21 Aralık Kış Gün Dönümü ve Etkileri

Bu akşam Güneş Oğlak burcuna geçiş yapacak ve yılın en uzun gecesini yaşayacağız. Peki, kış gün dönümü burçları nasıl etkileyecek?

Kış gün dönümü tüm burçların enerjisinin zirve noktaya ulaştığı bir gece olacak diyebiliriz. Bu dönemde hepimizin hayatında bir dönem kapanıyor ve bir başka dönem başlıyor. Yılın en uzun gecesinde hepimiz en karanlık anılarımızı düşünecek ve bu anıları bırakarak yepyeni bir sayfa açacağız diyebiliriz.

Kış gün dönümü aslında yılın en uzun gününü atlatarak aydınlığa yaklaşmak üzere çıkılan yolculuğu simgeliyor. Güneş’in Oğlak burcuna geçerek aynı zamanda Oğlak Dönemini de başlattığı bu süreç sınırların aşılmasını, yaraların sarılmasını ve gücü hissedeceğimizi ifade ediyor. Gün dönümü ile birlikte hissedeceğimiz bu enerji bizi ciddi bir dönüm noktasına taşıyacak.

21 Aralık gün dönümü ile birlikte değişmeye ve dönüşmeye hazır olmalıyız. Hayatımızda açacağımız bu yeni sayfa bizi 2020 yılında da etkilemeye devam edecek. Sorumluluklarımızı unutmadan yapmamız gerekenleri yapacağız ama bizi sınırların içinde kalmaya zorlayan sistemi de aşacağımızı ifade etmek mümkün.

Önümüzdeki günlerde ahlaki değerler, maneviyat ve aile gibi kavramlar tüm burçlar için ön plana çıkacak. Hepimiz bunları hayatımızda öncelikle hale getirecek ve buna göre adımlar atmaya başlayacağız da diyebiliriz. En uzun gece bize yeni yılın yaklaştığını ve artık gelecek planları yapmaya da başlamamız gerektiğini anlatıyor.

2020 yılından önce 21 Aralık Kış gün dönümü ile harekete geçen Güneş son olarak Oğlak burcunda 26 Aralık’ta Yeni Ay ile karşılaşacak ve yılın ilk günlerinde 10 Ocak’ta ise Yengeç burcundaki Dolunay ile yakınlaşarak hayatımızı etkisi altına alacak. Bu yüzden 26 Aralık’a kadar Kış gün dönümünün değiştirici ve dönüştürücü etkisi de devam edecek diyebiliriz.

Kış gün dönümü ile birlikte Yeni Yıl planlarına, gelecekle ilgili beklentilerimizi düşünmeye, uzun süredir görüşemediğimiz aile üyelerimiz ve arkadaşlarımızla daha sık bir araya gelmeye başlamalıyız. Artık karanlık geride kalacak ve hızla ışığa doğru gideceğiz. Bu süreci en iyi şekilde değerlendirmek de tamamen bizim elimizde.

Bir adım atıp harekete geçmenin ve hayatımızı daha ciddiye almamızın zamanı geldi.