20 MART YENİAY VE GÜNEŞ TUTULMASI !

20 MART 11:37 DE 29 DERECE BALIK BURCUNDA YENİAY-TAM GÜNEŞ TUTULMASI !

Balık burcu zodyağın 12.son burcudur ve 29 derecesinde gerçekleşecek olan yeniay-güneş tutulması sonlanmaları-bitiş ve dağılmaları ifade eder. Yaşamımızda bir süredir bizi yoran yıpratan ve engelleyen konular yeniden gündeme gelebilir, bu konularda yüzleşmelerle değişim dönüşümler yaşanabilir. Bize zarar veren bağımlılık yada alışkanlıklarımızı da özgürleştirebiliriz..
Tutulma öncü burçların ilk ve değişken burçların son dekanında doğanları daha çok etkileyecek. 19-22 mart koç-balıklar. 19-22 haziran ikizler-yengeç. 19-23 eylül başak-terazi. 19-23 aralık yay-oğlaklar. Onların yaşamlarında önemli değişim ve gelişmeler söz konusu, yeniye yer aç enerjisi belirttiğim tarihlerde doğanlara yeni kapılar açılmasına vesile olacak. Güneş tutulmaları güçlü değişim ve dönüşüm enerjilerini açığa çıkarır, etkileri 6 ay boyunca sürebilir.
Tutulma anında yengeç burcu yükseliyor ve tepe noktada ki balık burcunda ay-güneşle kavuşuyor. Su elementi ağırlıklı bir tutulma, duygusal hassasiyetimiz yükselecek ve sudan gelebilecek zararlar da artış olabilir özellikle 3 ay boyunca.
Ülke olarak ekonomik açıdan zorlanacağımız da bir dönem. Şiddet-aile dramları-intihar-iflaslar artabilir. Ülke yönetiminde de değişim söz konusu. Hapishaneler ve hastanelerle ilgili yeni düzenlemelerde yapılabilir.
Çok yönlü değişim ve yenilenme enerjilerini açığa çıkaracağa benziyor bu tutulma. Toplumsal ve bireysel olarak 3 ay boyunca ciddi değişim-dönüşümler yaşayacağız. Artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Yeniye de direnç gösteremeyeceğiz..

TUTULMANIN BURÇLAR ÜZERİNDEKİ ETKİLERİ

KOÇ : Tutulma civarı ve yaklaşık bir ay boyunca koçların duygusal hassasiyetleri artabilir. Geçmiş gizli kalmış konular gündeme gelebilir. Bu dönem, gizli hayran ve düşmanlarınız ortaya çıkabilir. Eviniz ve ailenizle ilgili konular önem kazanabilir. Bağımlılık yada alışkanlıklarınızı özgürleştirme yada diyete başlama kararı alabilirsiniz. Kısaca geçmişle yüzleşme ve geleceğe yönelik radikal kararlar alma dönemi diyebiliriz..
BOĞA : Güneş tutulması ve yeniay 11.idealler evinizde gerçekleşiyor. Sosyal çevreniz hareket kazanabilir  ,takım gurup çalışmalarının içinde yer alabilirsiniz. Yeni insanlar tanıyabilir,arkadaşlar edinebilirsiniz. Yeni bir aşk yada ilişki gündeminize gelebilir. Hamilelik doğum yada çocuklarla ilgili yeni deneyimlerde yaşayabilirsiniz.
İKİZLER : Yeniay tutulma iş kariyer ve aile yaşamınızda değişim ve yenilikler getirebilir. Bu dönem karşınıza çıkan fırsatları değerlendirmeniz hayrınıza gözüküyor. Yaptığınız işle ön plana çıkabilir, sanatsal konularda da yaratıcılığınız artabilir. Yeniay haftası, kararsızlık ve belirsizlik enerjisi sizi duygusal olarak zorlayabilir, yapmak gerçekleştirmek istediğiniz şeylere odaklanın.
YENGEÇ : Yeniay ve tutulma sosyal alanınıza hareket katacak. Geleceğinizi etkileyecek şans ve fırsatlada sözkonusu. Hukuksal konular gündeme gelebilir yada geçmiş davalar sonuçlanabilir. Eğitim yayıncılık seyahatler de bu süreçte gündeminize gelebilir..
ASLAN : Yeniay tutulma enerjisi ortak kazanımlarla ilgili konuları gündeminize getirebilir. Vergi prim sigorta miras konuları özellikle 4 nisandan sonra hareket kazanabilir. Alacak verecek ödemeler de tutulma haftası bir takım aksilikler yaratsa da kısa vadede çözüme kavuşturacaksınız..
BAŞAK : Yeniay tutulma evlilik ortaklıklar alanınızda hareketi hızlandıracak. Evlilik ayrılık yada yeni bir ortaklık söz konusu olabilir. Yeniay karşıt evinizde gerçekleşiyor, ilk haftası biraz stresli enerjileri açığa çıkarabilir, duygusal hırpalanma yaşayabilirsiniz fakat bu konularda radikal kararlar almaya zorlanacaksınız. Değişim ve dönüşüm hızlı olacak.
TERAZİ : Yeniay hizmet alanınızda gerçekleşiyor. Çalışma koşullarınızda değişim yeniden yapılanma kararı alabilirsiniz, sağlık konularınız da yaklaşık bir ay gündeminizde olabilir. Günlük rutinlerinizde değişim söz konusu. Evcil hayvan sahibi olabilir, birlikte çalıştığınız iş arkadaşlarınızla yada yanınızda çalışan kişilerle ilgili gelişmeler meydana gelebilir.
AKREP : Yeniay 5.evinizde gerçekleşiyor. Aşk özel ilişkiler çocuklarla ilgili konular yaşamınızda hareket kazanabilir. Yaratıcılığınızın da yüksek olacağı bir dönem medya tv konuları, yurtdışı iş ve seyahatler eğitim ve hukuksal konular gündeminize gelebilir.
YAY : Yeniay tutulma ev aile yuva alanınızda hareketi hızlandıracak. Ev gayrimenkul alım yada satışı gerçekleştirebilirsiniz. Ebeveynlerinizle ilgili sorumluluklarınız artabilir yada kayıplar yaşayabilirsiniz.
OĞLAK : Yeniay tutulma yakın çevre iletişim evinizde gerçekleşiyor. İş hayatınızla ilgili eğitim tanıtımlar gündeme gelebilir. Yakın yerlere seyahatler de yapabilirsiniz. Arkadaşlarınız kardeşler ve yakın akrabalarınızla ilgili gelişmelerde söz konusu.
KOVA : Yeniay maddi kazançlar evinizde gerçekleşiyor, parasal kazançlarla ilgili güzel gelişmeler söz konusu. Yeni bir işe başlayabilir yada geçmişte başlattığınız fakat sürümcemede kalan bir projenizi yeniden harekete geçirebilirsiniz. Özellikle 11 nisandan sonra parasal kaynaklarınızda artış yaşayabilirsiniz..
BALIK : Yeniay tutulma 1.kişisel evinize gerçekleşiyor. Hayatınızın her alanında değişim ve dönüşümler söz konusu. Daha çok ön plana çıkacağınız fark edileceğiniz bir dönem başlıyor. İş ve özel ilişkilerinizde değişim dönüşümler yaşayabilirsiniz.

Astrolog Yasemin Kaplan