18.08.2015 Gökyüzü Mesajları

Gün Enerjisi ( Numeroloji ) : 25 / 7

Günün Rehber Kartı ( Taroloji ) : Güç

Güneş : Aslan

Ay : Terazi

Gün Yöneticisi: Mars

Bugün gün titreşimi bize Marsiyen bir etkinin ağır basabileceğinden, cesaret ve buna bağlı hareketin ve bu harekette kontrol kurabilmemiz için iç sesimizle kuracağımız bağın öneminden, içimizdeki bilgelik ve bu anlamda koruyuculuğu fark etmemiz gerektiğinden söz ediyor.

‘’ İlk aklımıza gelen en doğru olandır. ‘’ Bunu düşünmek mümkün; bununla birlikte onu çağıran, iç sesimizdeki dinginlik ve bu anlamdaki berraklık olmalıdır. Aksi, bir kargaşa yaratır ve bu kargaşa gerçekten neyi yapmaya ihtiyaç duyduğumuzu anlama yolunda bizi karıştıracaktır.

Marsın aslanda olduğunu hatırlayalım, bize anda kal ve bu gücün farkında ol diyor; bununla birlikte aslan ormanın kralıdır ve bu hem kendine güvenin hem de sorumluluğun farkındalığının önemini beraberinde getirir. Bugün ihtiyacımız olan akıştaki gücün farkına varmak ve spontan zekamızı devreye almaktır. Duygu dengemiz anda( şimdi ) kurulmalıdır ki her şey de bu dengenin ışığında gerçekleşiyor olsun.

Gün yöneticisinin Mars olduğunu görüyoruz. Bu durum, bu yorumları güçlendiriyor. Bugün savaşımızın ne olduğunu hatırlamamız gerekiyor ve biz bu savaşta bir destek ve içgörü bekliyorsak, önce bu savaştaki niyetimiz ve bu niyette ne kadar bütünsel düşünebildiğimiz önemlidir. İhtiyaç duyduğumuz güç böylelikle bizimle buluşma şansına erişecektir.

Günün rehber kartı da ‘’güç’’ olarak gözüküyor. ‘’güç’’ kartı üzerinde bir aslan ve ona sarılan bir Tanrıça bulunur. Burada bize anlatılmak istenen, içimizdeki vahşi ile buluşuşumuzdur. Bu buluşmanın ışığı onu dışarıda bırakmaya çalışarak onunla savaşmak değil, onunla barışmak ve onun sezisiyle, içimizdeki onda saklı doğa parçasını uyandırmaktır.

İçimizde mutlak ki bir vahşi vardır ve o ancak korktuğunda saldırır. Önce onu sakinleştirmek, ardından buradaki gücü yaşamımızın bütününe kontrollü bir şekilde yayabilmek gerekiyor. Onu sakinleştirmenin tek yolu onu sevmek ve ona ihtiyaç duyduğu güveni hissettirebilmektir. Güven, huzurun bulunduğu sularda yetişir. Huzursa daimi bütünlüğün farkında olmakla ilgilidir. Her şey bize, bizdeki farkında olmadıklarımızı anlatıyor ve bize düşen, onlardan kaçmak yerine karşısına dikilip onun içindeki Tanrılık ışığıyla buluşabilmek adına yüreğimizi açmaktan geçiyor.

Vahşi ve aç bir hayvan, bizimle bir ilişki kuramaz. Önce açlığımızı gidermemiz için neye ihtiyaç duyduğumuzu hatırlamamız gerekiyor. Burada irade ve idrak devreye giriyor. Kendimizi tanımamız ve anlamamız, derinlerdeki ihtiyacın doğasını kavramamız önemli! Derinliklerimize inebilmemiz ve oradaki en saf benliğin farkına varabilmemiz, yaşamdaki basit yolun, aslında ne kadar büyük bir anlam taşıdığının farkına varmamıza yardımcı olacaktır. Değerli olan, hep en basit olanda saklıdır ve bu basitlik, ötesinde çok özel ışıklar barındırmaktadır.

Ayın da bugün terazide olduğunu görüyoruz. Terazi başarı ve bolluğun yaşam ve yaşamdakilerle kurduğumuz ilişkiden geçtiğinden bahseder. İşte burada sosyal sorumluluk devreye girer ve bu bir insanın varoluşunda çok önemlidir. Terazinin yöneticisi olan Venüs, aslandaki retro hareketini koruyor. Bize, kendimizi bulmak ve bu anlamda, çevremize baktığımızda, aynada ne gördüğümüzün farkında olmak düşüyor.

‘’ Mutlak ki yaşam, benim bilincimde doğar ve bu bilincin gelişiminde rol alır ve bu bilincin sonsuzluğunda da kendi sonsuzluğuna ulaşır. ‘’ Yaşam, sınırlı bir algıyla bakıldığında, karmaşık olarak düşünülse de aslında çok basit bir ışıktadır. Yolu bilen kendini bilir ve kendini bilen, muhakkak yolun ne olduğunun farkında olabilendir, hepsi bu!

Bugün yolculuğumuza daha bütünsel bakmaya çalışalım ve andaki odak ve farkındalığımızı koruyalım. Her an bildiğimiz şeyler vardır; bununla birlikte bu bilinenlerin kullanımı, hareketin gücüyle alakalıdır. İşte bu önemlidir ve hareketin gücü ancak bilinçli seçimlerin varlığı ve bu anlamdaki idrak ile mümkün olabilir. Bugün akışın ve bu akıştaki öz farkındalığımızın bilincinde olarak o akışta rol almak önemlidir. İşte bu, şimdilik!

Sizi seviyorum,

Hüseyin Akdağ