Mars ve Satürn Karşılaşması

Bu hafta içinde Akrep burcundaki Mars ile Oğlak burcundaki Satürn karşılaşacak. Peki bu karşılaşma bize neler getirecek?

Öncelikle bu karşılaşmayı daha iyi anlamak için gezegenlerin enerjilerine bakmamız gerekiyor.

Mars eski Romalıların savaş tanrısıydı. Eski astrologlar bu gezegenin şiddet ve ani öfkeyi temsil ettiğini düşünürlerdi. Günümüzde astrologlar, Mars’ın yıldız haritasında daha çok atılganlık ve enerji derecesini gösterdiğini kabul etmektedirler. Mars erkeksi bir gezegendir ve saldırgan, güçlü, girişimci, enerjik, cesur, yarışçı, cüretkar, ateşli özellikler verir. Her tür ihtiras, sağlık, ve liderlik yeteneğini belirtir.

Bütün kesici aletleri, silahları, ateşi ve yanıcı her şeyi temsil eder. Mars vücutta  cinsel salgı bezlerini, kasları, idrar yollarını, üretim organlarını ve böbrek üstü bezleri yönetir. Dayanıklılık ve kararlılık isteyen herhangi bir olayda Mars’ın diğer gezegenlerle uyum içinde olması gerekir. Mars iyi açılar yaptığı zaman hemen hemen her durumda ayakta kalmanızı ve ilerlemenizi sağlayacak kapasiteye sahiptir. Mars enerjisinin çok olduğu dönemlerde öfke patlamaları ve ve kaza olasılıkları artar.

Mars’ın Akrep burcunda olması hepimizin daha tutkulu olacağını ifade ediyor ve hırslarımız uğruna savaşmaya başlıyoruz diyebilir. Tüm burçlar yıl bitmeden önce alabilecekleri uğruna ne gerekiyorsa yapacaklar. Özen ve disiplin hepimiz için ön plana çıkıyor.

Satürn ise düşünce, konsantrasyon, süreklilik, somut ödüller, sebat, hırs ve verimlilik gezegenidir. Bu görev duygusu ile dolu gezegen tedbirli olmayı, zorlukları, gecikmeleri, kısıtlamaları, kuralları, sorumluluk duygusunu, acıyı, korkuyu, inkarı, bir şeyi zor yoldan elde etmeyi, otoriteyi ve disiplini yönetir. Bu kadar olumsuz özelliklerine rağmen Satürn olmasaydı başladığımız hiçbir işi bitiremez, ilerleyemezdik. Geriye baktığımız zaman, karşımıza çıkmış olan en büyük zorlukların bize güç kazandırdığını, karakter yapımızı kuvvetlendirdiğini görürüz.

Satürn kestirmeden gitmeyi sevmez. Özellikle kaçındığımız olaylarla yüz yüze getirir. Zor ve acı yoldan da olsa olayların üstesinden gelmemizi sağlar. Yıldız haritasında Satürn’ün dokunduğu yerlerde yavaşlama olur. Satürn bize olgunluk getirir, sabırlı ve fedakar olmayı öğretir.

Satürn’ün Oğlak burcunda olması ise hepimizin sabırlı olacağı ve olgun bir şekilde hayatımıza devam edeceğimiz anlamına geliyor. Artık büyüyecek ve çok daha güçlü olacağız. Kendimize olan inancımız da artıyor.

Bu karşılaşmanın genel anlamda tüm burçların kendisine çekidüzen vereceği anlamına geliyor diyebiliriz…