17.07.2015 GÜN MESAJLARI ( BAYRAM ÖZEL )

Gün Enerjisi ( Numeroloji ) : 23 / 5

Günün Rehber Kartı : Aziz

Güneş : Yengeç

Ay : Aslan

Gün Yöneticisi : Venüs

Ne kadar ilginç, bayramın ilk günü, toplumsal kuralları daha bir ifade eden 5 titreşimine denk geliyor ve günün rehber kartı bu titreşimde olan ‘’aziz’’ Bazen olanlara hayranlıkla bakmaktan kendimi alamıyorum!

Bugün yaşamdaki sınırları fark etme günü, bugün büyümenin adımı aslında, bugün öğrenme ve bu bilgilerin, yaşamdaki sosyolojik planımızda, kapıları açan anahtarlar olacağının farkına varma günü!

Bugün bir toplum içinde yaşadığımızı ve bu toplumun değerlerine karşı da bir sorumluluk taşıdığımızı ve bunun aslında yaşamda şimdilik bir rolü olduğunu hatırlama günü, aklıma kova teması geldi nedense, kova çağına doğru gitmekte olduğumuz için belki!

Kova asi bir ruhtur, bilirsiniz, arkadaş akıntıya karşı yüzmeyi sever, o doğuştan ‘’ Burada işler iyi gitmiyormuş, hemen değiştirelim! ‘’ modundadır! Bir de keyifli bunu yapacaktır ki özdeki saygıyı  korumayı başardıkça, sistem ona bir şekilde destek olacaktır. Saygı önemlidir; çünkü doğanın yasaları vardır ve herkes birbirine aldığı yolla, kendisine de açılmakta olan yolların ışığını yakacaktır.

Eski, yeni ile barıştığında kalkanlarını kaldıracak ve gerçek dönüşüm de orada ortaya konacaktır. Kova çağının gerçek felsefesi de budur aslında, ‘’ gökkuşağı çocukları ‘’ dediğimiz yeni neslin ışığı budur. Burada bir sorumluluk da beraberinde geliyor: Barış! Sevgi onun devamı olacaktır ve o zaman yarınlara umut kayıtlanacak ve o umut bizde bütün olan insanlık ışığını yaratacaktır. Kova teması budur aslında, insanlık için çalışıyor olmak, bütün olmak, bağlantılar kurmak ve bu bağlantılarda bütün olarak yol almayı başarmak!

Daha güzeli bugün Venüs günü, Venüs AŞK’tır. AŞK’la buluşalım bugün, biraz kova ruhu katalım(Venüsü kovada ve 4. evde olan biri olarak konuşuyorum tabii şu an, haliyle pek keyifliyim), klasik ve bildik ziyaretlere biraz renk katalım, karşımızdaki kişinin yaşamımızda aslında bize hangi güçlü yanımızı hatırlatmak için olduğunu bulmaya çalışalım!

Aile büyükleri, ata kayıtlarımızdır onlar bizim, özel bağlar vardır bildiğimiz, bilmediğimiz; ortak görevlerimiz falan vardır yaşamda, farkında olduğumuz, olmadığımız; herkes ‘’ siz nasılsınız, teşekkür ederim, siz nasılsınız ‘’ modundayken biz biraz bu sularda dolaşalım! Rutini kıracak bir şeyler mi yapsak, ortak alanın ilgisini uyandırabilecek; düşünürken bile çok eğlendim!

Bugün en son kimi uzun süredir göremediğimiz ve onu aslında özlemiş olduğumuzu fark etmiş olabiliriz? Bu bir telefon görüşmesi, sesini duyduğumuz anki hislerimiz de olabilir. Onu görmek ya da sesinin tonu bize ne hissettirdi, neler hatırlattı? Tatlılar aslında değil mi? Bir çocukluğumuza mı insek bugün? Hazır Venüs günü, sanatçı yanımızla çocukluğumuzdaki gibi resimler mi yapsak, sanat terapi günü mü olsa bugün? Ne alaka ki? Vardır mutlaka bir alaka! Hemen karar vermeyin!

Bugün Ay Aslanda, kıpır kıpır bir şeyler hissediyorum içimde, ondan mı ki? Güneş de yengeçte, karşılıklı ağırlıyorlar birbirlerini, size de bayram ziyareti gibi gelmedi mi? Bugün misafirlikler keyifli geçecek demek ki, herkeste bir hınzırlık falan mı olacak ki? Keşke! Yoksa OL’du mu ki?

Bugün kurallar sorgulanıyor; bununla birlikte belki kural önce onu olduğu gibi kabullenip, bütünleşip; barışıp ona kendi ışığımız kattığımızda gerçek yerini bulabilirdi. Dünün rehber kartı ‘’denge’’ ydi, bugünün rehber kartı ‘’aziz’’; ‘’denge’’ 14. karttır, ‘’aziz’’ de 5. ve aralarında özel bir hikaye vardır: ‘’ Öğrendiklerin, onu unutup hatırlayacaklarına giden yoldur ve hatırladıkların, öğrendiklerin üzerinde yolculuğuna devam ediyor olduğunda, yaşam hak ettiği anlamını bulur. ‘’ Ne güzel bir akış bu!

Bugünkü ritüelimizi mi merak ettiniz? Tabii ki çocukluğumuz! Biraz değişik olsun ama, geceye de saklayabilirsiniz ya da Ay aslanda ya, anda kalıp hemen elinize bir- iki renkli kalem alabilirsiniz. Bir şeyler karalayın, komik komik olsun, annenize bak ben yaptım diyebileceğinizden ya da babanıza! Şu an hayatta değilse ya da değilseler bile onlar yüreğinizde, aslında sizi duyuyor ve görüyor, bunu bilin!

Bu çalışma için muhteşem bir ışık garantisi veriyorum, memnun kalmazsanız 10 dk içinde iade garantisi mevcuttur. Neyse ki ışık almak da vermek de ağır yük değil! Resimler yapıldı mı bu arada? Ben de benimkini yapacağım birazdan, şunu yazayım! ( Şu an resmimi yaptım, çocukluğumdaki ailemi yaptım, ailem şu an biraz daha kalabalık yoksa! )

Bu resim sizi nereye götürdü? Gözlerimizi kapatıyoruz, derin derin nefesler alıyor ve yavaş yavaş veriyoruz, bir yol açıyor önümüzde, yavaş yavaş yürüyoruz, bastığımız toprağı hissederek yürüyoruz, tüm ağır yükler geride kalıyor, hafifliyoruz, yepyeni bir zaman ışığıyla doluyor yürüdüğümüz yol, yürümeye devam ediyoruz ve kendimizi çocukluğumuzda buluyoruz, aha işte oradayız!

Şimdi hayal ettiğimiz çocukluk nasıl olurdu, onu hayal ediyoruz, annemize daha çok sarılmak, babamızla daha çok kucaklaşmak, daha çok gülüp konuşmak, daha çok oyanamak, daha çok üstümüzü başımızı batırmak, daha bol harçlıklar, oho, cepler doluyor yahu, daha çok şekerleme yemek, daha çok mutfağa saldırmak, arkadaşlarla zamanı unuturcasına kendimizi kaptırıp oynamak,

Daha çok gürültü çıkarmak, çocuğu biz ya, aa, hepsini hepsini kurun şimdi, bu bir oyun ve çok keyifli, aslandaki Ay ve aslanda son demlerinde sayılabilecek Venüs( öyle olması lazım, 19’unda başağa geçiyor arkadaş ) nasılsa şimdilik destekliyor bizi!

Herkesle ve her şeyle bütünleştiğimizi hissedelim çocukluğumuzda, herkes ve her şeyle uyum içinde olduğumuzu, eğleniyor olduğumuzu, oyunlar kurduğumuz, içimizden geldiği gibi bunu yapıyor olduğumuzu, tüm bu eğlence içinde bizi saran müziği duyalım ve etrafta bizi saran ışıklı görüntülerin farkına varalım!

En çok neyse çocukluğumuza dair olmasını hayal ettiğimiz, onun olduğunu hayal edelim, bu o kadar değerli ki ve şimdi yol açılıp yüreğimiz ışığıyla bize gülümsemekteydi ve şu an sesli olarak diyoruz ki ‘’ Ben mutlu bir çocuğum, ben mutlu bir çocuğum, mutluluğu hak ediyorum ve ben tüm yaşamca çok seviliyorum, yaşamı seviyorum ve yaşamın yüreğime ışık olup gülümseyen sesini duyuyorum, işte bu! ‘’

Kendimizi hazır hissettiğimizde el ve ayak parmaklarımızı oynatabilir ve huzur içinde, keyifle geriye dönebiliriz. Bu bize kendimizi nasıl hissettirdi? Bir resim daha yapmaya var mısınız? Ben de yapacağım söz! O resimler bugünde yarattığımız yarın ışıkları OL’sun, yol açılsın ve AŞK yüreğimizdeki ışıkla yaşamımıza dolsun, bunu hak ediyoruz! Bugün her zamankinden farklı olan ne var? İşte yolu bu açıyor, aha şimdi!

En hınzır bayramlar,

AŞK’la,

Hüseyin Akdağ