18.07.2015 GÜN MESAJLARI

Gün Enerjisi ( Numeroloji ) : 24 / 6

Günün Rehber Kartı : Denge

Güneş : Yengeç

Ay : Aslan

Gün Yöneticisi : Satürn

Bugün iç sesimizi duyarak yaşamda neyden emin olduğumuzu hatırlama ve bu ışıkta kararlar vererek bu kararların sorumluluğunun bilincinde, yaşamda olma günü! ‘’ Bugün iç sesimizi duymak, kendimizi duymak demekti. Bugün yüreğin sesi, yaşamın sesi olur, bizimle bedenlenirdi. Bugün herkes sorumluluğunu hatırlayabilendi. ‘’

Sorumluluk kelimesi bizi hemen gün yöneticisi olan Satürne götürür. Satürn hala akrepte ve geri harekette bulunmaktadır. Satürnün geri harekette olduğu dönemler, içsel gücümüzün yaşamda daha yoğun olarak kendini gösterdiği dönemlerdir ve bu dönemlerde daha çok kendimizle baş başa kalmak isteriz. Bugün için özellikle buna dair küçük anlardan bahsedebiliriz.

Rehber kartımız bize, ‘’ Şimdi tüm bildiklerinin ötesindeki sesi duy! ‘’ diyor. Dün rehber kartımız ‘’aziz’’ken bugün tıpkı iki gün önce( perşembe ) olduğu gibi ‘’denge’’; ‘’ Her yürek mutlak ki yaşamdan geçer ve her yaşam mutlak ki yürekten geçer. ‘’ Bu ne demektir? ‘’ Gök, yerden beslenir ve yer, göğün ışığıyla kendini bulabilir. ‘’

‘’ Öğrenmek, unutmaktır ve unutan hatırladığında; her öğrenilen de ışığını yakacaktır. Yaşam, dünden bugüne akarken büyüyen bir ışıktır  ve bugün, ışığını yarından bugüne hak olup taşımaktadır. ‘’

Emin olmaktan bahsetmiştik, tasavvufta buna ‘’yakin olmak’’ denir ve bu, ‘’şüphesiz olmak’’ anlamına gelir. İşte bu, biliş halinde olabilmektir. Hatırlamak, tüm bilginin ötesinde, hala ötesine giden bir yol olduğunu da hatırlayabilmektir. Her şeyi bilebilirsin; bununla birlikte bilgiden öte de bir yol olduğunu da hatırlayabilmelisin.

Bugünün üç önemli teması: Karar, iç ses ve sorumluluk; bunlar size ne hatırlatıyor ve bir araya geldiklerinde, içinizde nasıl bir resim uyanıyor? Karar nedir? Karar, ne istediğini bilmektir; muhtemel her olasılığa rağmen! İç ses, bilgiden bilgeliğe geçiştir; yolun varlığını hatırlayabilmek! Sorumluluk, yaşamın ışığının ne olduğunu fark edebilmektir; benim burada olmamın bir anlamı var!

Her birimiz bir değer ve dolayısıyla her birimiz değerliyiz. Bu değeri hatırlayabildiğimizde, kelimeleri yan yana getirerek kendi hikayemizi yazabiliriz. O hikayenin kahramanı olabildiğimizde, artık kararımızı verip yol çıkabilmişizdir.

‘’denge’’ yay temasıyla işlenir yer yer demiştik, bildiğiniz üzere yayın bir parçası da seyyahtır; bununla birlikte bizim seyyah, seyahate nerede çıkmak istediğinin farkına varmalıdır. Uzaklara gitmek, yola çıkmak için yeterli değildir; çünkü uzak yoktu ki, tıpkı yakının olmadığı gibi! Her şey kendimizden kendimizeydi, o zaman içimize yaptığımız yolculuk; her yere, herkese ve her şeyeydi. İşte bu!

Ay bugün de Aslanda, bu bizi enerjik kılıyor. Biraz daha rahat ifade edebiliyoruz kendimizi, bu enerji ile uyumlu bir kontak kurduğumuzda; bununla birlikte Ay aslan enerjisi bizi çok da esnek kılmayabilir; zira aslan sabittir, bu anlamda ılımlı kalmaya da çalışalım.

Güneşle olan karşılıklı ağırlama bugün de devam ediyor. ‘’ Ben kimim? ‘’ sorusunda yengeç temasıyla, duygularımıza ve derinliklerimize götürüyor bizi Güneş ve ‘’ Benim sakladıklarım neler? ‘’ sorusunda aslan temasıyla, en çok dışarı yansıttıklarımıza götürüyor bizi Ay; ‘’ Ben dışarıdan içime baktığımda, dışarı taşanlarda gördüğüm kişiyim! ‘’

Bugünün ritüeli bir seyyah olmak OL’sun! Gözlerimizi kapatıyoruz ve derin derin nefesler alıyor, yavaşça veriyoruz. Bir müddet buna devam ediyoruz ve kendimizi en çok olmak istediğimiz ülke ve o ülkenin olmak istediğimiz şehrinde hayal ediyoruz. Orada içinde bulunduğumuz yerden farklı olan nedir? Ne çok daha keyifliydi? Kendimizi nasıl hissediyoruz? Bu seyahat bize neyi hatırlatıyor? Çevremizde nasıl insanlar var? Onlarla ne kadar mutluyuz? Onlara kendimizi ne kadar yakın hissedebiliyoruz? Sizce yakınlığın doğasında ne vardır? Ne kadar kendimiz gibiyiz?

Tüm soruların cevapları bırakalım, en huzurlu ve kendimiz olduğumuz yere doğru götürsün bizi ve orada ışık yansın, her şeyin bütünleştiği o ışık ve orada nasıl her şeyle bütün ve aslında her şey olabildiğimizi hatırlayalım! Bir hikayemiz vardı ve o hikayemiz, bizim onun olduğuna inandığımız gibi bize ışığını yakardı. İşte bu!

Bugünlük de bu!

Yüreğim dolusu sevgiler…

Hüseyin Akdağ