2020 Yılı Değerlendirmeleri

2020 yılının ilk iki ayını geride bıraktık ve bu kısa sürede bile bir sürü olayla karşılaşmak durumda kaldık. Peki 2020 yılının devamında bizleri neler bekliyor?

2019’u geride bırakırken 2020’nin enerjisine kendimizi hazırlamaya başladık. Her yeni yılda olduğu gibi bu sene de neler yaşayacağımızı merak ediyor hayatımızla ilgili gelişmeler için heyecanlanıyoruz. Yeni planlar, yeni kararlar, yeni hedefler… Kendimizi en iyi şekilde geliştirmek istiyor ve bu yılın çok daha iyi olması için uğraşıyoruz. Ancak 2020 yılının ilk iki ayı tüm burçlar açısında oldukça çalkantılı geçti diyebiliriz. Bu yüzden 2020 yılının devamında neler olacak bakmakta yarar var.

2020 yalnızca yeni on yılın değil aynı zamanda astrolojik bir çağın da başlangıcı olarak değerlendirebileceğimiz bir eşik görevi üstleniyor, dolayısıyla yüzleştiğimiz, yeniden başlama cesareti kazandığımız ve sadece kendi üzerimizde yoğunlaştığımız bir döneme giriyoruz. Bu geçişler bizi zorlayabilir ancak sene içinde güç kazanarak sorunların üstesinden gelme dürtüsü hepimizi etkisi altına alacak. Çevrenizdekilerle paylaşacağınız yeni deneyimlerin yanı sıra kendi içinizde de bambaşka bir dönüşüm geçirdiğinizi fark edeceksiniz.

2020 Oğlak burcunda Satürn ve Plüton birlikteliğiyle başladı ve yıl Kova burcundaki Satürn-Jüpiter geçişiyle bitecek. Bu geçiş aynı zamanda 2059’a kadar gerçekleşecek astrolojik olayların kaderini belirleyecek. Plüton’un Satürn ve Jüpiter’e olan etkisi sizi sosyal çevrenizdeki ve duruşunuzda değişiklikler yapmaya yöneltecek.

Ocak ve Şubat 2020 yeni yıldan beklentilerimizi masaya yatırdığımız ve artık hedeflerimize yöneldiğimiz iki ay oldu. Ancak ne yazık ki gökyüzündeki çalkantılı enerjilerin etkisiyle dışarıdan kaynaklı nedenler hayatımızı rüzgar gibi savurdu. Maddi kaynaklarımız sınırlanmış ve duygusal olarak da kötü hissediyor olabiliriz ama bu iki ayda yaşadığımız şeyleri bir yol haritası olarak almalı ve önümüzdeki aylarda buna göre hareket etmeliyiz. Çünkü 2020 yılının devamı da oldukça hareketli ve heyecanlı geçecek diyebiliriz. Önemli olan bizim bu süreçte güçlü durmamız.  

21 Mart 2020’de Satürn Kova burcuna geçecek ve bu geçişle 2020’nin ikinci çeyreğinin seyri belli olacak. Nisan ayında uzun vadeli hedeflerinizi gözden geçirmenizi öneriyoruz, yapılacaklar listenize tekrar taze bir gözle bakarak önünüzde engel varsaydığınız kısıtlamaların aslında farklı bakış açılarıyla çözülebilecek ufak pürüzler olduğunu göreceksiniz. Bu bakış açısıyla aynı zamanda sizin için aslında neyin önemli olduğunu keşfedeceksiniz.

21 Mart sonrasında tüm burçlar kısa süreli de olsa derin bir nefes alacak ve yaşadıkları olaylardan tecrübelerden yola çıkarak hayalleri ve hedefleri için karşılarına çıkacak tüm engelleri aşacaklar…