20’ler – 30’lar – 40’lar ve 50’lerinde erkekler

   Erkekler, dünyanın yarısı, hayatımızın tamamlayıcısı, hem acımız hem de vazgeçilmezimiz olarak yaşamımızda yerini alıyor. Kronik olarak şikayet ettiğimiz erkekler; aslında yaşlarının gerektirdiğini yaşıyorlar. Onların biz kadınlardan en büyük ve derin farkı şüphesiz ki bizim çabuk olgunlaşıyor olmamız; onların ise büyük birer çocuk olarak hayatlarına devam etmesi. Yaşlarına göre bu koca çocukları bir inceleyelim.

20’lerinde Erkekler: Her şeyi yapabileceklerine inanırlar ama çabalamazlar. Hayat pek de zor değildir pek çoğu için bir şeyi istiyorlarsa er ya da geç elde edeceklerini düşünürler. Spor, bilgisayar oyunları öncelikli gündem maddelerini oluşturur ardından ise ilişkiler gelir. 20’lerinde bir erkeğin odak noktası olamazsınız ve boşuna uğraşmayın, bir maç ya da bir konsol oyunu için beklemeye mahkum kalacaksınız.

30’larında Erkekler: Entelektüel zevkler edinme çabasındadırlar. Bu adamların muhakkak ilgi alanları vardır ve bir şekilde o ilgi alanlarına sizi de ortak ederler. Bazen sinema, bazen gezi, bazen spor, bazen ise yatırımdır odakları. Beraber araştırır, birlikte düşünür ve hareket edersiniz. Sizi düşünceleriniz ile de kabul eder ya da reddeder. Onlar yaşamlarını düzene sokmak ve üremek için doğru zamanda olduklarını düşünürler ama yine de teknoloji ve spora olan ilgi yok olmamıştır. Yine bir maç için bekletilme olasılığınız vardır.

40’larında Erkekler: Hala genç olduklarını iddia etmek adına ellerinden geleni yaparlar. Keza onlara kimse yaşlı olduklarını söylememesine rağmen nedendir bu çaba bilinmez. Bu adamlar espri yapma konusunda bonkördürler, başarılı olanlar elbet aralarından sıyrılır ama pek çoğu demode şaka anlayışından sıyrılamamıştır. Zamanı yakalamakla ilgili dertleri bakidir, acele ederler, yetişme telaşları vardır; zamana, mekana ve ana yetişmek isterler çoğu zaman da kendilerini başarılı bulmazlar. Arabalar, para ve kadınlar öncelikli ilgi alanlarıdır.

50’lerinde Erkekler: 30’lar ile cinsellik konusunda yarışabileceklerini sanırlar. Ufak sağlık sorunları sinirlerini bozmaya başlar, yaşlanmayı reddetseler bile artık onlarda yalnız kalma korkusu başlamıştır. Yalnızlık anlayışları seksüel konulardan öte ölüm korkusu ile eşleşir. Kimi emekli olmuştur bile fakat maaşını alırken triplenir, ben bu kadar yaşlandım mı ki der. Bu evrede yeniden saç uzatma, kot pantolon, deri cekete dönüş ya da kanvaslar, spor kıyafetler ile gençleşme çabası ayyuka çıkar. Oysa beyazlamış saçlarıyla gönüllere taht kuracak kadar tecrübelidirler.

Yaşı ne olursa olsun erkeklerin büyümeyen çocuklar olduğunu unutmamanız dileğiyle.