Balık Burcunda Yeni Ay

24 Şubat gecesi Balık Burcunda Yeni Ay başladı. Peki Balık burcunda Yeni Ay bize neler getirecek?

Su burcunda gerçekleşecek ve içinde Merkür gerilemesi de olan Yeni ay, gökyüzünün suya ve toprağa teslim olduğu ve havanın yer almadığı bir gökyüzünde gerçekleşecek. Bu anlamda bu döngüde yüreğimizde biraz basınç hissedebiliriz. Kişisel farkındalığımızı artırırken, aslında olmadık konuları kafaya taktığımızı ve detaylar içinde kaybolduğumuzu, gereksiz inatlaşmalara girdiğimizi, durup durup hiç yersiz anlara gittiğimizi, kaygılara kapıldığımızı ve bir noktada zihnimizin bulanık olduğunu bizlere gösterecek.

Balık burcunda Yeni Ay’ın etkilerini daha iyi anlamak için Balık enerjisinin de detaylarına bakmamız gerekiyor:

Balık burcu Zodyak’ın on ikinci ve son burcudur. Burçlar kuşağı tüm görevlerini tamamlamıştır. Güneş’in burca geçiş yaptığı dönem, kışın sonudur ve doğa artık yeni bir mevsim için uyanmaya başlamıştır. Erkenden yanılan ağaçlarda tomurcuklar oluşmaya başlar. Balık burcu kendi mevsimi gibi yanıltıcıdır.

Balık burçları tüm Su grubu burçları gibi, mantıktan çok duygulara sebat ederler. Hisleri ile hareket ederler. Maneviyatın olduğu noktada maddiyatın bir önemi olmadığı gibi, duyguların olduğu noktada mantığın süzgecine gerek yoktur. O süzgece o kadar gerek yoktur ki; bir Balık karşılığı olmadan da sevgisini gösterebilir. Hatta sevmek için sevilenin varlığı bile gerekli değildir. En platonik aşıklar Balık burçlarından çıkmaktadır.

Balık burcu Değişken nitelikte bir burçtur. Bu sebeple hem çok fazla değişiklikten hoşlanırlar hem de değişime adapte olma yetileri vardır. Kaostan rahatsız olmaz, hatta beslenirler.

Balık burçlarının en bilinen ve en baskın özelliği hayalperestlikleridir. Çoğu zaman bedenleri bizimle beraber ancak ruhları yanımızda değildir. Uykuları ile uyanıklık halleri arasında pek fark yoktur.

Onlar ruhları ile seyahat edebildikleri her yeri, uyanıkken de hayalleri ile oluşturabilirler. Hayallerinde sınır yoktur çünkü Balık burçları mucizelere inanırlar. Onlar için “imkânsız” diye bir şey yoktur. Balık burçlarının madde dünyanın zorlukları ile mücadele etme şekilleri maalesef kaçmaktır. Bir Balık burcu rahatsız olduğu her durumdan kaçmaya çalışır. Hiçbir şey yapamazsa olduğu yerde hayal kurmaya başlar. Kaçma eğilimi Balıkların genel tutumudur ve bu bazen kötü alışkanlıklara ve bağımlılıklara sebebiyet verir. 

Yönetici gezegenlerinden biri olan Jüpiter’in etkileri sebebi ile çok şanslı insanlardır. Genelde fakir doğsalar bile zengin ölürler. Para onlara kendiliğinden gelir. Genellikle para kazanmak için çok fazla çaba harcamazlar. Şansları sadece materyal konusunda değildir. Çoğunlukla hayatın her temasında dört ayak üzerine düşerler.

Sağlık konusunda en hassas burçlardan biri Balık burcudur. Stresten en çok Balık burçları etkilenirler. Ana pozitif özellikleri; merhametli, hayırsever ve duygulu olmalarıdır. Ana negatif özellikleri; aşırı hayalperest, kendine acıma duygusu barındıran ve aldatmaya müsait olmalarıdır.

İşte Balık Burcunda Yeni Ay dönemine baktığımızda da tüm burçlarda bu enerjinin hissedileceğini ifade etmek mümkün. Diğer yandan Balık teması altında sanatsal çalışmalar, hayal gücümüzü yeniliklerle bir araya getirebileceğimiz fırsatlar da var. Özellikle Yengeç, Akrep ve Balık burcunun ilk günlerinde doğanlar için sezgileri yaratıcı şekilde kullanmak, yeniliklere daha açık olmak mümkün. Bugünlerde gündemimizi aniden değiştiren olaylar, kimi zaman beklenmedik durumlar ortaya çıkabilir. 24 Şubat -2 Mart tarihleri arasında daha yorucu ya da yıpratıcı olabilecek gelişmelerle karşılaşabiliriz.

Eğer yükselen burcunuz İkizler, Başak, Yay ya da Balık ise 9 Mart’a kadar olan dönemde gündeminiz çok hızlı olabilir. Özellikle ilişkiler, ortaklıklar ve iş hayatına ait gelişmeler sizi oldukça meşgul edebilir. Hayatınızın en önemli alanlarında hızlı adım atmanız daha kolay.  Eğer yükseleniniz Koç, Yengeç, Terazi ya da Oğlak ise bu dönemde iletişimde ve görüşmelerde daha esnek olmanız ve olaylara daha fazla uyum göstermeniz gerekebilir.

Balık Burcunda Yeni Ay hepimize değişimi ve dönüşümü hatırlatmaya geliyor diyebiliriz. 10 Mart gününe kadar hızla yaşayacağımız olaylar bizi olgunlaştıracak ve farklı bir düşünce yapısına sokacak. Yeni adımlar atmanın tam zamanı. Ama her ne olursa olsun farkındalığımızı da arttırmamız yararımıza olacaktır. Aceleci olup da duygularımızın gözümüzü kör etmesine izin vermemeliyiz. Bu süreçte içimizdeki tüm olumsuz duyguları sanatsal üretimler yaparak atabiliriz.