20.10.2015 GÖKYÜZÜ MESAJLARI (MARS GÜNÜ)

Bugün Mars günü! Mars, Savaş Tanrısıdır mitolojik olarak ve farklı bilgilerde ‘’Ares’’ olarak bilinir. Bugünün rehber kartı olan ‘’araba’’ da ‘’savaş arabası’’dır aslında ve Ares ile ilişkilendirilir. Peki, nedir savaş? Savaş bir amacının olmasıdır hayatta, seni heyecanladıran bir şeylerin olması, bir tutkunun olmasıdır. İşte budur insanı yaşamın derinliklerindeki güç ile buluşturacak olan! İnsanın kendi kendine meydan okurken kendini sevmeye başlamasıdır aslında! Onu durdurmaya çalışanla onu hızlandırmaya çalışan birbirlerinden ayrı değillerdir çünkü! Her şey olanın dozajıyla ilgiliydi ve bunu anlamak önemliydi! Tutkuyla olan her şey, olabileceği en iyi hale ulaşabilir ve insan orada kendini ve kendi derinliklerindeki o ‘’yaradan ışığı’’ bulabilirdi.

Ay oğlakta seyrediyor ve bu bize ‘’ Alman gereken sorumluluğun farkına var! ‘’ diyor. Bu sorumluluk ne zaman bize ağır yük olmaz? O bizim gerçek savaşımız, tutkumuz olduğu zaman! Bizi heyecanlandırdığı, yolumuz ve kendimize ışık tuttuğu zaman! İşte bunu anlamak önemlidir. Neden ‘’ Sevdiğin işi yap! ‘’ derler? çünkü orada çalışmış olmak için çalışmazsınız. Ona kendinizi ve yüreğinizi katarsınız! Adını artık çalışmak değil, ‘’akmak, olmak’’ koyarsınız. Sevdiğiniz şeyi yapmak demek, içinden geldikçe onu yapmak demek değildir. ‘’ Onun kendisi olmak ve senin de o olup onda ölüp onda doğmana izin vermek! ‘’ demektir. Sevdiğimiz şeyi yapamıyorsak, yaptığımız şeyi sevebilmek de önemlidir! Yürüdüğümüz yol, aslında kendimizi keşfettiğimiz yoldur ve bunun derinliklerine inebilmek ve gerçek cevheri bulabilmek için bu yolculuğun devam etmesi gerekir. Her gün yeni armağanlara gebedir, yeter ki bunu fark edebilelim!

Bakalım Yengeç burçlarda neler deneyimliyor? ( Bugün biraz mizah yanım ağır bastı herkese yağdırdım! )

YENGEÇ – KOÇ

Yengeç koçta kendinden çok farklı gördüğü bir enerjiyi bulur. Duvara çarpmaktan korkmaksızın yerinden fırlayan koç, yengece çok ilginç gelecektir. Koç duvara çarpsa da kalkıp bir tos daha indirebilir. Bu da yengece varlığının farkında olmadığı gücünü hatırlamak olabilir; çünkü yengeç kırılmaktan korksa da aslında zannettiğinden çok daha fazlasını yapabilecek güçtedir.

YENGEÇ – BOĞA

Boğada sağlamlığı deneyimler yengeç, ayakları yere çok daha sağlam basmak isteyen yanına çok iyi gelir boğanın duruşu, boğanın dilini çabuk kavrar ve birlikte epey iyi işler başarabilirler. Boğa yengecin ruhuna da hitap edebilir. Yeter ki buna değeceğine karar versin! Ah boğa ah!

YENGEÇ – İKİZLER

Yengeç ikizler ile konuşmayı öğrenir. Dinleyici maskesine kısılıp kalırsa afakanlar basabilir. İkizler sanki söylenebilecek her şeyi duymuş gibi davransa da yengeç ona hiç bilmediği şeylerden bahsedecektir. Birbirlerine farklı dünyaların kapılarını aralayabilirler! Yeter ki istesinler ve buna açık olsunlar!

YENGEÇ – YENGEÇ

İki yengeç… Sürekli karşılıklı incinmeler ve küsmelerle geçebilir. Birbirlerinden karşılıklı bekleyişe kapılırlarsa ‘’ Tavşan dağa küsmüş, dağın haberi olmamış! ‘’ durumları söz konusu olabilir. Birbirlerine yüreklerini açabilecek cesareti gösterebilmeleri gerekir. Tabii bir de birileri onları evden dışarı çıkarabilmeli!

YENGEÇ – ASLAN

Aslan yengecin içindeki cevheri açığa çıkarmasını tetikleyecektir. Aslan yengece ben demeyi hatırlatır; çünkü sürekli ‘’ Ben… Ben… ‘’ deyip ortalıkta dolaşacaktır. Yengeç aslana sorumluluklarını hatırlatmak ister. Nasıl olsa hatırlasa da birazdan unutacaktır. En iyisi anı yaşamaları! Aslan, yengeç üzülmesin diye zaten bazı şeyleri göz önünde bulundurmaya çalışacaktır. Bir aslanın içten bir alkışı kaybetmek istemeyeceği kesin!

YENGEÇ – BAŞAK

Yengeç başakla bir derlenir toplanır. Dünyaya bir adapte olma moduna girer. Yararlı ile yararsızı birbirinden ayırır. Başak ona muhteşem detokslar falan anlatır. Yengeç bir şekle şemale girer. Başak fazla sululuğa gelemez. Başak eleştirmeyi sever; bununla birlikte yengeç bu dostunun iyi niyetini ve saflığını keşfettiğinde hemen onu korumaya alır. Onlar erer muradına…

YENGEÇ – TERAZİ

Yengeç terazi ile yaşama daha relax bir duruş kazanır. Öyle de olur, böyle de olur, aslında şöyle bile olur, hatta şöyle… Aha bir terazi ile karşı karşıyayız. Yengeç terazi ile daha barışçıl bir doğa kazanır. Teraziye gerçekten ne istediğini bulmasında yardımcı olurken kendi de birçok şey keşfedecektir.

YENGEÇ – AKREP

Akrep ilk bir tırsıtabilir suların büyülü prens(es)ini! Tehditkar bakışlarla önce onu etkilediğini hissetmek isteyecektir akrep! Kendi sınırları içindeki hükümdarlığını kurduğuna inandığında yengece yakınlaşacaktır. Yengeç onu, ondan pek ürkmüş ve hakimiyetini kabul ediyor maskesiyle karşılayıp tüm istediklerini bir bir yaptırabilir akrebe! Akrep o tehditkar bakışlarının  ardında sudur nihayetinde! Birbirlerini anladıklarında keyifli bir dostluk olacaktır.

YENGEÇ – YAY

Yengeç yayın kırdığı potların hiç de bilinçli olmadığının farkına vardığında yayı anlamaya başlar. Yay büyümek ve genişlemek ister. Yay ile birçok yolculuğa çıkabilir yengeç, oturduğu yerde ülke ve hatta dünya sınırlarını aşar, devr-i alem yapmış kadar olur. Yayın bilgeliği yengecin iyi bildiği maskeler şeklinde kendini gösteriyorsa yengeç onunla iyiden iyiye eğlenecektir. Birlikte keyif almayı öğrenmeleri gerek! Samimiyet önemli!

YENGEÇ – OĞLAK

Yengeç için oğlağı anlamak kolay değildir! Oğlak aklına bir şey koyduğunda elinden kurtuluşu yoktur. Yengeç için bu fazlaca sert gibi gelebilir; bununla birlikte bu yengecin içindeki uyuyan yılanı da uyandırabilir. Yengeç de bir şeyi aklına koyduğunda tüm gücünü ortaya koyabilir( yeter ki bunun koruyuculuğuna inansın! ). Mutlaka bununla ilgili bir yerlere sakladığı bir şeyler vardır( annelik ). Birlikte çalışmayı öğrendiklerinde, yengeç oğlağa renklilik, oğlak yengece kararlılık verir.

YENGEÇ – KOVA

Yengeç kovada yaşamın çok farklı renklerini deneyimler. Kova inatçıdır. Yengeç, kova onu anlasın, hissetsin ister. Kova anlasa da anlamazlıktan gelir. Özgürlüğüne düşkündür. Romantik olmak istediğinde romantiktir kova, ama ‘’ Abartmayalım! ‘’ der. Birbirlerine kendi olma iznini verdiklerinde, değmeyin keyiflerine!

YENGEÇ – BALIK

Yengeç balığı ilk bakışta tam kendi gibi sanacaktır. Bir yengeçten daha çok hatta! Balık çünkü herkese kendi gibi gözükmeye meyilldir. En azından ilk bakışta! Ardından saklı özellikleri açığa çıkmaya başlar. İlginç, kendine has, gizemli, dünya fikirlerini altüst eden bir doğa! Birbirlerini anlamaya başladıklarında suyun keyfini en iyi çıkarabilecek ikilidir. Yeter ki birbirlerini oldukları gibi( bazen tuhaf da gelse ) sevmeyi öğrenebilsinler!

Sizi seviyorum,

Hüseyin Akdağ