiz önem kazanacaktır. Kapıları da açmaktan söz etmiştik, bugün hayal edebilir ve varlığını her bir hücremizle hissedebiliriz, hayalini kurduğumuz her şeyin! Dilediğimiz kadar idealist olabiliriz, ne de olsa Jüpiteri arkamıza almışız; bununla birlikte süreci ve bu süreçteki bütünsel ışıkları da takipte kalabilmeliyiz.

14:25 itibariyle Ay boşlukta olacak. Bu dönemler özellikle içselleşmek için çok daha uygun dönemlerdir. Bu dönemleri mümkün mertebe daha kendimizle paylaşmakta fayda vardır. Gün rutinleri bu zamana bırakabilir. Sabah saatleri yeni zamanın ışığını kullanmak üzere değerlendirilebilir. Öğleden sonra bir süre hafif bir rehavet ve 17:14 itibariyle Ay boşluktan çıkarak aslana geçiyor ve kendimizi gösterme zamanı geliyor. Ortalık biraz daha hareketleniyor. İki günlük ‘’yengeç’’ durgunluğuna, yaklaşık yeni bir iki günlük ‘’aslan’’ hareketi geliyor. Ön plana çıkmanız gereken durumları bu zamana bırakabilirsiniz. İçsel hazırlık için özellikle ayın boşlukta olduğu zamanları değerlendirebilirsiniz.

Bugün aynı zamanda Merkür-Mars birleşim gerçekleşiyor. İletişimde fazla iddialı olmamakta ve sezgiselliğimize güvenerek, iç titreşimimiz ışığında kendimizi ortaya koymakta fayda var. Gün rehber kartını hatırlayın, sınırlarlamaların ötesindeki ‘’gönül ülkesi’’ni keşfedin. Orada bilgi, biliş olur ve artık bilginin ötesindeki yüreğin yolu, her şeyin her şeyden biz olup konuştuğudur. Kendimizden kendimize bir yolculuğun sesi duyulur.

Bugün kelimemiz ‘’keşif’’ OL’sun! Bugünkü ritüelimiz biraz farklı olsun. Elinize kağıt- kalem alın ve son bir haftadaki on ‘’keşfi’’nizi yazın. Her birininin sizin için ne kadar büyük bir şans olduğuna dair bir puanlama yapın. Her birine on üzerinden bir puan verin. Yetmiş üzerindeyseniz, kendinizi özellikle takdir edin. Altında kalanlar hala umutları oldukları için kendilerini takdir etsin. Üzerinde olanlar, kendilerini hepten sarsın sarmalasınlar. Şimdi herkes kendini sarsın sarmalasın, yok öyle biri yer biri bakar!

Şimdi yeni bir hafta için keşfetmek istediğimiz, kendisine dair yeni buluşlar gerçekleştirmek istediğimiz on şey yazıyoruz kağıda ve altına ‘’ Bu yeni zamanda her birinize dair yeni deneyimlerin kapılarını aralıyorum. ‘’ diyoruz.

Gözlerimizi kapatıyoruz, derin derin nefesler alıyoruz ve yavaş yavaş veriyoruz. İçimize dolan huzuru hissediyoruz. Nefesimizin sesini duyuyoruz. Her bir keşfetme arzusunda olduklarımız, tek tek gözümüzde canlanıyor. Oradayız, huzurluyuz, mutluyuz, keyifliyiz, uyumluyuz, bütünüz; fark ediyoruz ve içimizde ihtiyaç duyduğumuz tüm cevapların sesini duyuyoruz.

Kendimizi hazır hissettiğimizde yavaş yavaş geriye dönüyoruz ve şimdi keşfetme arzsunda olduğunuz her madde için bir şeyler çizmenizi istiyorum, güzel ya da çirkin olması önemli değil, size onu hatırlatan olsun, yeterlidir.

Neleri keşfetmek isteyebiliriz yeni zamanda; oyun, sevgi, umut, tohum, çiçek, yuva, aile, eş, dost, bolluk- bereket, huzur, barış, şefkat, keyif, başarı, emek, sanat, yaratıcılık, saklı potansiyeller, kör noktalar… Neyse keşfetme arzusunda olduğumuz, yazıyoruz ve yanına bize onu hatırlatacak bir şeyler çiziyoruz. Harika!

Şimdi görünür bir yere asıyoruz ve her onlardan birine dair bir keşifle buluştuğumuzda, yanına kırmızı kalemle bir tik atıyoruz. Nasıl bu kadar şanslı olduk? Ben biliyorum, ya siz? İşte bu, şimdilik!

Sevgiyle,

Hüseyin Akdağ